Cercetători de la “Laserul de la Măgurele” și de la Institutul de Fizică Nucleară organizează, începând din septembrie, lecții de informare științifică pentru oricine este pasionat de domeniu și are cunoștințe de matematică și fizică de liceu. “Întâlnirile de sâmbătă cu fizica, de la ELI-NP”, sunt deschise liceenilor, studenților, părinților, profesorilor implicați în educația STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) a tinerilor, spun cercetătorii.
-
Înregistrarea participanților se realizează prin completarea acestui formular online
-
Înscrierile au început și au data limită: 10 septembrie
Sesiunea de toamnă este formată din 12 lecții de informare științifică și se va desfășura în perioada 15 septembrie – 15 decembrie. Participarea la “Întâlnirile de sâmbătă cu fizica, de la ELI-NP” este gratuită.
Lectori vor fi cercetători și ingineri de la proiectul laserului de la Măgurele (al cărui nume oficial este Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics, ELI-NP), și de la Institutul Național de Fizică şi Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH), ca instructori voluntari. Evenimentul va avea și invitați, oameni de știință din România sau străinătate, spun organizatorii.
Prelegerile sunt ținute sâmbăta dimineața de la ora 10:00 și durează două ore, cu o pauză de 10 minute, timp de 12 săptămâni consecutive.
Scopul acestor seminarii gratuite organizate de cercetătorii de la Măgurele este de a-i ajuta pe tinerii și elevii de liceu “în îmbogățirea cunoștințelor, înțelegerea și aprecierea activității științifice și creșterea interesului de a urma o carieră în știință sau tehnologie”. Oamenii de știință spun că se adresează, prin aceste cursuri, tuturor persoanelor “care doresc să învețe și să cunoască problemele curente ale științei și cercetării științifice”.
“Participanții care frecventează complet prelegerile de douăsprezece săptămâni vor primi un certificat de absolvire. Certificatul este înmânat la ceremonia de închidere. Certificatul nu poate fi folosit ca document de absolvire profesională, dar unele facultăți pot acorda credite pentru cei care au participat la aceste prelegeri”, precizează organizatorii.