Facultatea de Matematică și Informatică de la Universitatea Babeș-Bolyai lansează programul postuniversitar Securitatea Sistemelor Informatice

1.117 vizualizări
Foto: Pexels.com
Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță că lansează Programul Postuniversitar „Securitatea Sistemelor Informatice”. Prima sesiune de admitere va avea loc în luna februarie, iar admiterea constă dintr-o probă scrisă de testare a cunoștințelor de bază din Sisteme de operare și Rețele de calculatoare.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au înființat recent Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică, amintește UBB, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Inițiatorii programului spun că, „într-o lume tot mai digitalizată, securitatea informatică devine fundamentală într-o țară, atât în zonele civile, cât și în cele care țin de securitatea țării”.

“Programul Postuniversitar Securitatea Sistemelor Informatice își propune să aducă un transfer de valoare spre societate, în special spre organizațiile mici și mijlocii (întreprinderi, instituții din sistemul public) la nivelul cărora pericolul adus de amenințările cibernetice nu este perceput suficient”, spun inițiatorii.

Programul se adresează tuturor absolvenților de programe de licență cu cunoștințe de bază de sisteme de operare și rețele de calculatoare.

Printre cursurile cuprinse în cadrul programului se numără: Introducere în securitate cibernetică, GDPR, Administrarea și securitatea sistemelor și a rețelelor, Penetration testing, Tratarea incidentelor de securitate și analiza software-ului malițios, Criptografie aplicată în Internet. Vezi aici mai multe detalii despre program

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii care și-au echivalat titlul de doctor cu gradul didactic I nu primesc sporul de doctorat, indiferent de data la care au obținut titlul / Prevederea se aplică și profesorilor cu funcții de conducere din ISJ-uri, CCD-uri și școli

Profesorii care au obținut gradul didactic I prin echivalarea cu titlul științific de doctor nu primesc sporul de doctorat, indiferent de data la care au dobândit titlul. Aceeași prevedere se…
Vezi articolul

Bacalaureatul va avea o nouă probă: ”creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini”. Materiile propuse de ministru pentru fiecare tip de Bac

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat o nouă schemă de materii pentru examenele naționale de Bacalaureat. Bacalaureatul pentru studiile teoretice (științe), cel pentru studiile socio-umaniste și cel pentru studii vocaționale…
Vezi articolul

Nicio instituție de învățământ preuniversitar nu a semnat un acord de colaborare cu Clasa Confucius, spune Ministerul Educației, întrebat de un deputat ce relații au școlile românești cu Institutul Confucius după ce în mai multe state occidentale acestea au fost catalogate ca misiuni de contrainformații și propagandă

După ce 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi-au exprimat intenţia de a înscrie elevii la cursuri de limba chineză organizate de Institutul Confucius prin Universitatea Ovidius, deputatul…
Vezi articolul

Rezultate „îngrijorătoare” la Evaluarea Națională la clasa a VII-a din Franța: mai mult de jumătate din elevi nu citesc la nivelul așteptat și nu stăpânesc problemele de geometrie. Ministrul Educației propune ore remediale organizate pe niveluri

Rezultatele testărilor naționale la limba franceză și matematică pentru elevii de clasa a VII-a din Franța sunt îngrijorătoare, apreciază ministrul Educației din Republică, Gabriel Attal, într-un interviu pentru Le Parisien,…
Vezi articolul