“Focare COVID vom avea în școli, garantat”. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla – Reprezentant al Institutului Național de Sănătate Publică

4.958 de vizualizări
Adriana Pistol, Institutul National de Sanatate Publica – sursa: Captura Digi 24
Reluarea școlii va fi însoțită de apariția unor focare de Covid-19 în mod “garantat”, a spus la Digi 24 Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Ea a apreciat că boala va urma modelul gripei, în sensul că vor fi focare limitate care să determine închiderea câte unei clase.

Adriana Pistol, pentru Digi 24:

  • „Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online. Cred că trebuie făcute raționamente în funcție de numărul de copii, de situația epidemiologică locala și implementat ceea ce trebuie conform cu starea fiecărui județ”.

Potrivit reprezentantei INSP, o prognoză care să determine modul cum se deschid școlile ar putea fi făcută cu două săptămâni înainte de începerea școlilor și există șanse ca anul școlar să se petreacă ba la clasă, ba online:

  • “Cu două săptămâni înainte vom putea avea o prognoză a aceea ce s-a întâmplat la acel moment. Cu două săptămâni înainte poți să-ți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate și, ministerul, cu inspectoratele vor putea decide cum se deschide, pe localități. Toată lumea vrea să știe cum, numai că acest cum este așa de variabil. În 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe, să se întâmple ceva în alta parte și să facă online. Există mari șanse ca anul școlar să fie când așa, când așa”.

3 comments
  1. Copiii nu sunt purtători de virus și nu pot transmite virusul la profesori. Doamna de la INSP este plătită să spele pe creier populația. Covid este o răceală obișnuită, nu se moare de covid, tratamentul este f simplu și ieftin: hidroxiclorochina și zinc, nu remdesivir care este mai scump decât aurul. Este o mascaradă această pandemie, rata infectării este fff redusă și nu se justifică starea de urgență și alertă. Este o mafie la nivel mondial orchestrată de satanele ocultei globaliste. Scopul lor este uciderea populației și satanismul.

  2. Observ ca aceasta doamna director are glume in program, cum poate garanta ca numai cei dintr-o clasa au fost infectati, iar restul nu. Oare nu stie ca un profesor preda la mai multe clase!? La ora actuala cum se prezinta situatia epidemiologica si cum mare parte din populatie, unde se gasesc numerosi tineri, nu respecta regulile de distantare, igienice, etc. este foarte periculos sa mearga copii la scoala. Oare nu se gandeste nimeni ca prin redeschiderea scolilor va fi o explozie foarte mare de imbolnaviri. Unde vor fi tratati cei care se imbolnavesc si cu ce anume. Exista un risc urias de imbolnavire atat a copiilor, profesorilor, parintilor, bunicilor si a celorlalti cu care intra in contact. Dat daca se doreste asa de mult acest lucru, dupa cum sr observa si din comunicarile trabsmise de autoritati prin care vor sa lase totul in seama scolilor si inspectoratelor, atunci corect ar fi ca si parintii sa decida impreuna cu copii in familie daca vor sa faca scoala on-line ori sa merga efectiv la scoala normal si atunici fiecare sa isi asume deciziile luate in caz de imbolnavire si sa raspunda. Nu este corect ca tu Guvern sa te speli pe maini de raspundere, fiindca sunt alegeri locale si sa pasezi totul in curtea scolilor si inspectoratelor, iar fiecare parinte sa nu poata decide ce e mai bine penteu copilul lui scoala normala, ori on-line pentru al proteja si a fi sanatos.

  3. Ar fi ușor așa… Dar cum ne asigurăm că închizând o clasă am oprit răspândirea virusului în școală? Copiii acelei clase au intrat în contact și cu alții de la alte clase: în mijlocul de transport în comun, pe drum, pe hol, la toaletă, după ore…
    Și cu profesorii care predau la acea clasă ce facem? Sau ei sunt imuni la virus? Normal este să stea și ei acasă, că nu se știe…
    În martie aveam deja suspecți de coronavirus în școală și toți elevii erau speriați și spuneau că ei nu vor să mai vină la școală de teamă să nu se îmbolnăveasca. Bine că a doua zi s-au închis școlile…
    În timpul orelor online, discutând cu elevii, am aflat că unii nu cred în acest virus și vor să vină la școală din toamnă, iar alții spuneau că nu vor să vină, preferând varianta online.
    Văd că se vehiculează acele scenarii, accent mare punându-se pe hibrid, dar la decizia inspectoratelor, școlilor. Bineînțeles că directorii vor să fim mereu în școală, dar consider că ar trebui să se țină cont și de părerile elevilor.
    Ar trebui să vină la școală doar cei care vor, restul online și să facă o cerere la începutul anului școlar.
    Oare este bine să îi obligăm? Ei nu au drept de decizie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri” – portret: 100 de ani de la nașterea fostului suveran al României, Mihai I

Luni, 25 octombrie, se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I, scrie Radio România Cultural într-un portret realizat cu această ocazie fostului suveran. După o domnie zbuciumată,…
Vezi articolul

Banii din a doua tranșă pentru tichetele educaționale, ce ar fi trebuit virați în luna noiembrie, încă nu au ajuns la elevi. Nu răspunde nimeni la call-center-ul Ministerului Fondurilor europene, dedicat acordării tichetelor de 500 lei

Cei 500 de lei pentru tichetele educaționale cu care elevii își pot cumpăra rechizite încă nu au intrat pe cardurile celor care au primit aprobare pe anul acesta, deși Ministerul…
Vezi articolul

VIDEO Inspectoratele au trimis școlilor un video cu instrucțiuni de asamblare a testelor în pungi individuale / Ministrul Cîmpeanu anunță zile de concediu la schimb, pentru profesorii care participă la operațiunile de asamblare în zilele lor libere

Inspectoratele școlare județene au trimis școlilor un video cu instrucțiuni de asamblare a kiturilor de testare pe bază de salivă în pungi individuale. Clipul respectiv arată cum o persoană ia…
Vezi articolul

De ce avem rezultate în creștere la Bac și Evaluarea Națională, care evaluează „rețetele date la meditații“, dar în scădere sau stagnare la PISA, care evaluează extern competențele reale? Ligia Deca: „Vorbim despre metodologii foarte diferite și despre niveluri de vârstă diferite / Putem ghici că a existat o creștere la PISA, dar ea a fost amortizată de efectul pandemiei“

Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a declarat că având în vedere stagnarea rezultatelor de la PISA 2022, în raport cu cele din 2018, pentru România, „putem ghici că a…
Vezi articolul