Fiecare facultate a UBB va decide modalitatea de organizare a anului universitar 2021-2022 / Rectorul UBB: Educația în regim clasic în pandemie nu se poate face cu orice preț

3.039 de vizualizări
Universitatea Babeș-Bolyai / Foto: Facebook.com – UBB
Fiecare facultate din cadrul Universității Babeș Bolyai va decide modalitatea de organizarea a anului universitar 2021-2022, potrivit unui comunicat de presă. Decizia a fost luat de Consiliul de administrație al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), împreună cu Senatul UBB.

Rectorul UBB, Daniel David, a spus că fiecare facultate își va prezenta detaliat pe site-ul propriu scenariile alese, în perioada 15-17 septembrie 2021, după aprobarea lor de către conducerea UBB: “Deși încurajăm scenariul clasic, fiecare facultate, în funcție de profil și de resurse, își va stabili scenariile aplicabile programelor proprii din cele trei stabilite de ministerul de specialitate (clasic – hibrid – online), pentru a se asigura atât o calitate crescută a actului academic, cât și protecția stării de sănătate a comunității UBB și a orașului”.

Daniel David a declarat că ar fi preferat organizarea cursurilor față în față, „însă trebuie să avem în vedere prevederile legale cumulate cu toate condițiile pe care noi le putem oferi ca infrastructură academică pentru asigurarea protecției în pandemie”.

La propunerea reprezentanților studenților, cazarea în cămine se va face doar pentru studenții vaccinați și/sau pentru cei care se află în fereastra de protecție a trecerii prin boală (15-180 de zile de la trecerea prin boală). Experiența cazării studenților pe parcursul verii a demonstrat că testarea periodică nu s-a dovedit funcțională și utilizată de către studenți, potrivit comunicatului.

Rectorul UBB a mai precizat că „Educația în regim clasic în pandemie nu se poate face cu orice preț! Accesul la educație în regim clasic este acceptabil doar în condițiile protecției neechivoce a sănătății și a vieții în condiții de pandemie”.

Studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, urmând ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței.


2 comments
  1. „Educația în regim clasic în pandemie nu se poate face cu orice preț! Accesul la educație în regim clasic este acceptabil doar în condițiile protecției neechivoce a sănătății și a vieții în condiții de pandemie”
    Tot respectul pentru domnul rector. Daca ar fi mai mult care ar gandi asa poate am scapa de acesta pandemie. Dar cand ministrul spune ca trebuie sa mentinem scolile deschise cu orice cost …. numai pentru cine nu vrea nu este clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Liberala Violeta Vijulie, “expertă în comunicare” și cel mai recent șefa Agenției funcționarilor publici, va fi secretar de stat pe fonduri europene la Ministerul Educației, în locul Mihaelei Popa

Liberala Violeta Vijulie va fi secretar de stat pe fonduri europene la Ministerul Educației, în locul Mihaelei Popa, potrivit surselor Edupedu.ro. Expertă în comunicare, după cum singură se intitulează, Vijulie…
Vezi articolul

Aproape 4 din 5 elevi de clasa a VIII-a, din mediul rural, nu au luat 5 la simularea evaluării la Matematică în județul Iași / La clasa a XII-a a scăzut numărul celor care ar lua notă de promovare pentru toate profilurile

39.58% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Iași au luat note mai mari sau egale cu 5, la ambele probe, la simularea Evaluării Naționale 2023, organizată de Inspectoratul…
Vezi articolul