Filologul și filosoful Andrei Cornea, după acuzația lui Sorin Cîmpeanu că ar face parte dintr-un “grup de interese”: “Este un grup de interese. Avem interese”, anume ca un viitor prim ministru “să se exprime un pic mai articulat” decât actualul, sau ca “o mulțime de domni, inclusiv prim ministrul”, “să nu mai plagieze”

7.541 de vizualizări
Andrei Cornea / Foto: Agerpres
Andrei Cornea / Foto: Agerpres
“Da, sigur că da, are dreptate. Este un grup de interese. Avem interese. Și o să vă spun care: de exemplu, unul dintre interesele noastre este ca un viitor prim ministru (…) să se exprime un pic mai articulat și un pic mai bine decât actualul prim ministru”, a spus joi, pentru Edupedu.ro, profesorul Andrei Cornea, filolog, istoric al artei și filosof. “Un alt interes este acela ca o mulțime de domni, inclusiv prim ministrul, inclusiv un fost prim ministru, inclusiv alții să nu mai plagieze”, a continuat el.
Andrei Cornea pentru Edupedu.ro:

“Da, sigur că da, are dreptate. Este un grup de interese. Avem interese. Și o să vă spun care: de exemplu, unul dintre interesele noastre este ca un viitor prim ministru care va învăța noile programe, după noile reforme ale educației, să se exprime un pic mai articulat și un pic mai bine decât actualul prim ministru. Este un interes. Un alt interes este acela ca o mulțime de domni, inclusiv prim ministrul, inclusiv un fost prim ministru, inclusiv alții să nu mai plagieze. Și să nu mai plagieze, o dată, pentru că nu au nevoie să plagieze, pentru că pot să facă un doctorat cu mintea lor. Și a doua – pentru că au o morală care să-i împiedice să facă asta. Și acesta este un interes. Și putem să mergem mai departe. Într-adevăr, suntem mânați de interese. Probabil domnul Cîmpeanu se gândește la alte interese – suntem plătiți de forțe oculte ca să destabilizăm… Cunoaștem acest limbaj.”

“Poftim, am exprimat niște interese. Eu personal, care asta fac, scriu, cred că unul dintre principalele interese pe care ar trebui să le aibă o cultură, o națiune ar fi acela de a forma oameni care să știe să se exprime plastic, bine, corect, în limba națională măcar, dacă nu și în alte limbi de circulație. E un deziderat legitim.”

Citește și:
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, îi califică drept „grup de interese” pe cei 100 de intelectuali care au cerut public prelungirea perioadei de dezbatere pe legile educației
Sorin Cîmpeanu a încercat să nuanțeze declarația prin care a calificat drept “grup de interese” pe cei 100 de intelectuali care cereau prelungirea dezbaterii legilor Educație și susține că „Nu este nimic rău să fie format un grup de interese”
BREAKING Scrisoare deschisă semnată de 100 de intelectuali, printre care Gabriel Liiceanu, Mircea Miclea, Lazăr Vlăsceanu, Andrei Cornea, Nicolae Manolescu, Radu Vancu, care îi cer ministrului Educației “consultarea reală a intelectualilor României, a corpului profesoral și a părinților”, reanalizarea proiectelor de legi ale educației și prelungirea perioadei de dezbateri
“Este dezastruos pentru România că un om cu o astfel de formă mentală a ajuns ministru al Educației” – scriitorul Radu Vancu, replică la acuzația lansată de Sorin Cîmpeanu că ar face parte dintr-un “grup de interese”


4 comments
  1. Nici o diferență privind caracterul ,nu ma refer la studii,între cei 100 de intelectuali și S.Câmpeanu sau primul ministru, toți niște oportuniști și fără interes pentru nația română. Toți vor putere ,bani, praf în ochii romanilor.

    1. Cam mulți critici a celor o sută de intelectuali. Probabil sunt alții care sunt de acord cu starea de lucruri din învățământul nostru. Cred că se înșală, iar cei o100 de intelectuali au ingrijori legitime.

  2. Ar fi interesant ca acest grup de protestatari(de profesie s-ar putea spune caci sunt pe aceasta lista nume prezente la critica oricarui guvern care nu este de origine basista!) ar verifica existenta si continutul miilor de amendamente despre care vorbeste ministrul Campeanu!Daca ele exista si au fost luate in considerare atunci care ar fi explicatia ca propunerile si criticile lor,cei 100,nu au fost considerate oportune?Obfinpersecutievsau pur si simplu sunt ultraminoritari,deci neglijabili?Cam mult narcisim la acesti vesnici 100 intelectuali,singurii posesori de doctorate originale si singurii cu activitate didactica de mare valoare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultatele inițiale pentru proiectele eligibile – apelul de formare a profesorilor în pedagogie digitală, publicate de Ministerul Educației / 8 dintre cele 19 proiecte evaluate au obținut punctaj maxim

Rezultatele etapei de evaluare a calității proiectelor declarate eligibile pentru apelul de formare a peste 100.000 de profesori în pedagogie digitală au fost publicate astăzi, 14 august, de Ministerul Educației.…
Vezi articolul

VIDEO Monica Anisie: Programa va fi adaptată pentru învățarea online și vom anunța cum se va face evaluarea online / În privința olimpiadelor școlare, Ministerul analizează dacă se vor desfășura digital sau dacă se vor anula

Ministerul Educației va modifica programa școlară, “pentru învățarea în sistem online”. “În curând vom ieși să spunem cum anume se va desfășura activitatea de predare-învățare și evaluare în sistem online.…
Vezi articolul

Adriana Pistol, director în Institutul Național de Sănătate Publică: Școala trebuie să meargă fizic. Școala să fie cea funcțională și nu stadioanele, nu restaurantul, nu clubul, nu discoteca. Riscăm să avem generații de copii care vor conduce țara, extrem de afectate psihologic

Ca să ne protejăm copiii trebuie ca noi, părinții, să avem grijă vaccinându-ne noi pe noi, spune Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din…
Vezi articolul
Valoarea tichetelor de creșă

Burse școlare 2024-2025. Ligia Deca anunță prag de medie de 9.50 pentru bursa de merit și o bursă de reziliență, condiționată de medie, absențe și nota la purtare / Surse: pragul pentru bursa de reziliență va fi media 7, în limita de 30% din clasă bursieri de merit și reziliență

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță prag de medie de 9.50 pentru bursa de merit, care va fi condiționată și de numărul de absențe, nu doar de nota la purtare și…
Vezi articolul