Federația Părinților cere Guvernului ca părinții să-și poată lua concediu pentru supravegherea copiilor și în timpul vacanțelor, până la încetarea stării de urgență

1.915 vizualizări
Foto: Pexels.com
Părinții cer oficial Guvernului ca vacanțele să nu fie excluse din durata concediului acordat pentru supravegherea copiilor în perioada în care în România a fost decretată stare de urgență, din cauza epidemiei COVID-19. Într-o petiție trimisă premierului Ludovic Orban, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți propune modificarea Hotărârii de Guvern 217/2020, “prin includerea unui articol destinat perioadelor de vacanță și a unei eventuale perioade pentru care încetează starea de urgență”.

Federația spune că în prezent, în “ipoteza suspendării cursurilor unităților de învățământ și după data de 16 aprilie 2020, părinții nu mai sunt beneficiarii drepturilor prevăzute de Legea 19/2020, pentru durata vacanței de primăvară și nici după încetarea stării de urgență, dacă situația suspendării cursurilor va fi menținută în continuare ca și măsură de combatere a risculului de îmbolnăvire cu coronavirusul SARS-CoV-2, însă perioada stării de urgență nu va fi extinsă”.

Ce prevede, în prezent, articolul 1 al HG 217/2020:
  • “(1) Se stabilesc ca zile libere plătite pentru unul dintre părinți, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ, în temeiul Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, și al Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare”.
Care este propunerea părinților:
  • “(1) Se stabilesc ca zile libere plătite pentru unul dintre părinți, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ, în temeiul Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, și al Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată sau reluarea activității unităților de învățământ”.
Descarcă de aici petiția Federației naționale a asociațiilor de părinți

 

Photo by Elly Fairytale from Pexels

 


2 comments
  1. De când exista aceasta federație a părinților care pretinde ca poate lua decizii fără părerea mea care și eu sunt părinte? De ce ne reprezinta o federație a părinților de care majoritatea nu am auzit?
    Rog ca aceasta federație sa fie pe cont propriu fără sa stabilească ceva fără acordul majorității părinților. Sau aceasta federație a fost creata pe la ușa din spate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cercetătorul Sergiu Pașca de la Universitatea Stanford – pe prima pagină în ultima ediție a revistei Nature, cu o strategie ce ar putea servi ca tratament pentru sindromul Timothy, caracterizat prin afecțiuni ale inimii, autism și epilepsie

O cercetare realizată de omul de știință Sergiu Pașca și echipa sa de la Departamentul de Psihiatrie și Științe Comportamentale – Universitatea Stanford din SUA este prezentată pe prima pagină…
Vezi articolul

Sindicatele din Învățământ au cerut Ministerului Educației să transmită inspectoratelor și școlilor că la calcularea cuantumului indemnizației de concediu de odihnă se ia în considerare și indemnizația pentru titlul de doctor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au solicitat Ministerului Educației să transmită inspectoratelor și școlilor că la calcularea cuantumului indemnizației de concediu de odihnă…
Vezi articolul

Elevii de clasa a III-a de la o școală din Iași ar putea învăța din toamnă după amiază, până la ora 18, din cauza supraaglomerării / Luciana Antoci, ISJ Iași: Căutăm soluții ca cei din clasele primare să învețe totuși dimineața

Părinții elevilor de clasa a III-a de la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iași au cerut directorului ca elevii să nu învețe în programul de după amiază, până la…
Vezi articolul