Finanțare europeană pentru un start-up românesc de cercetare în domeniul neuroștiinței

915 vizualizări
dezinfectant eficient împotriva Covid-19
Foto: Pixabay.com

Start-up-ul românesc Neurodynamics, fondat la Cluj de cercetătorii Raul Mureșan și Vlad Moca concomitent cu un institut privat de cercetare, a câștigat o finanțare europeană de 150.000 de euro pentru un proiect de cercetare în domeniul neuroștiinței, potrivit unui anunț al European Research Council.

Proiectul care a câștigat grantul european se numește ”Large-scale platform for motion detection and fluorescence imaging in zebrafish models of neurological disorders” și este condus de cercetătorul canadian Kabashi Edor.

Proiectul Neurodynamics e singurul care implică o entitate românească din lista celor 76 de proiecte câștigătoare ale granturilor europene.

Compania Neurodynamics funcționează în parteneriat strâns cu The Transylvanian Institute of Neuroscience (TINS), un institut românesc privat din domeniul neuroștiințelor.

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii şi ceilalţi bugetari “pot fi ȋndreptățiţi la solicitarea diferențelor salariale ȋn procent de 21%” după trecerea contribuţiilor de la angajat la angajator de la 1 ianuarie 2018 – Studiu publicat în Revista Română de Statistică

“Personalul plătit din fonduri publice poate fi ȋndreptățit la solicitarea diferențelor salariale ȋn procent de 21%”, arată un studiu care analizează conflictele de muncă privind aplicarea Legii salarizării în sectorul…
Vezi articolul

„Când vă cumpărați becurile întrebați dacă există vreo conspirație, a pus cineva în bec o cameră de filmat? Nu, pentru că aveți încredere în funcționarea mecanismelor. Aveți încredere în medicii voștri ” – Răzvan Cherecheș, expert în politici de Sănătate, despre vaccinarea împotriva COVID-19

Oamenii ar trebui să aibă încredere în medici așa cum au încredere și în alți specialiști fără să își imagineze tot felul de teorii ale conspirației, spune expertul în sănătate…
Vezi articolul

Nivelul de analfabetism funcțional al elevilor români nu are legătură cu nivelul de trai. Peste tot în România sunt elevi târâți de la șase ani, din clasa pregătitoare mai departe cu acest nivel precar, sub pragul analfabetismului funcțional, spune co-autorul Raportului național de literație, Dragoș Iliescu

Problemele legate de analfabetism funcțional pot fi rezolvate mai ușor dacă sunt depistate în timp, remarcă expertul în testare, profesorul universitar Dragoș Iliescu, care a prezentat joi Raportul național le…
Vezi articolul