Fost inginer la Ferrari și Lamborghini a demisionat pentru a se angaja profesor la liceu: Nu am luat această decizie pentru salariul de la sfârșitul lunii, am făcut-o pentru elevi

1.824 de vizualizări
Foto: © Media Whalestock | Dreamstime.com
Silvio Capizzoto a luat decizia de a-și schimba viața, lăsând în urmă rolul de inginer mecanic la Ferrari și Lamborghini pentru a-l prelua pe cel de profesor de liceu, relatează Corriere della Sera, conform G4Media.ro.

„Nu am luat această decizie pentru salariul de la sfârșitul lunii”, a declarat Capizzoto, care s-a înjumătățit față de anii anteriori în industria auto, ”ci am făcut-o pentru elevi, pentru a stabili relații cu tinerii. Nu că relațiile cu colegii ar fi fost proaste înainte, dimpotrivă, cu mulți dintre ei contactul este încă puternic, dar școala are ceva în plus, are capacitatea de a îmbogăți cu adevărat viața”, a adăugat el.

Cu o diplomă în inginerie mecanică obținută la Politehnica din Torino și un masterat în ingineria autovehiculelor la Universitatea din Modena și Reggio Emilia, a lucrat pentru Lamborghini, Fiat, Ferrari și Maserati, dar aceste locuri de muncă au trebuit să facă loc pasiunii pentru predare pe care și-a descoperit-o în timpul facultății.

”La Torino am început să fac muncă voluntară, dând meditații gratuite într-un oratoriu”, își amintește el. De acolo am continuat, devenind și medic clovn pentru diverse spitale.

Foto: © Media Whalestock | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația Editorilor din România – semnal de alarmă după alocarea a 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației: “Devine evident de ce piața de carte din România este cea mai mică din întreaga Uniune Europeană”

“Suntem convinși că există o corelație clară între sumele tot mai mici pe care Educația le primește de la autorități și calitatea în scădere a absolvenților din învățământul românesc”, apreciază…
Vezi articolul

Ministrul Muncii, Marius Budăi, luat prin surprindere de propunerea sindicatelor din Educație, anunțată de 4 zile, ca salariul profesorului debutant să fie 3.000 de lei net: Este o propunere nouă, trebuie s-o calculăm, să o prezentăm președinților de coaliție

La întâlnirea de luni de la sediul ministerului Muncii, sindicatele din Educație au propus din nou, ca salariul pentru un profesor debutant să pornească de la 3000 de lei. Ministrul…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de profesor și conferențiar – Sindicatul Gaudeamus al cadrelor didactice din Universitatea din București se alătură criticilor: Consultarea publică este „lipsită de coerență și de rezultat”

Standardele minimale naționale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, supuse consultărilor publice de către Ministerul Educației, stârnesc critici și…
Vezi articolul