EXCLUSIV Școala „antrenorului de genii” Lajos Kristof nu este acreditată pe curriculum britanic, așa cum se prezintă instituția. Ambasada Regatului Unit la București: Nici Amias International School, nici Amias Small School nu sunt pe lista școlilor cu acreditare internațională britanică

1.374 de vizualizări
Prezentarea Amias International School / Sursa foto: amias.ro
Ambasada Britanică la București anunță într-un răspuns pentru Edupedu.ro că nici Amias International School, nici Amias Small School nu sunt școli acreditate de Guvernul Regatului Unit. Cele două organizații autointulate „școală” acreditată pe curriculum britanic sunt fondate de „antrenorul de genii” Lajos Kristof, care a fost reținut sâmbătă de Poliția Română pentru violarea unui minor. Amintim că Ministerul Educației a precizat în urmă cu o zi că așa-numita școală fondată de „antrenorul de genii” Lajos Kristof nu este acreditată nici în sistemul de învățământ românesc.
  • Lajos Kristof, prezentat în repetate rânduri de parte a mediei ca „antrenorul de genii” pentru copiii abandonați, a fost prins sâmbătă, 20 iulie 2024, în flagrant, de Poliția Municipiului București, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei, relatează G4Media.ro.

În prezentările sale publice, Lajos Kristof se recomandă ca fondatorul Amias Small School sau al Amias International School, ambele denumiri conducând către același site. Pe site-ul acestei organizații, apare următoarea descriere: „Amias International School este recunoscută internaţional şi funcţionează după curriculum britanic. Fondată în urmă cu 3 ani de Lajos Kristof, profesor şi mentor specializat în antrenarea copiilor cu abilităţi înalte, şcoala a primit acreditarea în vara anului 2023”.

La solicitarea Edupedu.ro, Ambasada Britanică la București a răspuns că „British Schools Overseas (BSO – Școli Britanice în Lume, n.red.) este singurul sistem de acreditare al Guvernului Regatului Unit pentru școlile internaționale britanice și este administrat de Departamentul pentru Educație din cadrul Guvernului britanic. Lista completă, pe țări, a școlilor acreditate de BSO poate fi consultată aici: https://www.gov.uk/government/publications/british-schools-overseas-inspection-reports/british-schools-overseas-accredited-schools-inspection-reports. Nici Amias International School, nici Amias Small School nu figurează pe această listă a școlilor cu acreditare BSO. Nu am găsit dovezi, în documentele noastre, potrivit cărora British Council sau Ambasada Britanică să fi lucrat vreodată cu vreuna dintre aceste școli, nici să le sprijinit oferindu-le recunoaștere”.

Întrebările trimise de Edupedu.ro către Ambasada Britanică la București:
  • Potrivit informațiilor pe care le aveți, Regatul Unit a acreditat Amias International School sau Amias Small School, ambele organizații de pe teritoriul României?
  • British Council sau Ambasada britanică București are în evidență organizația numită Amias International School sau Amias Small School? Este Amias International School sau Amias Small School acreditată de instituții sau organisme din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord? 
  • Care sunt școlile/grădinițele și toate celelalte organisme care funcționează pe teritoriul României și care sunt în evidențele instituțiilor educaționale din Marea Britanie ca predând curriculumul britanic?
Răspunsul integral al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, acordat la solicitarea Edupedu.ro:

„British Schools Overseas (BSO – Școli Britanice în Lume, n.red.) este singurul sistem de acreditare al Guvernului Regatului Unit pentru școlile internaționale britanice și este administrat de Departamentul pentru Educație din cadrul Guvernului britanic.

Lista completă, pe țări, a școlilor acreditate de BSO poate fi consultată aici: https://www.gov.uk/government/publications/british-schools-overseas-inspection-reports/british-schools-overseas-accredited-schools-inspection-reports. Nici Amias International School, nici Amias Small School nu figurează pe această listă a școlilor cu acreditare BSO.

Nu am găsit dovezi, în documentele noastre, potrivit cărora British Council sau Ambasada Britanică să fi lucrat vreodată cu vreuna dintre aceste școli, nici să le sprijinit oferindu-le recunoaștere”.

