Fost inginer la Ferrari și Lamborghini a demisionat pentru a se angaja profesor la liceu: Nu am luat această decizie pentru salariul de la sfârșitul lunii, am făcut-o pentru elevi

1.840 de vizualizări
Foto: © Media Whalestock | Dreamstime.com
Silvio Capizzoto a luat decizia de a-și schimba viața, lăsând în urmă rolul de inginer mecanic la Ferrari și Lamborghini pentru a-l prelua pe cel de profesor de liceu, relatează Corriere della Sera, conform G4Media.ro.

„Nu am luat această decizie pentru salariul de la sfârșitul lunii”, a declarat Capizzoto, care s-a înjumătățit față de anii anteriori în industria auto, ”ci am făcut-o pentru elevi, pentru a stabili relații cu tinerii. Nu că relațiile cu colegii ar fi fost proaste înainte, dimpotrivă, cu mulți dintre ei contactul este încă puternic, dar școala are ceva în plus, are capacitatea de a îmbogăți cu adevărat viața”, a adăugat el.

Cu o diplomă în inginerie mecanică obținută la Politehnica din Torino și un masterat în ingineria autovehiculelor la Universitatea din Modena și Reggio Emilia, a lucrat pentru Lamborghini, Fiat, Ferrari și Maserati, dar aceste locuri de muncă au trebuit să facă loc pasiunii pentru predare pe care și-a descoperit-o în timpul facultății.

”La Torino am început să fac muncă voluntară, dând meditații gratuite într-un oratoriu”, își amintește el. De acolo am continuat, devenind și medic clovn pentru diverse spitale.

Foto: © Media Whalestock | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alianța Colegiilor Centenare critică proiectul legii învățământului și Proiectul România educată, despre care spune că „îi lipsește viziunea”. În privința admiterii la liceu, directorii susțin că „trebuie evitată specializarea timpurie, iar axarea pe cultura generală trebuie prelungită pană în clasa a X-a”, dar cer o probă multidisciplinară într-a VIII-a, în plus față de examenul clasic propus de minister

Alianța Colegiilor Centenare critică proiectul România educată într-o poziție privitoare la proiectul legii învățământului preuniversitar, publicată pe 11 august pe site-ul organizației. Colegiile centenare sunt cele care, potrivit ministrului, ar…
Vezi articolul

Cîmpeanu renunță la testele noninvazive în școli: Am înțeles argumentele INSP, nu se pot contabiliza în rata de infectare cazurile confirmate prin aceste teste / Ministrul, acum 2 săptămâni: Dacă cineva îmi spune că în Austria, Franța se folosesc aceste teste neinvazive fără ca ele să fie omologate, dați-mi voie să nu cred

Ministrul Educației renunță la introducerea testelor noninvazive, pe bază de salivă, în școli. “Am înțeles argumentele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Testarea noninvazivă trebuie reconfirmată printr-o testare invazivă și…
Vezi articolul

Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, îl contrazice pe ministrul Cîmpeanu: Pentru rațiuni de sănătate publică, poate dispune închiderea școlilor și la particular

Pentru rațiuni de sănătate publică, ministrul Educației poate dispune închiderea școlilor și pentru instituțiile de învățământ particulare, așa cum a dispus pentru școlile și grădinițele de stat, a declarat pentru…
Vezi articolul

Confuzie la nivel înalt. Premierul Ciolacu a anunțat că ministra Deca „a găsit soluția astfel încât copiii cu rezultate deosebite la concursurile NASA să fie premiați și de statul român” / Elevii despre care vorbește oficialul nu au participat la niciun concurs NASA

Confuzie la nivel înalt. Prim-ministrul Marcel Ciolacu spune că ministra Educației, Ligia Deca, a găsit soluția pentru premierea elevilor cu distincții „la concursurile NASA”. Elevii despre care vorbește Ciolacu nu…
Vezi articolul