Explicațiile ministrului Cîmpeanu pentru rezultatele mai bune la Evaluarea Națională 2022: Nu au fost întreruperi ale școlii, conținuturile au fost mai restrânse, fără teme predate când școlile au fost închise, ore remediale “mai eficiente”

1.873 de vizualizări
Foto: captură live
“Faptul că anul acesta nu au fost întreruperi ale școlii”, dar și acela că “s-au eliminat conținuturile care s-au predat în momentul când școlile au fost închise în perioada pandemiei” au făcut ca rezultatele de anul acesta la Evaluarea Națională să fie mai bune, a apreciat ministrul Sorin Cîmpeanu, joi, în conferința în care a prezentat rezultatele EN 2022.

El a mai menționat, printre motivele acestei situații, adaptarea programei inclusiv prin eliminarea din programa de examen a materiei din ultimul semestru al clasei a VIII-a, dar și faptul că “partea de recuperare, de ore remediale, cel puțin în ultimele luni s-a putut realiza într-o manieră mai eficientă”.

Sorin Cîmpeanu – declarațiile detaliate pe această temă

“La modul general, putem spune că, dincolo de o calibrare foarte corectă a subiectelor anul acesta, explicația pentru faptul că rezultatele sunt mai bune ar putea să constea în faptul că anul acesta nu au fost întreruperi ale școlii. Am spus, întreruperile școlii generează, dacă nu catastrofe educaționale, probleme majore în educație.

Al doilea lucru: în programa de examen materia prevăzută a fost adaptată situației, după cum bine știți competențele fiind evaluate prin intermediul unor conținuturi mai restrânse. S-au eliminat conținuturile care s-au predat în momentul când școlile au fost închise în perioada pandemiei, așa cum am promis.

De asemenea, deoarece programa de examen a fost anunțată în urmă cu multe luni, nu trebuie să uităm faptul că semestrul al 2-la al clasei a VIII-a nu a făcut obiectul subiectelor de examen.

Astfel, partea de recuperare, de ore remediale, cel puțin în ultimele luni s-a putut realiza într-o manieră mai eficientă.”


1 comment
  1. Nu va e rusine? Ati dat subiect de clasa a cincea. La anul ce dati? Bastonase? Ce urmariti sa aratati? Ca elevii dau pe dinafara de istetime? Nu, nu dau. 3 sferturi din ei sunt prosti de bubuie.Reveniti-va din a mai spune minciuni! Ati dat un subiect penibil, ca la concursul dr directori ca sa va iasa voua cine stie ce pasiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inspecția specială

Concurs de selecție de profesori pentru Școala Europeană de la Bruxelles, anunțată de Ministerul Educației. Posturile scoase la concurs sunt de Matematică, Chimie-fizică și Consilier educativ, salariile sunt peste 4.000 de euro

Ministerul Educației organizează concurs pentru ocuparea a 3 posturi la Școala Europeană de la Bruxelles. Candidații se pot înscrie până pe 14 mai 2021, prin depunerea dosarelor la Registratura Ministerului…
Vezi articolul

Concediul suplimentar pentru directorii de școli, conform noului contract colectiv de muncă, poate fi aplicat în aplicația de salarizare a personalului din Învățământ – document

Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată, conform unui document consultat de Edupedu.ro. Noua variantă a aplicației permite introducerea concediului suplimentar pentru directori și inspectori. Săptămâna trecută,…
Vezi articolul