Finanțare de 11 milioane de euro pentru UMF Grigore T. Popa din Iași

196 de vizualizări
Sursa: Facebook – UMF Grigore T. Popa
Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a obținut o finanțare de aproape 11 milioane de euro pentru un program regional de prevenire, depistare precoce, diagnostic și tratament pentru persoanele infectate cu virusurile hepatice B/D și C. Finanțarea a fost primită în cadrul programului POCU 2014-2020, potrivit unui comunicat de presă.

Rectorul UMF Iași Viorel Scripcariu, citat în comunicat:

  • „Suntem singura universitate de medicină din țară care a obținut finanțare în cadrului apelurilor de tip programe de prevenție, depistare precoce și diagnostic și dintre proiectele depuse am luat cel mai mare punctaj, fiind la egalitate cu Institutul Fundeni. România se află în topul european al numărului mare de pacienți infectați cu virusurile hepatice, iar unul dintre obiectivele OMS, vital pentru derularea programului în România, este gratuitatea screening-ului, tratamentului şi urmăririi. O bună parte din populaţia ţării este săracă, iar împovărarea financiară cauzată de vizitele medicale, investigaţii sau tratament poate duce la diminuarea succesului demersului. Accesarea acestui tip de proiect permite îndeplinirea acestui deziderat și sunt convins că va salva multe vieți.”

Despre proiectul ce va fi realizat în parteneriat cu Asociația Română Anti-Sida și cu Spitalul Sf. Spiridon:

  • Se va desfășura pe durata a 42 de luni.
  • Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 52,528,386.97 lei, dintre care 51,789,617,20 lei sprijin nerambursabil, reprezentând 98% din valoarea totală eligibilă a proiectului.
  • Regiunile acoperite sunt județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț , Suceava, Vaslui, Brăila , Buzău, Constanta, Galați, Tulcea și Vrancea .
  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel de 234 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizarea în universități – ghidul va fi pus în consultare miercuri, anunță ministrul Cîmpeanu: “De la aproape 3 milioane până la circa 8 milioane de euro” per instituție de învățământ superior

Ministerul Educației urmează să lanseze în consultare, miercuri, ghidul pentru un apel de 234 milioane de euro, fonduri din PNRR, pentru digitalizarea proceselor din universitățile românești, a anunțat ministrul Sorin…
Vezi articolul

OFICIAL Ministerul Educației amână verificarea tezelor de doctorat în anul universitar 2024-2025 pe baza standardelor din Ghidul național, dar și aplicarea noilor standarde naționale minimale pentru acordarea titlului de doctor, întârziate de 7 luni

Ministerul Educației a amânat verificarea tezelor de doctorat după standardele din Ghidul național și aplicarea noilor standarde minimale pentru acordarea titlului de doctor, care a fi trebuit să fie elaborate…
Vezi articolul

Lucrările de licență de la Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, au fost eliminate. Decanul Șerban Diaconescu: Eliminarea a fost făcută la cererea studenților. Există și o nefericită exagerare la verificarea lucrărilor prin programe de anti-plagiat

Studenții care finalizează studiile de licență la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anul viitor nu vor mai realiza lucrări de licență. Decizia a fost luată la…
Vezi articolul
conducătorii de doctorate

Scrisoare a ministrului Anisie, către cercetătorii care propun viitorii membri CNATDCU: România nu poate progresa fără universități în care un doctorat să însemne consacrarea unei munci asidue de cercetare, nu un copy-paste. Identificați personalități care să susțină integritatea morală

Ministrul Educației le-a trimis o scrisoare cercetătorilor care trebuie să-i propună noii membri ai CNATDCU. Acesta este forul cu rol decisiv în stabilirea standardelor științifice pe care trebuie să le…
Vezi articolul