Focarul de coronavirus este la Școala Gimnazială nr 28, din Sectorul 2, spune ministrul Educației. Cîmpeanu: Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează

8.527 de vizualizări
Foto: Google maps
Focarul de coronavirus este la Școala Gimnazială nr 28, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Digi24. Potrivit Ministerului Sănătății cei 4 angajați ai școlii, depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, sunt contacți ai unui alt angajat al școlii respective care a fost determinat cu infecție cu noua tulpină provenită din Marea Britanie.

“Nu știm dacă vreunul din cei 4 angajați este confirmat cu noua tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ar fi vorba despre personal nedidactic din școala respectivă, potrivit surselor Edupedu.ro.

Ministrul Educației a mai declarat că “specialiștii din DSP, din INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este, fără doar și poate, îngrijorătoare. Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU.

S-a luat deja decizia închiderii școlii și așa cum foarte corect ați precizat, partea de secvențiere genomică, pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină britanică, durează câteva zile, aproape o săptămână. Vom avea atunci acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație de la Școala Gimnazială nr. 28 din Sectorul 2″.

Școala Gimnazială nr 28 este situată în Sectorul 2, Între Șoseaua Ștefan cel Mare și Parcul Circului, ca punct de reper în apropierea spitalelor “Colentina” și “Matei Balș”, ambele fiind spitale COVID.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că ”interesul pentru redeschiderea școlilor” pe 8 februarie se păstrează, iar o decizie în acest sens va fi luată pe data de 2 februarie.

“Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie anunțată deja pentru data de 2 februarie. Deci, repet, interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, cei îndreptățiți cu competențe în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții”, a declarat Cîmpeanu.

Reamintim că Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă că a descoperit un focar de infecție cu noul coronavirus, 9 persoane din 10 contacți ai unui pacient cu noua tulpină de origine britanică fiind confirmați cu virusul. Săptămâna următoare se va determina dacă și contacții sunt infectați cu noua tulpină.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană“, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Foto: Google maps


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca a făcut apologia legilor educației la Senat, unde pachetul „România educată” este votat în ziua în care greva generală paralizează școlile. „Revendicările cadrelor didactice au legătură cu grila de salarizare, aflată în legea salarizării, nu în legile Educației”, spune ministra

Ministrul Educației, Ligia Deca, a elogiat proiectele de legi ale Educației, aflate pe ordinea de zi pentru vot final la Senat, în calitate de cameră decizională. Aceasta a prezentat o…
Vezi articolul

Închiderea Colegiului Național „I.L. Caragiale” și școală 100% online, discutată azi în ședința Consiliului de Administrație, după ce joi seara a fost confirmat încă un caz de coronavirus în rândul elevilor – surse

Consiliul de Administrație al Colegiului Național „I.L. Caragiale” din București se reunește astăzi pentru a decide condițiile de intrare în scenariul roșu, după ce joi seara a fost confirmat încă…
Vezi articolul

Ligia Deca: În contextul actual, a investi în măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei a devenit un imperativ. Avem două direcții de acțiune: asigurarea echilibrului emoțional al elevilor și siguranța lor – VIDEO

România trebuie să investească „în măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei” și aici „avem două direcții de acțiune: asigurarea echilibrului emoțional al elevilor și siguranța lor”, a declarat…
Vezi articolul

40% dintre tinerii români ar dori să se mute în altă țară în următorii trei ani, iar aproape un sfert au planuri concrete în acest sens – raport Eurofound / România a avut cea mai mare rată de tineri NEET, din Uniunea Europeană, în 2022 – tineri de 15-29 de ani care nu sunt în sistemul de educație sau în cel de formare și nici nu lucrează

Pentru prima dată în istoria recentă, România a fost clasată pe primul loc la încă un indicator negativ în Uniunea Europeană: rata tinerilor NEET. Astfel 20% dintre tinerii cu vârsta…
Vezi articolul