EXCLUSIV Transelectrica: După o analiză juridică, vor fi dispuse măsurile necesare. Plus: Dovezile falsului diplomei de inginer din cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească

8.501 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Transelectrica a anunțat pentru Edupedu.ro că, “după o analiză juridică riguroasă, în cel mai scurt timp posibil, vor fi decise și dispuse măsurile necesare” în cazul fostului șef al companiei, Marius Dănuț Carașol. Gigantul energetic a confirmat în exclusivitate pentru Edupedu.ro că diploma de la dosarul de personal al lui Marius-Dănuț Carașol are aceeași serie cu diploma pe care Edupedu.ro o publică mai jos. În paralel, Ministerul Educației a comunicat, la solicitarea Edupedu.ro, că “diploma de inginer cu seria D numărul 0286614 nu există în baza de date, nefiind tipărită”.
  • Amintim că președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat în această dimineață atât din funcția de președinte al companiei, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, după ce Edupedu.ro a dezvăluit falsul din CV-ului acestuia.

Compania Transelectrica a răspuns pentru Edupedu.ro, întrebată dacă va merge în instanță împotriva fostului director al companiei pentru fals în acte și salarizare conform unor studii pe care nu le are, următoarele: “Conducerea Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA va întreprinde toate demersurile în vederea protejării intereselor societății, cu respectarea și aplicarea tuturor prevederilor legale care se impun în această situație. După o analiză juridică riguroasă, în cel mai scurt timp posibil, vor fi decise și dispuse măsurile necesare.

Atât conducerea executivă, cât și conducerea neexecutivă a Companiei tratează cu prioritate rezolvarea acestei situații, astfel încât prestigiul și interesele Transelectrica, societate de strategică pentru România, să nu fie prejudiciate“.

Întrebată dacă diploma de inginer diplomat depusă de Carașol ca angajat are seria D, 0286614, Transelectrica a răspuns, pentru Edupedu.ro: “La dosarul de personal al domnului Marius-Dănuț CARAȘOL este depus în copie un exemplar al diplomei cu seria D 0286614“.

FOTO Diploma falsă depusă la dosar de fostul șef al Transelectrica:

Răspunsul Transelectrica la solicitarea Edupedu.ro reprezintă prima confirmare oficială a faptului că documentul de mai jos este actul prezentat de Marius Dănuț Carașol la angajare:

 

Cum arătau în realitate diplomele de inginer diplomat eliberate în 2006 de Universitatea Politehnica București:

Edupedu.ro a obținut un specimen al diplomelor reale de inginer, emise de Universitatea Politehnica din București în anii 2005 și 2006:

 

Indiciile de fals ale diplomei de inginer depuse la dosar de foștul șef Transelectrica:
  • Cadrul care mărginește diploma falsă este asemănător cadrului din diplomele de Bacalaureat
  • Simbolul cărții cu inițialele MEC ce apare în colțurile diplomei false nu este prezent pe diplomele Universității Politehnica din București, nici în anii 2005-2006
  • Numele Universității Politehnica este articulat “Universității Politehnice” în diploma falsă
  • Datele sunt completate cu pixul și carioca pe diploma falsă, în condițiile în care diplomele UPB sunt tipărite la imprimantă din 2005 încoace.
  • Iar dovada hotărâtoare a falsului o reprezintă seria actului
Ministerul Educației: Diploma de inginer cu seria D numărul 0286614 nu există în baza de date, nefiind tipărită

După ce Universitatea Politehnica din București a comunicat la solicitarea Edupedu.ro că Marius Carașol nu a absolvit universitatea și că nici diploma cu seria de mai sus nu a fost eliberată de UPB, Edupedu.ro a întrebat Ministerul Educației dacă a eliberat vreo diplomă cu această serie.

Răspunsul Ministerului Educației:

  • Conform informațiilor furnizate Ministerului Educației Naționale (MEN) de Compania ROMDIDAC, care anterior anului 2014 tipărea documentele de studii comandate și ulterior emise de instituțiile de învățământ superior, „diploma de inginer cu seria D numărul 0286614 nu există în baza de date, nefiind tipărită. Diploma de inginer cu seria D s-a tipărit de la numărul 0000001 la numărul 0023800”.
  • MEN nu deține alte informații pe această temă.”
Informații de background
Foto: Facebook/Transelectrica

Amintim că Marius Carașol a fost revocat astăzi de Consiliul de Supraveghere Transelectrica din funcțiile de conducere a gigantului energetic. “Având în vedere informațiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA,  a decis revocarea domnului Marius-Dănuț Carașol din calitatea de membru al Directoratului, respectiv președinte al Directoratului”, anunță Transelectrica, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Și Parchetul General s-a autosesizat în cazul directorului de la Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de inginer, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Edupedu.ro a dezvăluit în urmă cu o zi că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Director de școală-pilot: Cred că în fiecare școală din România profesorii sunt foarte speriați când aud de schimbare. Nu ne-a ieșit în primul an pilotarea, dar ne-a ieșit în al doilea / Exemplu de orar pe 6 module pentru clasa a V-a

„Cred că în fiecare școală din România profesorii sunt foarte speriați când aud de schimbare. Să nu-i scoți din zona lor de confort, cum fac ei este foarte bine. La…
Vezi articolul

Sebastian Țoc, profesor și cercetător, propune „renunțarea la ierarhizarea elevilor la liceu și școala profesională în funcție de examene cu miză mare, fiind preferabil un mix de criterii”, printre alte măsuri care ar duce la școli mai incluzive

Modalitatea de organizare a sistemului de învățământ din România tinde să încurajeze ierarhizarea școlilor și, adesea, segregarea pe criterii economice, etnice sau de rezidență, bazându-se pe ierarhii puternice și pe…
Vezi articolul