Festival-concurs de teatru, vorbit în public și recitări pentru elevi, organizat de liceul din Sinaia, inclus în lista concursurilor interjudețene 2024. Înscrierile sunt deschise până pe 17 martie

587 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Elevii de liceu din țară pot participa la festivalul-concurs de artă teatrală “Primavera” – 2024, organizat de Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia pe 4 secțiuni: teatru pe echipe, public speakingone man show (monolog, improvizație) și recitare de poezii, se arată într-un comunicat al organizatorilor transmis Edupedu.ro. Înscrierile sunt deschise până pe 17 martie.
  • Festivalul este înscris în calendarul activităților educative regionale și interjudețene (CPEERI) 2024, transmit profesorii organizatori.
  • Finala va fi în format fizic, cu organizare la sala de conferințe a Casinoului din Sinaia, între 26 și 28 aprilie, pentru toate secțiunile festivalului.

Pentru concursul de vorbire în public, înscrierea participanților se face prin completarea acestui formular, până la data de 17 martie 2024. Urmează ca până la data de 31 martie 2024 participanţii să trimită un eseu de 250-400 de cuvinte pe tema călătoriei, ca formă de preselecție. Pe 14 aprilie sunt anunțați elevii selectați și, pe 16 aprilie 2024, vor putea participa la un training sub formă de webinar online despre structurarea discursului”, conform comunicatului. În etapa finală de pe 27 aprilie, participanții pot susține alt discurs decât cel trimis în eseu.

Pentru concursul de teatru pe echipe, cel de one man show și recitare “Din drag de Păstorel Teodoreanu”, elevii trebuie să trimită online, până la data de 17 martie 2024, ora 23:59, „15-20 de minute filmate din piesa participantă în concurs sau 5-10 minute din prestația pentru secțiunile: One man show și Concurs de recitări „Din drag de Păstorel Teodoreanu”, formularul de înscriere și declarațiile-tip de acord parental (pot fi descărcate mai jos în articol) pentru membrii minori ai trupelor de teatru, la adresa de e-mail ong.prahova.excelsior@gmail.com”. 

Piesa prezentată în etapa finală a concursului la secțiunea de interpretare teatrală nu trebuie să depășească 60 de minute, iar prestațiile prezentate în celelalte secțiuni nu trebuie să depășească 10 minute. Calitatea filmării atât din punct de vedere artistic, cât și tehnic, reprezintă principalele criterii in preselecție. Filmările pot fi urcate pe YouTube sau pe WeTransfer, iar aceste link-uri se trimit pe mail-ul indicat alături de celelalte documente (mai jos), susțin organizatorii.

Etapa finală: Trupele și ceilalți tineri selectați prin preselecție, care vor participa la etapa finală, desfășurată în format fizic, în perioada 26-28 aprilie 2024, la Sinaia, vor fi anunțați până la data de 31 martie 2024 prin mail, mai trasmit organizatorii concursului.

Descarcă formularul de înscriere și acordul parental pentru elevii minori pentru participarea la festivalul de arte teatrale “Primavera” 2023 – aici, document .docx.

Citește și:
2023 – Festival-concurs de teatru pe echipe, public speaking și recitări pentru elevi de liceu, organizat de Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia / Înscrieri până pe 8 sau 25 februarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sute de medici și asistenți, majoritatea din școli și grădinițe, dentiști, medici de familie au fost detașați la ordin în direcțiile de sănătate publică și spitale / Un singur medic rezident și-a dat consimțământul pentru transfer

Sute de medici și asistenți, majoritatea din școli și grădinițe, din serviciile de asistență socială, dentiști, medici de familie, au fost detașați la ordin în direcțiile de sănătate publică din…
Vezi articolul

USR, scrisoare deschisă către Ecaterina Andronescu: implementați Programul Școala după Școală cu finanțare de la buget cu prioritate pentru elevii în situație de risc educațional, extindeți Masa caldă în școli, recunoașteți Fenomenul Brăila

Senatoarele USR Florina Presadă și Silvia Dinică i-au transmis ministrului Educației o scrisoare deschisă, în urma rezultatelor de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat. USR îi cere Ecaterinei Andronescu…
Vezi articolul

Consiliul Național al Rectorilor – împotriva unui prag stabilit prin lege pentru mandatele rectorilor: a adoptat o rezoluție prin care cere ca numărul acestora să fie “limitat”, dar limita să fie decisă de universitate, iar durata unui mandat să fie de cinci ani

Consiliul Naţional al Rectorilor a adoptat o rezoluţie prin care solicită ca numărul de mandate ale rectorului să fie limitat şi stabilit de către fiecare comunitate academică, iar forul se…
Vezi articolul
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

Recomandări europene în educație: statele UE să adopte strategii pentru competențe digitale, cu susținerea întregii administrații publice, pentru fiecare nivel de învățământ, de la școala primară la formarea continuă

Statele membre ale Uniunii Europene, printre care se numără România, sunt îndemnate de Consiliul UE să adopte strategii naționale sau chiar regionale pentru educație și competențe digitale, prin care să…
Vezi articolul

Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică: Școlile trebuie să poată funcționa on-site cât mai mult. Ministerul Educației să reducă la 15 numărul de elevi din clasă și să introducă sisteme de ventilație cu schimb mare de aer

Școlile vor funcționa tot anul viitor intermitent când în sistem hibrid, când complet online, pentru că și dacă vaccinul va fi disponibil în primăvară, el va fi distribuit și administrat…
Vezi articolul