Faza județeană a olimpiadei de dezbateri pentru liceu, anunțată de Ministerul Educației cu 9 zile înainte de organizare printr-o erată / Competiția pentru elevii gimnaziu nu se susține în acest an

1.430 de vizualizări
Foto: © Prakasit | Dreamstime.com
Datele pentru desfășurarea fazei județene a olimpiadei de dezbateri pentru liceu „Tinerii dezbat” 2023 au fost publicate de Ministerul Educației într-o erată pe edu.ro. Organizarea acestei etape ar urma să fie, astfel, între 26 și 31 mai, iar precizările au venit miercuri, 17 mai, cu 9 zile înainte de prima zi de probe. În ceea ce privește olimpiada de dezbateri pentru elevii de gimnaziu, ea nu se mai susține în acest an școlar, precizează documentul.

Erata de la Ministerul Educației vine după ce Edupedu.ro a scris pe 15 mai despre faptul că data pentru faza județeană a Olimpiadei naționale de dezbateri pentru elevii de liceu nu era cunoscută, după cum semnalau mai mulți profesori pe adresa redacției.

Tot în urmă cu 4 zile Edupedu.ro a scris că „Olimpiada Națională de Dezbateri pentru Juniori (clasele V-VIII)” ar urma să nu se mai susțină, potrivit surselor noastre. Informația a fost confirmată de secretarul de stat Florian Lixandru, în a cărui responsabilitate sunt olimpiadele și concursurile naționale școlare. În tabelul din erată apare că „Nu se desfășoară în anul școlar 2022-2023”.

Motivul pentru care nu se organizează olimpiada de dezbateri pentru elevii de gimnaziu, spunea secretarul de stat, este „pentru că este foarte târziu, iar elevii de clasa a VIII-a intră în examene”. 

Întrebat dacă mai sunt situații de concursuri sau olimpiade școlare anulate în această perioadă, Lixandru a spus ”Nu”.

În erata de pe 17 mai 2023 sunt și precizări despre Olimpiada Balcanică de Fizică 2023 care va avea loc în Albania între 23 și 25 iunie. Inițial, era stabilit „septembrie 2023”. În plus, pentru „Concursul de educație și cultură financiar-contabilă (pentru unitățile de învățământ liceal – profil Servicii)” se precizează că zilele alocate etapei naționale sunt 15-17 iunie 2023, în loc de „17 iunie 2023”.

FOTO DOCUMENT Erata ME din 17.05.2023:

Foto: © Prakasit | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
EXCLUSIV Olimpiada Națională de Dezbateri pentru elevii de gimnaziu va fi anulată. Secretarul de stat Florian Lixandru: Este foarte târziu și elevii de clasa a VIII-a intră în examene

2 comments
  1. Este inadmisibil. Elevi cu potențial, care au obținut premii anul trecut, nu vor putea participa. La finalul săptămânii viitoare se derulează proiecte municipale, unele dintre ele cu deplasare din localitate, pentru care s-au semnat angajamente/declaratii etc. O sa spuna cineva: ,,sa renunțe”. Nu au cum. In plus, greva profesorilor va afecta pregatirea lor. Si se știa de grevă. Această decizie poate fi catalogata in orice fel, mai putin rațională, profesionistă și de bună credință față de beneficiarii direcți ai sistemului: elevii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mesaj către directorii de școli, pentru înscrierea în apelul cu 200.000 de euro per proiect, deschis până pe 16 iulie: E bine ca noi, profesorii, să fim realiști și să ne punem mintea la muncă și să creăm o școală așa cum dorim noi, să încetăm să ne mai văităm că nu ne lasă sistemul – Viforel Dorobanțu, directorul școlii-pilot de la Curcani, Călărași

Îndemn la înscrierea în programul de școli-pilot făcut de unul dintre directorii care derulează un program-pilot încă din 2022, de la prima ediție. Este vorba despre Viforel Dorobanțu, directorul Școlii…
Vezi articolul

Ministrul Sebastian Burduja: Faci cercetare fundamentală și cercetezi lucruri pe care omenirea le-a inventat acum 10.000 de ani? Nu e în regulă. Faci însă cercetare de avangardă, care are însă și un transfer tehnologic în piață? Iată exemple pe care trebuie să le încurajăm

Obiectivele cercetărilor care merită să fie sprijinite în România și numărul mare de institute de profil, care formează un sistem foarte fragmentat, criticat de Comisia Europeană, au fost invocate de…
Vezi articolul