Finalul de an școlar pe TikTok. Absolvenți și profesori, glume înainte de terminarea liceului, festivități și meme-uri, în trend în ultima săptămână

4.723 de vizualizări
Foto: capturi TikTok / Colaj Edupedu.ro
Videoclipuri cu absolviri, cu ultimele ore de curs înainte de terminarea liceului și glume din viața de elev sunt unul din conținuturile cele mai apreciate pe rețeaua socială TikTok în ultimele zile. Elevii de clasa a XII-a termină cursurile anului școlar 2023-2024 vineri, 7 iunie.

Cei mai mulți dintre elevii care se pregătesc de absolvirea liceului de vineri, 7 iunie, deja au organizat împreună cu profesorii lor banchetele de final de ciclu de învățământ.

Elevii au desfășurat și festivități în școală, cum ar fi „Ultimul clopoțel”, după cum se arată în mai multe videoclipuri de pe rețeaua socială.

Văzut de peste 75.000 de oameni, acest videoclip cu directoarea Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani a strâns mii de like-uri.

Mirela Sănduleanu le vorbește elevilor din ultimul an de liceu despre perioada de școală online, întâmplări amuzante cu aceștia și îi îndeamnă să se bucure de parcurs.

@bogdancaliniuc1

Mirela Sănduleanu, discurs emoționant la festivitatea de absolvire a claselor a XII-a de la Liceul Pedagogic #Peda #Botosani

♬ sunet original – Bogdan Caliniuc
  • Dacă aveți și alte videouri interesante, lăsați link în comentarii.

Într-un videoclip cu peste 47.000 de aprecieri și 170 de comentarii, două colege de liceu și prietene scriu despre faptul că în prezent au ajuns să facă pozele de la finalul clasei a XII-a, „după patru ani în care ne-am văzut zilnic, am râs, am plâns (…), am fugit de diriga (…), am trecut clasa la mate”.

Într-un alt videoclip cu peste 38.000 de like-uri, elevii îl arată pe profesorul lor diriginte costumat diferit față de obicei pentru sărbătoarea de la școală.

„Profesorul perfect nu există”, spun aceștia despre dirigintele pe care sunt prinse câteva din scutirile medicale pe care le-au adus pentru motivarea absențelor, de-a lungul anilor:

Ne vedem la anul, dragi copii.
Noi nu vom mai fi aici la anul…
Yay!
” – este alt scenariu de videoclip pus în practică de elevi de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița, care a adunat aproape 200.000 de „inimioare” pe Tiktok.

Trendul din care face parte este inițiat de acum câteva săptămâni în SUA și își propune să arate că profesorii s-ar bucură odată cu elevii lor că vine vacanța și, în acest caz, că încă o generație termină școala.

  • „Unde găsiți așa profesori?” este reacția unui internaut la videoclip, din care reiese aprecierea față de faptul că profesoara s-a aliniat trendului elevilor și că a participat astfel la material.

În aceeași cheie, două colege se întreabă dacă anul școlar viitor vor sta în aceeași bancă, însă una dintre ele răspunde că nu vor mai învăța împreună. Clipul lor are peste 52.000 de aprecieri.

„Perspectivă: Vrei să întri înapoi în clasă, dar profesoara de la care ai plecat încă este la catedră și te întorci imediat ce deschizi ușa” este o altă idee de videoclip, redată de câțiva elevi într-un material scurt care a adunat 52.000 de aprecieri.

Peste el s-a suprapus un sunet viral – un salut inversat („Buona sera…”, „Sera buona”) care marchează tocmai această turnură de situație.

În oglindă este și situația acestor eleve care au realizat un „before and after”: „hai repede că întârziem la oră”, alergând pe scări, versus „hai repede că întârziem la absolvire”, în aceeași fugă, însă cu robe și toci.

Peste 14.000 de aprecieri are și un videoclip pamflet cu fostul premier Viorica Dăncilă care dorește să răspundă la întrebări în limba română, refuzând să răspundă în limba engleză. Momentul a fost asociat de elevi în mod ironic cu susținerea probei de competențe la limba străină.

„O să vă răspund în limba română, sunt foarte mulți români care se uită la noi în acest moment”, spune Dăncilă în decupaj, plasată în fața unei clase.

10.600 de aprecieri a strâns și un videoclip din seria „Sunt elev la…, normal că știu să…”, în care mai mulți elevi dintr-un liceu profesional prezintă ce știu să facă. Mai mulți internauți le-au scris în comentarii felicitări pentru efort.

„Suntem elevi la profilul tehnician în gastronomie, normal că știm să facem gogoși”, „suntem elevi la profilul tehnician în gastronomie, normal că gust din orice” și „suntem elevi la profilul tehnician în gastronomie, normal că am învățat să facem maioneză” sunt replicile elevilor din videoul de pe TikTok de acum 6 zile.

Glumele vin și din partea profesorilor. Tot acum 6 zile, un profesor de istorie cu peste 178.000 de urmăritori a postat un clip în care joacă rolul unui elev de pe prima pagină a catalogului care se roagă atunci când începe ascultarea la clasă:

Distracție și apropiere între studenți și profesorii lor reies și din videoclipurile în care viitorii absolvenți de la facultățile de medicină au cântat în cor și la instrumente medicale în ultimele lor săptămâni ca studenți.

O serie de studenți de la Universitatea de Medicină din Timișoara au dedicat un cântec secretarei lor, doamna Dana, potrivit melodiei pe care au compus-o. „Cea mai bună secretară noi o avem”, scrie într-un videoclip cu peste 23.000 de aprecieri și peste 420 de comentarii.


3 comments
  1. postarea asta ori a fost făcută ca sa arate faptu că există profesori care nu au gândire comunistă, ori ca sa le faca morala acestor profesori pentru că vezi doamne ei fac glume pe internet. Daca e ca a doua varianta, atunci sunteți triști rău si nu aveti ce face cu viața voastră si preferati sa promovati mentalitatea comunistă. va pup!

  2. Asta e “școală”?!? Și asta e o știre?!? Asta promovați, asta aveți/avem… Așa elevi, așa profesori!

  3. Dacă intrați pe tiktok în timpul programului de școală e plin de elevi pe live de la ore, nici nu mai trebuie să mergi la școală poți urmării lecțiile de acolo, de când a dat căldura nu se mai face educație la școală ci doar live-uri și manele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salvați Copiii sprijină „cererile legitime” ale mai multor asociații de elevi privind transportul gratuit la școală și cere autorităților să preia „soluțiile identificate de acești elevi și comunicate public de aproape un deceniu”

Organizația Salvați Copiii România a emis, luni, o scrisoare de protest față de situația privind transportul elevilor, scrisoare prin care își exprimă sprijinul pentru reprezentanții elevilor care presează pentru aplicarea…
Vezi articolul

Începutul școlii umple fast-foodurile. Medicul Gindrovel Dumitra: Masa de prânz ar trebui să existe în toate școlile, accesul la „junk food” să nu fie facil, adolescenții să fie informați și tratați deja ca adulți care iau decizii / Ce spun statisticile

Mâncarea rapidă, de tip fast-food, este la îndemână mai ales pentru adolescenți, odată cu începerea școlii. Plecați de acasă pentru cel puțin 7-8 ore zilnic, aceștia găsesc cam în apropierea…
Vezi articolul