Informații de background

În prezentările sale publice, Lajos Kristof se recomandă ca fondatorul Amias Small School sau al Amias International School, ambele denumiri conducând către același site. Pe site-ul acestei organizații, apare următoarea descriere: „Amias International School este recunoscută internaţional şi funcţionează după curriculum britanic. Fondată în urmă cu 3 ani de Lajos Kristof, profesor şi mentor specializat în antrenarea copiilor cu abilităţi înalte, şcoala a primit acreditarea în vara anului 2023”.

În România, potrivit legislației naționale, toate școlile și grădinițele de stat și private care funcționează pe teritoriul țării sunt înregistrate și numele lor sunt publicate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) pe site-ul ARACIP. Amias International School sau Amias Small School, organizațiile intitulate „școală” și al căror „fondator” se prezintă Lajos Kristof, nu se află în niciunul dintre registrele făcute publice de ARACIP și consultate de Edupedu.ro.

În urmă cu o zi, Edupedu.ro a întrebat și Ministerul Educației din România dacă așa-numita „școală” Amias este autorizată provizoriu, acreditată sau înregistrată de instituție. În răspunsul oferit redacției, Ministerul Educației a avertizat asupra funcționării fără respectarea legislației din educație a organizației autointulate „școală” fondate de „antrenorul de genii” Lajos Kristof, reținut pentru violarea unui minor. Amias International School „nu este și nu a fost” în procedurile de verificare și înregistrare ale ARACIP, instituția care acreditează și înregistrează toate școlile și grădinițele care funcționează pe teritoriul României, a răspuns Ministerul Educației la solicitarea Edupedu.ro.

Citește și:
EXCLUSIV Școala „antrenorului de genii” funcționează ilegal ca unitate de învățământ. Ministerul Educației, despre organizația fondată de Lajos Kristof, reținut pentru violarea unui minor: Amias International School nu este și nu a fost în procedurile sau registrele Agenției României care acreditează școlile
Mama băiatului care ar fi fost violat de Kristof Lajos, supranumit ”antrenorul de genii”: Curgeau mesajele. Suna întruna. Copilul meu nu putea să stea cu mine în bucătărie să ia masa, că trebuia să aibă telefonul lângă el şi să îi răspundă non stop acestui individ
SURSE Kristoff Lajos, cunoscut drept ”antrenorul de genii” pentru copiii abandonați, ar fi fost prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor de 14 ani

1 comment
  1. >> nu este acreditată pe curriculum britanic
    Cum era si de asteptat. Individul nu are scopuri nobile, sa ajute copiii, blah blah blah.

    Constructiile astea servesc scopului de a avea copii in jurul sau dintre care sa aleaga pe cei care au nevoie de afectiune si sunt mai vulnerabili. Cu acestia are o relatie speciala. Pedofilii nu actioneaza prin constrangere, ci prin relatii afective, de incredere. Procesul prin care pedofilii isi creaza o relatie speciala cu copilul se numeste “grooming”, este un proces prin care pedofilul manipuleaza, exploateaza si abuzeaza un copil. Copilul de 14 ani abuzat a trecut prin acest proces de grooming. El pare ca a consimtit, dar este un copil manipulat de pedofil. In urma groomingului pedofilul a devenit un parinte al copilului.

    Scolile infiintate, premiile etc. servesc si scopului de a avea o buna reputatie in comunitate, de a inspira incredere, de a nu starni suspiciuni. Adultii pe care ii strange in jurul sau pot fi considerati “idioti utili”. Il ajuta sa-si creeze o imagine buna – vezi presedintii aia ale nu stiu carei federatii de parinti.

    Toate actiunile pedofilului sunt indreptate in directia satisfacerii nevoilor sale. Individul are doar circumstante agravante, in nici un caz atenuante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulamentul pentru evaluarea online a elevilor, publicat în Monitorul Oficial. Ministerul Educației va avea propria platformă de evaluare pentru clasele primare, gimnaziale și liceale. Notele elevilor pot fi trecute în catalog, dar nu pot fi făcute publice fără acordul părintelui sau al elevului major / Ce responsabilități vor avea școlile, elevii și profesorii

Metodologia-cadru de evaluare în mediul online a performanțelor școlare și a competențelor elevilor a fost publicată miercuri, 8 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.750…
Vezi articolul