Festivalul educațional PoliFest are loc în perioada 7-9 aprilie. Peste 100 de companii și antreprenori vor fi prezenți la eveniment

806 vizualizări
Universitatea Politehnica București / Foto: Facebook Universitatea Politehnica din Bucuresti
În perioada 7-9 aprilie 2022 Universitatea Politehnica din București găzduiește cea de-a 11-a ediție a PoliFest: cel mai mare festival educațional din 2022. PoliFest este un eveniment în care studenții și elevii pot explora oportunități de carieră și de studiu, pot lua parte la workshop-uri, conferințe sau discuții cu personalități din domeniul antreprenorial. Festivalul cuprinde și tombole cu premii zilnice.

Pe parcursul celor 3 zile ale PoliFest 2022, cele peste 100 de companii și antreprenori vor oferi miilor de participanți la eveniment peste 30 de conferințe științifice, workshop-uri, expoziții de echipamente și noi tehnologii, prezentări de oferte educaționale ale facultăților, dar și de oportunități de angajare.

Totodată, facultățile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la Ziua porților deschise, care va include vizite în laboratoarele și amfiteatrele universității, prezentări ale perspectivelor de carieră, precum și posibilitatea ca elevii de liceu să participe la cursuri demonstrative și sesiuni de socializare în cadrul secțiunii Student pentru o zi.

Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an a PoliFest vor fi prezenți peste 10.000 de studenți și liceeni care se vor putea informa în detaliu atât din perspectiva educațională, cât și din cea care vizează posibile cariere de succes pe care cele peste 100 de companii de top le vor prezenta la standurile special amenajate. Față de anii trecuți, în ediția de acest an a evenimentului va participa un număr dublu de companii interesate să le arate tinerilor ingineri oportunitățile pe care le au în următorii ani.

Standurile pentru companii vor fi amplasate în Clădirea Rectoratului, alături de standurile de prezentare a facultăților.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lovitură dată de UDMR în educație: Toate universitățile trebuie să organizeze admitere în limba minorităților la facultate, masterat sau doctorat. Miclea: Încalcă autonomia universitară și pune sub semnul întrebării angajamentul studentului de a studia în română

Minoritățile ar putea de acum înainte să susțină examenele de admitere la orice facultate, program de master și doctorat în limba maternă, stabilește un proiect de lege inițiat de UDMR,…
Vezi articolul

40% dintre tinerii români ar dori să se mute în altă țară în următorii trei ani, iar aproape un sfert au planuri concrete în acest sens – raport Eurofound / România a avut cea mai mare rată de tineri NEET, din Uniunea Europeană, în 2022 – tineri de 15-29 de ani care nu sunt în sistemul de educație sau în cel de formare și nici nu lucrează

Pentru prima dată în istoria recentă, România a fost clasată pe primul loc la încă un indicator negativ în Uniunea Europeană: rata tinerilor NEET. Astfel 20% dintre tinerii cu vârsta…
Vezi articolul

UPDATE O singură măsură pentru profesorul Universității din București referent în comisia de doctorat a lui Lucian Bode: Radu Carp “își depune demisia” dintr-o comisie CNATDCU, pentru a-și “asuma greșeala”, anunță Cristian Preda / În toamnă, Preda spunea că teza lui Bode nu îngăduia nici o “notă de trecere la un examen de anul I”

Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, “a anunțat că își depune demisia” dintr-o comisie a CNATDCU, forul care are un rol-cheie în acordarea titlurilor…
Vezi articolul

Platforma de evaluare online a elevilor la toate materiile și examenele naționale, proiect început pe 7 martie de ministerul Educației, va costa 78 de milioane de euro și trebuie să fie gata până în septembrie 2025 

Platforma de evaluare online a elevilor la toate materiile și examenele naționale  și realizarea de conținut digital, „e-Evaluare, e-Examinare în Educație (4E-Education)”, proiect început pe 7 martie de ministerul Educației,…
Vezi articolul