EXCLUSIV Programul Școala după școală din Sectorul 3 urmează să fie finanțat de primărie – Robert Negoiță

4.975 de vizualizări
Programul Școala după școală
Foto: Pexels.com
Programul Școala după școală va fi finanțat cu bani de la bugetul local în Sectorul 3 din București, a declarat în exclusivitate pentru Edupedu.ro primarul Robert Negoiță. “O să finanțăm programul Școala după școală. Am făcut calculele și putem să îl susținem”, a declarat Negoiță, pentru Edupedu.ro.

Astăzi o să trecem în Consiliul Local proiectul privind finanțarea de la bugetul local a Programului Școala după școală și apoi el își va face efectele”, a precizat Robert Negoiță.

  • UPDATE ORA 17:00 Consiliul Local a votat ca Școala după școală să fie finanțat de la bugetul local. Programul va primi finanțarea la începutul lui 2019, a declarat în timpul ședinței primarul Robert Negoiță.

Un alt punct pe ordinea de zi a Ședinței de astăzi a Consiliului Local este rectificarea bugetară, care taie de la învățământ 14 milioane de lei.Sunt bani care nu sunt folosiți, din bugetul alocat inițial. Sumele fuseseră alocate pentru reabilitarea școlilor și a curților bazelor sportive, dar cei care trebuia să realizeze contractele au întârziat și nu avem ce deconta. Din cauza constructorilor avem probleme. Decontăm mai puțin decât am prognozat și acești bani vor fi prinși anul viitor”, a declarat pentru Edupedu.ro primarul Sectorului 3.

Robert Negoiță a precizat că din cauza acestor întârzieri a trimis inclusiv notificări de reziliere de contract.

Amintim că, în prezent, Programul Școala după școală este finanțat de Consiliile Locale ale Primăriilor în sectoarele 1, 5 și 6, potrivit datelor trimise de Inspectoratul Școlar al Municipiului București la solicitarea Edupedu.ro.

Școala după școală – program dat peste cap la nivel național de noua modalitate de organizare

Edupedu.ro a scris în cursul zilei de astăzi că sursa degringoladei la nivel național, în organizarea programului Școala după școală, este schimbarea modalității de finanțare a programului. Dacă până acum finanțarea se făcea direct de către asociațiile de părinți, acum directorii de școală au primit responsabilitatea directă a gestionării banilor și a plătirii profesorilor.

Programul Școala după școală este în continuare plătit de părinți, în școlile care nu sunt sprijinite financiar în acest sens de către primării. Banii de la părinți intră în contul de extrabugetar al școlii, primăriile le dau aprobarea să folosească acei bani pentru Școala după școală, dar Revisalul nu permite să-i plătească în final profesorului decât conform salariului cadrului didactic respectiv. Așa au apărut diferențe foarte mari, pentru că se plătesc la plata cu ora. Până acum, asociațiile de părinți plăteau cum voiau și veniturile erau destul de substanțiale pentru profesori. Când s-a ajuns ca personalul didactic să fie plătit la salariul de bază, pe plata cu ora au apărut diferențe între debutant, care are un salariu, și de exemplu un cadru didactic cu vechime spre 40 de ani, care are salariul mult mai mare. Pentru aceeași muncă prestată, veniturile sunt diferite”, au explicat pentru Edupedu.ro surse apropiate de Ministerul Educației.

Școlile care nu sunt afectate de modificarea legislației sunt cele în care primăria plătește programul Școala după școală.

Programul Școala după școală este finanțat de Consiliile Locale ale Primăriilor în sectoarele 1, 5 și 6, până acum, potrivit datelor trimise Edupedu.ro de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Citește și:


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai multe pergamente rulate, vechi de aproape 2.000 de ani și carbonizate după erupția vulcanului Vezuviu, descifrate cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Trei cercetători au fost premiați cu sute de mii de euro

Trei cercetători au câştigat un premiu de 648.000 de euro după ce au reuşit să descifreze cu ajutorul inteligenţei artificiale o mică parte dintr-un lot de manuscrise din Antichitate, vechi…
Vezi articolul

Rezultate PISA 2022. Măsurile anunțate de ministrul Educației din Republica Moldova: alocație de 50 de euro pe lună pentru părinții care își transferă copiii din școlile mici, în școli mari, crearea unei rețele de Școli Model, instruirea a 3 mii de cadre didactice pentru metodele noi de predare

Ministrul Educației din Moldova, Dan Perciun, anunță, după ce rezultatele de la testarea internațională PISA 2022 au fost publicate, măsurile care vor fi aplicate, iar printre ele se numără și…
Vezi articolul

Ministerul Educației i-a convocat în ședință miercuri seara pe toți inspectorii generali școlari și contabilii șefi din țară, pe tema burselor neplătite elevilor nici la 10 zile de la termenul legal

Miercuri seară ministerul a convocat în regim de videoconferință toți inspectorii școlari din țară privind situația plății burselor către elevi, după ce Edupedu.ro a scris că elevii nu și-au primit…
Vezi articolul

OFICIAL Tablă interactivă cu diagonala de 216 cm, 4K și cameră de videoconferință cu telecomandă – echipamente obligatorii în standardele de echipare a oricărei clase. Laboratoarele de informatică vor avea calculatoare pentru fiecare elev, iar SmartLab-urile – imprimante 3D, scanere 3D și ochelari de realitate virtuală

Tablă interactivă, laptop, cameră de videoconferință, scaner documente, router acestea sunt dispozitive enunțate în standardele de echipare a unui laborator de informatică, potrivit ordinului pentru aprobarea standardelor de echipare a…
Vezi articolul