Fondatorul platformei Școala Informală de IT anunță lansarea unei francize internaţionale

316 vizualizări
Şcoala Informală de IT, o platformă de educaţie non-formală în domeniul IT, va lansa o franciză disponibilă internaţional, a declarat Răzvan Voica, directorul general şi cofondatorul SIIT, citat de Agerpres, potrivit G4Media.ro. Acesta spune că franciza ar putea fi gata până la finalul anului, dar costul nu a fost încă stabilit.

Şcoala Informală de IT a fost lansată în 2013, la Cluj, iar în prezent este o comunitate formată din zeci de mentori la nivel naţional, care au pregătit peste 3.000 de cursanţi. Nivelul mediu de acceptare la cursuri este de 40%, potrivit agenției de presă.

Peste 80% dintre participanţii la cele 27 de cursuri organizate de Şcoala Informală de IT au intrat sau au revenit în piaţa muncii după absolvire, indiferent de domeniile de activitate din care proveneau iniţial – construcţii, medicină, sistem bancar, actorie, filosofie sau teologie, spun reprezentanții acesteia.

Cursurile SIIT se desfăşoară în şase hub-uri dezvoltate la nivel naţional în Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Craiova, sub îndrumarea a 100 de practicieni – mentori şi sunt structurate pe trei niveluri: iniţiere, pregătire şi specializare în IT, scrie G4Media.ro.

Sucursala SIIT Bucureşti şi-a început activitatea acum trei ani. În cei trei ani de activitate, HUB-ul din Bucureşti a pregătit peste 600 de absolvenţi.

Cursanţii pot să aleagă din 27 de programe educaţionale, iar după absolvirea cursului introductiv sunt consiliaţi, conform abilităţilor tehnice şi non-tehnice pe care le deţin. Preţul este de 250 de euro pe lună, iar cursurile pot dura până la 6 luni. Pentru 2018, compania ţinteşte o cifră de afaceri de un milion de euro şi un nivel al profitabilităţii de 8%.

Foto: scoalainformala.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cadrele didactice care vor să devină membri în agenția care asigură calitatea în învățământul superior nu mai trebuie să declare că nu sunt învinuite penal / Prestigiul moral în management universitar devine criteriu de departajare

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pentru a deveni membre în agenția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul superior, ARACIS, nu mai trebuie să declare pe propria răspundere…
Vezi articolul

Motivele formularelor de vaccinare pentru părinți: Pentru a organiza echipe mobile de vaccinare și „ca să vedem și noi cum stăm ca să ne eliminăm orice iluzie”, spune ministrul Cîmpeanu. Nu există sancțiuni pentru necompletare. Ce întrebări va conține formularul de vaccinare pentru copii

Părinții care nu vor completa formularele privind vaccinarea copiilor nu vor fi sancționați, însă riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu „nu” la întrebarea dacă sunt sau nu de…
Vezi articolul

130 de elevi din Bistrița-Năsăud au rămas cu situația neîncheiată pentru că nu au mai venit la ore / Aproape jumătate sunt de la școli postliceale și au preferat să se angajeze sau să plece la muncă în străinătate, potrivit Inspectoratului școlar județean

La sfârşitul anului şcolar 2021-2022, numărul elevilor cu media finală neîncheiată era de 319, dar dintre aceştia 193 s-au reînscris pentru continuarea studiilor. Aceștia sunt în risc de abandon școlar:…
Vezi articolul