Florin Pogonaru, Asociația Oamenilor de Afaceri, către ministrul Educației: Trebuie să vă asumați politic testarea competențelor la elevi și la profesori. Ni s-a spus de către guverne succesive că asta e risc politic

1.463 de vizualizări
Foto: gov.ro
Asumarea testării reale pentru pentru competențe digitale a elevilor și a profesorilor, a fost cerută de Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Monicăi Anisie, ministrul Educației, într-o conferință online organizată chiar de Ministerul Educației. Pogonaru a spus că a insistat de mai multe ori la autorități să fie realizate testări în educație, dar că de fiecare dată a fost invocat “riscul politic”. “Această băgare sub preș a problemei, de 15 ani încontinuu ,a făcut ca ea să explodeze acum și nu mai trebuie să acceptăm astfel de lucruri”, a declarat Pogonaru.

“Știați, de exemplu, că la nivel european testarea competențelor pentru utilizarea imprimantelor 3D se face după programa dezvoltată în Români de către ECDL România? Practic, Asociația Oamenilor de Afaceri a dezvoltat împreună cu Dedeman un program de vreo 3 ani dezvoltat în 100 de licee din România și a reușit să dezvolte o programă și o manieră de testare care a fost adoptată la nivel internațional prin ECDL pentru competențele digitale.

Aș spune, apropo de statisticile privind competențele digitale, că lucrurile în privința României variază de la agonie la extaz. Totul este să te apuci să faci lucruri. Și am o observație și pentru doamna ministru și pentru domnul ministru Boloș: vă susțin în totalitate pentru aplicarea programului dumneavoastră, inclusiv a programului de guvernare, dar vrem să vedem de la dumneavoastră asumarea politică. Ce-am sesizat noi este că digitalizarea nu este un lucru care se poate face fără risc politic.

Și să vă dăm câteva exemple. De exemplu, testările ECDL, care sunt de vreo 15 ani introduse la Bacalaureat pentru competențe digitale, sau în general testarea de competențe digitale la Bacalaureat știți cum se ia în momentul de față? Dacă ai deschis ușa clasei în care are loc examenul, automat ai luat examenul. Gândiți-vă de ce se întâmplă? Și am intervenit tot timpul pentru că este o anomalie să faci așa ceva. Ni s-a spus de către guverne succesive că este o chestiune de risc politic: „ce te faci cu satele care nu au conectare, care nu au instrumente” și așa mai departe.

Această băgare sub preș a problemei de 15 ani încontinuu, cel puțin de-atunci o știm noi, pentru testarea competențelor digitale, a făcut ca ea să explodeze acum și nu mai trebuie să acceptăm astfel de lucruri. Este risc politic în testarea competențelor digitale, dar trebuie să vi-l asumați. Același lucru este valabil în prezent pentru testarea capabilităților de educație digitală a profesorilor. Evităm să facem acest lucru. Știu, urmează alegeri, este un risc politic să ai toți profesorii revoltați, dar sper cât de curând digitalizarea să fie asumată politic cu toate riscurile ei”, s apus Florin Pogonaru.

Foto: Florin Pogonaru/gov.ro


4 comments
  1. Profesorii nu pot fi testati ,sunt extraordinari,valorosi,profe sionisti,harnici,competenti, imlicati,intangibili,extraterestrii etc si ei pot doar sa puna note elevilor si parintilor.Of,grea misiune.

    1. Desigur. Te bagi, stii ce face? Sau esti adeptul doctrinei comuniste si ai lupta contra capitalistilor, ca toti e niste hoti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației Ligia Deca, în vizită la Departamentul de Stat al SUA împreună cu rectorul SNSPA Remus Pricopie: Avem o serie de întrevederi cu reprezentanți ai guvernului american, ai unor universități și organizații partenere

Timp de 4 zile ministrul Educației, Ligia Deca, este într-o vizită în Statele Unite ale Americii împreună cu Remus Pricopie, rectorul SNSPA, potrivit unui mesaj publicat luni de ministră pe…
Vezi articolul

OFICIAL Ordinul de ministru privind pilotarea evaluării standardizate la limba română, matematică și istorie, până la finalul acestui an școlar pentru elevii din clasele I-XI, mai puțin pentru cei de a VIII-a, publicat în Monitorul Oficial / Protocolul de colaborare între minister și firma care va face evaluările este cu titlu gratuit, dar nu se menționează numele acesteia

Ordinul de ministru care prevede ca până la finalul acestui an școlar, 2021-2022, să aibă loc în 126 de școli, evaluări standardizate în cadrul unui proiect pilot, pentru toți elevii…
Vezi articolul

Avocatul Poporului a sesizat CCR pe noua Lege a tinerilor / Printre prevederile criticate de Weber este posibilitatea schimbării destinației bunurilor: ”Poate avea ca efect schimbarea totală a destinației, în detrimentul tinerilor, spre exemplu în scop comercial”

Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat Curtea Constituțională a României pe noua Lege a tinerilor, spunând că anumite prevederi din lege ”au consecințe negative asupra raporturilor juridice, precum și asupra…
Vezi articolul