EXCLUSIV Șapte universități publice din București îi cer lui Raed Arafat un punct de vedere cu privire la întreruperea cursurilor, din cauza noului coronavirus

14.656 de vizualizări
Foto: unibuc.ro
Șapte rectori din Capitală îi cer secretarului de stat Raed Arafat, printr-o scrisoare comună obținută de Edupedu.ro, punctul de vedere oficial cu privire la “oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din Municipiul București”, din cauza noului coronavirus. “Vă rugăm să ne transmiteți estimarea dumneavoastră cu privire atât la durata sistării cursurilor, cât și la data optimă de reluare a acestora”, se arată în documentul semnat de rectorii ASE, Universității din București, UNATC, Universității Naționale de Muzică București, Universității Politehnica București, Universității de Științe Agronomice București și Universității de Construcții București.

Scrisoarea celor șapte rectori, înaintată comitetului de rectorul UB Marian Preda, vine la o zi după ce Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis închiderea tuturor școlilor și grădinițelor începând de pe 11 martie și până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire, din cauza noului coronavirus.

De remarcat că printre semnatari se numără și președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Universitatea din București ia în calcul suspendarea cursurilor față în față și mutarea activității didactice în sistem online.

 

Potrivit surselor Edupedu.ro, rectorii vor trimite această solicitare și către Ministerul Educației.

Solicitarea rectorilor din București este adresată Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, “în contextul epidemiei Covid-19”, și prevede următoarele:

Ca urmare a recomandărilor internaționale în ceea ce privește urgența măsurilor de prevenție a răspândirii infecției COVID-19, precum și a măsurilor luate de România, respectiv sistarea pe termen limitat a cursurilor în instituțiile de învățământ preuniversitar și luând în considerare decizia Universității de Medicină și Farmacie ‘Carol Davila’ de a sista cursurile, vă solicităm un punct de vedere legat de oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din Municipiul București. 

Noi, rectorii semnatari, avem în vedere atât siguranța tuturor membrilor din comunitatea universitară, cât și armonizarea cu măsurile din zona de învățământ preuniversitar. 

De asemenea, vă rugăm să ne transmiteți estimarea dumneavoastră cu privire atât la durata sistării cursurilor, cât și la data optimă de reluare a acestora. 

Precizăm că universitățile din București au transmis deja note de informare către studenți și întreg personalul instituției, conținând recomandări explicite de prevenție.

Scrisoarea este semnată de:
  • Nicolae Istudor, rector Academia de Studii Economice (ASE)
  • Marian Preda, rector Universitatea din București
  • Liviu Lucaci, rector Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale
  • Diana Asinefta Moș, Universitatea Națională de Muzică București
  • Mihnea Costoiu, Universitatea Politehnica din București
  • Sorin Cîmpeanu, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
  • Radu Sorin Văcăreanu, Universitatea Tehnică de Construcții București

Scrisoarea universităților din București vine după ce mai multe universități din țară și-au suspendat deja cursurile, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. În cursul zilei de astăzi, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – cea mai mare instituție de învățământ superior din punct de vedere al numărului de cursanți – a decis suspendarea tuturor cursurile “față în față”, până pe 22 martie.

Citește și:

 

 

 

 


1 comment
  1. Adică in Universități nu sunt copii noștri…sunt alți cumva? Este asa de greu sa se înțeleagă că nu este De joacă cu asa ceva! Cei de sus se gandesc la alte lucruri importante pt.ei….Populația….la gară s-au la 2 metri sub pământ mai bine..SANATATE multă si aveti grija singuri de voi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul britanic nu mai acordă împrumuturi de studii pentru tinerii români. Ce opțiuni vor avea de anul viitor? Simon Parker, profesor britanic stabilit în România: „Fiecare universitate va cere o taxă diferită care va varia în funcție de cursuri”

La scurt timp după votarea Brexitului, oficialii britanici spuneau că despărțirea de Uniunea Europeană nu va afecta sprijinul academic pentru atragerea celor mai bine pregătiți tineri de pe continent, însă…
Vezi articolul

Transformarea doctoratelor cu frecvență redusă din excepție în regulă, apărută în vară și aplicabilă începând cu anul 2024-2025, a fost legalizată abia acum, prin schimbarea neanunțată a Legii învățământului superior

Prevederile din Legea învățământului superior care stabileau că studiile de doctorat se fac, de regulă, cu frecvență și, prin excepție, cu frecvență redusă, precum și descrierea legală pentru doctoratul științific…
Vezi articolul

Studenții care absolvă programele de licență cu frecvență și frecvență redusă în limba engleză ale Universității Maritime din Constanța nu își pot lua brevete de la ANR. Instituția anunță că nu recunoaște decât două programe de studiu

Programele de studii de licență cu frecvență și frecvență redusă în limba engleză din cadrul Universității Maritime din Constanța nu sunt recunoscute de către Autoritatea Navală Română (ANR), potrivit unui…
Vezi articolul

VIDEO A patra zi de proteste pro-europene în Piața Universității. Peste 1.500 de studenți și tineri au fost în stradă și au scandat: „România e iubire, nu fascism și amăgire” / „Apa este H2O” / „Putin, jos labele de pe România”

Peste 1.500 de tineri și studenți au fost în stradă în Piața Universității din București, joi seară, pentru a patra zi consecutiv. De luni, mii de tineri din mai multe…
Vezi articolul

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie

Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii…
Vezi articolul

Transportul studenților: Un proiect de modificare a normelor de acordare a facilităților de transport înlocuiește gratuitatea cu o reducere de 90% pentru studenți cu părinți decedați sau care provin din centre de plasament

Un proiect de hotărâre de guvern ce vizează normele de acordare a facilităților de transport feroviar pentru studenți și elevi, pus în consultare de Ministerul Transporturilor, păstrează „reglementări pe care…
Vezi articolul