Fără plastic: zeci de localuri și magazine unde poți să bei gratuit apă filtrată în București dacă îți aduci sticla reutilizabilă / Cum devii locație parteneră

1.236 de vizualizări
Foto: Lisa from Pexels
În București, câteva zeci de locații – restaurante, cafenele și magazine – de unde poți bea apă filtrată, gratuit, dacă vii cu propria sticlă reutilizabilă – au fost incluse într-un proiect local pentru combaterea poluării cu plastic. Ca să scadă consumul de PET-uri, oamenii din comunitățile locale sunt încurajați astfel să folosească o hartă interactivă pentru a vedea unde își pot umple sticlele reutilizabile, încât să nu mai cumpere apă îmbuteliată în sticle de plastic. Inițiativa are loc în cadrul proiectului “Zecelarece”, realizat în parteneriat cu ONG-ul “Micile Bucurii”.

Harta Deplastificat a început ca o inițiativă a unor liceeni în Oradea, iar acțiunea are ca obiective reducerea consumului de plastic sub orice formă – PET-uri, pahare de unică folosință, ambalaje – dar și educarea pentru o atitudine pozitivă față de natură.

  • Prezentă în două Orașe, Oradea și bucurești, Harta “Deplastificat” arată unde se găsesc cele 39 de locații partenere, în capitală, care oferă apă gratuit pentru cei care aduc recipiente reutilizabile; de exemplu, sticle de tip termos.

Localurile care vor să devină partenere pot completa un formular de înscriere.

Foto: deplastificat.ro

„Poluarea cu plastic este o problemă globală majoră, o problemă pe care o generăm zilnic și pentru care încă nu am găsit o soluție. Credem că fiecare individ poate face o schimbare, iar prin harta Deplastificat ne dorim să oferim o soluție simplă și, astfel, să putem produce încet dar sigur schimbarea”, spune Roxana Buzețelu, fondator Micile Bucurii, într-un comunicat de presă.

Citește și:
Economedia.ro: Campanie eco la metrou: aduci cinci pet-uri, primești o călătorie gratuită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Încheierea anului școlar pe 25 iunie este mai puțin dăunătoare, pentru că nu va fi decalată Evaluarea Națională” – Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, despre propunerile de modificare a anului școlar în curs

Schimbările bruște ale structurii anului școlar în curs anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, îi bulversează pe elevi, iar cea mai bună variantă propusă până acum este cea în care…
Vezi articolul

Ministrul Educației din Republica Moldova vrea ca până în 2024 să dubleze numărul absolvenților de facultate care să predea în școlile din țară: Ne gândim la stimulente financiare pentru cei care au un nivel avansat de limbă străină sau anumite competențe digitale

Ministrul Educației din Republica Moldova a enumerat câteva dintre planurile pe care le are în vedere pentru a rezolva deficitul de cadre didactice din sistemul de învățământ cu care se…
Vezi articolul

Am petrecut ani de zile învățând pentru note și validare academică și am realizat abia acum cât timp am pierdut – discursul cutremurător, după 12 ani de școală, al Iuliei Cociuba, șefă de promoție la Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu / Eleva face un apel la acțiune: Sper să fie și un pas spre conștientizarea unor probleme care au fost băgate sub preș atâta timp

Un discurs sincer al unei eleve de excepție. Șefa de promoție de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu, județul Arad, Iulia Cociuba, a uimit pe toți cei prezenți în sala…
Vezi articolul

STUDIU 1 din 10 copii se duce la culcare flămând, 1 din 2 elevi care abandonează școala o face din cauza costurilor, 1 din 5 copii nu este fericit, arată raportul “Bunăstarea copiilor din mediul rural”

O cincime dintre copiii de la sat (21%) consideră că nu sunt niciodată sau sunt doar uneori fericiți, arată concluziile raportului Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020, lansat de Fundația World…
Vezi articolul

Bacalaureatul va avea o nouă probă: ”creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini”. Materiile propuse de ministru pentru fiecare tip de Bac

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat o nouă schemă de materii pentru examenele naționale de Bacalaureat. Bacalaureatul pentru studiile teoretice (științe), cel pentru studiile socio-umaniste și cel pentru studii vocaționale…
Vezi articolul