Experții americani solicită prudență cu privire la administrarea vaccinului Covid copiilor. Ei spun că boala se dezvoltă diferit la aceștia și nu pot fi luate în considerare studiile realizate pe adulți. Marea Britanie a interzis testarea vaccinurilor pe minori

2.005 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Copiii nu ar trebui să primească un vaccin Covid-19 până când nu există mai multe date pentru a avea certitudinea că este sigur, au avertizat experții Autorității de reglementare din SUA, scrie Financial Time, citat de biziday.ro.

Pfizer a primit luna aceasta aprobarea pentru a extinde studiul vaccinului Covid-19 la copiii de până la 12 ani, fiind singurul studiu din SUA care înscrie copii. Compania a declarat că accentul a fost pus pe colectarea de date privind siguranța și răspunsul sistemului imunitar.

Oamenii de știință din cadrul unui comitet consultativ al Food and Drug Administration (FDA) spun că boala se dezvoltă atât de diferit la copii, încât orice aprobare nu ar trebui să se bazeze pe datele obținute în urma studiilor efectuate pe adulți.

Majoritatea copiilor nu prezintă niciun simptom sau au simptome ușoare, astfel încât calculele risc-beneficiu ale administrării unui vaccin sunt diferite de cele pentru adulți. Cu toate acestea, o mică proporție dezvoltă o afecțiune gravă numită sindrom multi-inflamator, care poate fi fatală.

„Ar trebui să avem studii de siguranță care să aibă o durată suficient de lungă pentru a include apariția potențială a sindromului multi-inflamator și să fie suficient de cuprinzătoare pentru a le lua în considerare”, a spus Luigi Notarangelo, șeful laboratorului de imunologie și microbiologie al Institutului american de Sănătate, pentru Financial Times.

Articolul integral pe Biziday.ro

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Lipsa de implicare a unor părinți în educația copiilor

DOCUMENT “Elevii cu rezultat pozitiv la testul antidrog trebuie să suporte consecințe negative importante?”- una dintre întrebările chestionarului care va ajunge la părinții elevilor de clasele V-XII, de luni, 23 octombrie / Ce conține chestionarul

De luni, 23 octombrie, școlile din București vor trimite părinților care au elevi mai mari de clasa a V-a, un chestionar elaborat de Prefectura Capitalei, referitor la posibilitatea testării antidrog…
Vezi articolul

România își face Comitet pentru Inteligență Artificială, cu două consilii și grupuri de lucru tematice. Ministrul Burduja: Vizăm să conectăm specialiștii români din lume cu mediul de acasă

Guvernul a adoptat, vineri, un memorandum privind înființarea unui Comitet Român pentru Inteligență Artificială, prezentat de ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, drept un “cadru-umbrelă care, practic, va concentra toate forțele din…
Vezi articolul