Formarea profesorilor pentru pedagogia digitală, lăsată pe altădată: procedurile preliminare pentru formarea a 100.000 de cadre vor începe abia în trimestrul 1 din 2023, spune ministrul Cîmpeanu / Finalizarea lor –  la sfârșitul lui 2024, la 5 ani de la declanșarea crizei Covid în educație

3.019 vizualizări
Foto: captura youtube.com
UPDATE: Ministrul Cîmpeanu a reacționat în urma publicării articolului și a precizat că deja peste 45 de mii de profesori au fost formați și au competențe digitale.

Știrea inițială: În primul trimestru din 2023 va fi lansat un apel în urma căruia 100.000 de profesori vor fi formați din perspectiva pedagogiei digitale, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, procedurile de formare se vor încheia în ultimul trimestru din 2024. În acel moment, vor fi trecut cinci ani de când se vorbește despre urgentarea pregătirii profesorilor pentru digitalizare în educație, discuții stârnite de criza produsă în domeniu de pandemia Covid-19 și închiderea școlilor.

La evenimentul de miercuri, organizat de Brio.ro pentru prezentarea unui raport privind literația digitală în România, Sorin Cîmpeanu a spus că, până la lansarea apelului din prima parte a anului viitor, trebuie transpusă mai întâi în legislația din România Cadrul european al competențelor digitale (DigComp), ce definește aceste competențe. Potrivit oficialului român, actul normativ pentru transpunerea DigComp la nivel național este în pregătire.

Sorin Cîmpeanu, la evenimentul de miercuri:

  • “Avem în pregătire, de asemenea, actul normativ prin care transpunem în cadrul național DigComp. Acesta va fi util în mai multe planuri. Unul dintre ele: pentru că în școală avem nevoie de digitalizare, va fi lansarea unui alt apel, la începutul anului viitor, primul trimestru din 2023, în urma căruia 100.000 de profesori vor fi formați din perspectiva pedagogiei digitale.
  • În primul trimestru din anul 2023 se lansează acest apel, în ultimul trimestru al anului 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru 100.000 de profesori. Ca să formezi 100.000 de profesori, sigur că ai nevoie de transpunerea DicComp în cadrul național, dar mai ales ai ne voie de formatori, de profesioniști care să poată să formeze acești profesori.”


1 comment
  1. Da.. ce vreti sa stiti?
    Lucrul in clasaroom, baze de date in excel, Instruirea asistata de calculator, programare vizuala?
    Am trecut prin 2 ani de educatie la distanta, credeti ca am stat degeaba? Asta poate crede ministrul educatiei, elevii mei stiu despre ce e vorba..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monica Anisie: Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Eu înțeleg îngrijorarea celor care ar trebui să susțină examenele naționale, ministerul pregătește un set de măsuri

În momentul de față nu se pune problema ca elevii și studenții să repete anul școlar sau universitar, subliniază ministrul Educației într-o declarație la Realitatea Plus. Întrebată care este „scenariul…
Vezi articolul