Facultatea de Medicină a Universității din Suceava a primit teren pentru propria clădire

3.685 de vizualizări
Foto: usv.ro
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că Guvernul a aprobat în ultima şedinţă transferul terenului pentru construcţia Facultăţii de Medicină din municipiul Suceava, astfel încât în curând vor putea demara lucrările la această investiţie, relatează Agerpres.

Este vorba despre Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, facultate a cărei înființare a fost aprobată de guvern în 2021. În cadrul acestei facultăţi, pentru început, funcţionează şapte programe de studii: licenţă în nutriţie şi dietetică, asistenţă medicală generală, balneo-fizio-kinetoterapie şi recuperare, tehnică dentară, biologie, biochimie şi masterat în medicină – nutriţie şi recuperare medicală.

Potrivit lui Flutur, este transferată o suprafață de 1.440 de metri pătraţi, teren aflat în curtea Spitalului Judeţean (SJU) Suceava.

  • Oficialul a precizat: “Consiliul Judeţean a aprobat în luna iunie 2022 transferul către Universitatea ‘Ştefan cel Mare’ a acestei suprafeţe de teren, în şedinţa de miercuri a Guvernului fiind definitivate procedurile în acest sens. La propunerea Consiliului Judeţean, Guvernul a adoptat hotărârea pentru transferul acestui teren către universitate. Cred că este pasul final pentru a începe construcţia sediului Facultăţii de Medicină de la Suceava“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Cât de des trebuie bătuţi copiii? Bătaia ruptă din Rai înseamnă tărie și nu slăbiciune” – o carte de parenting tradusă de Irina Margareta Nistor îndeamnă la violenţă, semnalează Prinţesa urbană

Cartea se numeşte “Putem crește copii buni într-o lume negativă?” şi este scrisă de Zig Ziglar. Autoarea bloggului Prinţesa urbană a sesizat pe pagina sa de Facebook problemele acestei cărţi…
Vezi articolul

Un stetoscop electronic care poate asculta de la distanță ce se întâmplă în corpul uman, dezvoltat de cercetătorii portughezi. Medicii au fost nevoiţi să renunţe la instrumentul tradițional din cauza măsurilor de protecție faţă de pacienţii cu noul coronavirus

O tehnologie care permite ascultarea de la distanță a organismului uman, cum ar fi ascultarea plămânilor în cazul bolnavilor de coronavirus, a fost dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Coimba…
Vezi articolul