Roboții și inteligența artificială sunt din ce în ce mai prezenți în lumea noastră, se hrănesc cu date și informații pe care noi le oferim, fac acțiuni pe care noi le dorim sau de care ne este frică. Trăim astăzi un proces de transformare a vieții în date, a proceselor și fenomenelor lumii în algoritmi, iar din această nouă structură se ridică un viitor incert, spune Universitatea din București, care anunță un nou eveniment în campania Știința pe înțelesul tuturor.
-
Filosoful Constantin Vică va susține miercuri, 29 mai 2019, de la ora 18:00, o conferință despre inteligența artificială și etica viitorului
-
Conferința, parte din evenimentele “Știința pe înțelesul tuturor” derulate de Universitate, se va desfășura în Sala Media a Teatrului Național București
Tânărul filosof Constantin Vică va aborda teme precum inteligența artificială și încrederea sau conștiința. Conferința este adresată publicului larg și pasionaților de științe.
Constantin Vică este lector univ. dr. la Facultatea de Filosofie și cercetător la Centrul de Cercetare în Etică Aplicată din cadrul Universitatea din București, predă și publică în domenii precum etica informației și computerelor, etica mașinilor, bioetică, filosofia informaticii și filosofie politică și socială. Până în prezent, a publicat mai multe articole și studii privind proprietatea asupra informației, tehnologiile asistive inteligente, politica și etica internetului, „pirateria” online etc. în reviste precum Science and Engineering Ethics, International Journal of Social Robotics sau Public Reason. De asemenea, a co-editat volumul colectiv Filosofia științelor umane. In memoriam Mihail Radu Solcan și este coautor al manualului de Etică și integritate academică, ambele apărute la Editura Universității din București și accesibile gratuit.
-
Accesul la eveniment este gratuit în limita locurilor disponibile, iar rezervarea locurilor se face în ordinea înscrierilor pe următorul formular.
Conferințele Universității din București “Știința pe înțelesul tuturor” i-a avut invitați, la edițiile trecute, pe fizicianul Cătălina Curceanu, geologul Alexandru Andrășanu, profesorii Dragoș Iliescu, Marius Andruh și cercetătorul Cristian Presură.