Febra mare, durerile de gât și cele musculare, tusea persistentă sunt simptome ale gripei. Materiale informative pentru părinți, transmise de Ministerul Sănătății

653 de vizualizări
Inteligența artificială
Foto: © Dreamstime.com
Febra cu valori crescute, frisonul, durerile de gât și cele musculare, tusea persistentă sunt simptome ale gripei, potrivit Ministerului Sănătății. În cazul gripei, simptomele debutează brusc și durează între 7 și 10 zile, conform sursei citate anterior. Vezi mai jos, în articol, ce particularități are gripa la sugari și cum trebuie să procedeze părinții.
  • Amintim că materiale informative despre cum se pot proteja elevii împotriva gripei au fost transmise școlilor de către Ministerul Educației. – detalii aici
Foto: Ministerul Sănătății – Facebook

În cazul sugarilor, pot să apară următoarele manifestări digestive: diaree, vărsături, dureri abdominale. Episoadele frecvente de otite și laringite sunt și ele simptome ale gripei la copiii mici. Febra înaltă și dificultățile respiratorii sunt, de asemenea, particularități ale gripei.

Foto: Ministerul Sănătății – Facebook

Printre recomandările Ministerului Sănătății pentru părinți se numără: prezentarea la medicul de familie, hidratarea corespunzătoare a copilului (ceai, apă, sucuri naturale), îndepărtarea secrețiilor nazale pentru a ușura respirația.

Sursa citată precizează că gripa nu se tratează cu antibiotice.

Foto: Ministerul Sănătății – Facebook

Simptomele virusului sincițial respirator (VSR) sunt: tuse, secreții nazale, febră, respirație șuierătoare, respirație rapidă, apnee la sugari (pauze în respirație). Simptomele durează aproximativ două săptămâni.

Foto: Ministerul Sănătății – Facebook

Dacă are copilul simptomele specifice unei infecții respiratorii, părintele trebuie să se adreseze medicului de familie în cabinet sau la centrul de permanență. Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrul de evaluare către camerele de gardă, potrivit Ministerului Sănătății.

Foto: Ministerul Sănătății – Facebook

O răceală comună poate să fie recunoscută prin: nas înfundat, secreții nazale abundente, tuse sporadică, dureri în gât, febră moderată. Simptomele debutează progresiv și durează cel mult 5-7 zile.

Foto: Ministerul Sănătății – Facebook

Recomandări în cazul răcelii comune:

Foto: Ministerul Sănătății – Facebook

Simptome COVID-19:

Foto: Ministerul Sănătății – Facebook

Foto: © MartinmarkDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Lucrurile pe care nu trebuie să le împartă elevii la școală, enumerate în materialele informative trimise școlilor de Ministerul Educației, în contextul creșterii numărului de cazuri / Cum pot deosebi părinții gripa de o banală răceală
Medicul Mihai Craiu atenționează că un val de bronșiolite, cel mai mare din ultimii 10 ani din UE, a început să măture emisfera nordică: La noi abia a început / Ce este bronșiolita
Numărul de cazuri de infecții respiratorii acute s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele oficiale. Medicul Sandra Alexiu: Practic, omenirea a reluat răcelile de sezon după doi ani de pauză / Sfaturi pentru profesori și părinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eliminarea concursului de admitere la liceu – o prioritate reală pentru o îmbunătățire substanțială a noului proiect de lege, susține Consiliul Național al Elevilor care a trimis amendamente parlamentarilor

„Eliminarea concursului de admitere organizat la profilurile care înregistrează concurență reprezintă o prioritate reală pentru o îmbunătățire substanțială a noului proiect de lege. Menținerea examenului ridică semne de întrebare cu…
Vezi articolul

De vină pentru rezultatele de la Titularizare este clasa politică din ultimii 30 de ani, susține federația sindicală FSLI / “Majorarea salarială care ar fi trebuit să se acorde în anul 2020 a fost ‘sărită’ și anul acesta”

“Rezultatele Examenului Național de Titularizare sunt eșecul clasei politice care a condus România în ultimii 30 de ani”, afirmă, într-un comunicat transmis Edupedu.ro, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Aceasta susține…
Vezi articolul

Evaluarea digitalizată a lucrărilor la examenele naționale va fi făcută, de acum încolo, pe o platformă achiziționată de Ministerul Educației de la compania care a anul trecut a pus gratuit la dispoziție platforma folosită în pilotare / Secretarul de stat Sorin Ion: Sistemul poate fi utilizat în orice fel de examene, iar partea hardware – inclusiv în activități didactice

Lucrările de la examenele care vor fi organizate începând cu sesiunea din august a examenului de bacalaureat vor fi evaluate digitalizat pe o platformă nouă, dar cu funcționalități similare celei…
Vezi articolul

Concursuri de știință prin experimente, interviuri cu cercetători sau propuneri pentru o misiune spațială, lansate pentru elevi și profesori în programul „Noaptea cercetătorilor” – ReCoNnect 2024. Înscrieri până pe 30 martie

Elevii de gimnaziu și de liceu se pot înscrie până pe 30 martie într-o serie de „misiuni” dedicate promovării științei, anunță organizatorii Concursului Național de Știință ReCoNnect 2023 – 2024…
Vezi articolul