EXCLUSIV Noua directoare a Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Nistor, nu a absolvit London School of Economics, așa cum a susținut la audierile din Parlament și în CV, potrivit unui răspuns oficial al LSE

25.644 de vizualizări
Foto: Teatrul Bulandra
Actrița Catinca Maria Nistor, numită de Parlament director la Institutul Cultural Român din Londra fără concurs, nu a absolvit și nici nu a urmat cursurile prestigioasei universități London School of Economics pe care susține, în CV-ul său și în declarația publică din Parlament, că ar fi absolvit-o în 2010, potrivit unui răspuns oficial al LSE transmis Edupedu.ro. Contactată de Edupedu.ro pentru un punct de vedere, aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice și nici mesajelor trimise, până la ora publicării articolului. Vom reveni cu răspunsul, în momentul în care îl vom primi.

UPDATE: Directoarea Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Nistor, susține că are atestate că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics

În declarația publică făcută în fața parlamentarilor români la audierea din comisia de specialitate pentru postul de conducere al ICR Londra, Catinca Nistor a spus:

„Bună ziua tuturor, mă numesc Catinca Maria Nistor, absolventă a Facultății de Drept, absolventă a London School of Economics, absolventă a Universității Naționale de Teatru și Cinematografie, absolventă și a cursului de manager cultural organizat de Ministerul Culturii…”

Declarația, la minutul 41:38 în video-ul de mai jos:

De asemenea, Catinca Nistor a trecut în CV-ul său public, de pe site-ul de profile profesionale Linkedin, că a urmat studii de licență sau aferente licenței (undergraduate) la LSE, specializarea Management, în anul academic 2009-2010.

Edupedu.ro a transmis o solicitare către institușia britanică de învățământ superior The London School of Economics dacă persoana Catinca Maria Nistor a fost studentă sau absolventă a programului de Managment, nivel licență, al LSE.

„Nu avem înregistrată nicio persoană cu acest nume care a urmat sau a absolvit LSE” („We have no record of anyone of this name as having attended, or graduated from, LSE”) se arată în răspunsul oficial transmis.

Mai jos, corespondența dintre Edupedu.ro și departamentul de comunicare al London School of Economics:

Amintim că Nistor, propunea președintelui ICR Liviu Jicman, pentru postul de director al ICR Londra, a fost audiată pe 15 aprilie în Comisia pentru Cultură a Senatului, care a votat numirea ei la ICR Londra astfel: 13 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 2 abțineri, scrie G4Media.

Înregistrarea video de la audiere arată nemulțumirea unora dintre senatori privind pregătirea și competența Catincăi Nistor. Un senator a propus amânarea votului, după ce candidata nu a putut să spună care sunt principalele sale două obiective pentru mandatul de 4 ani pe care urmează să-l ocupe.

Catinca Maria Nistor (33 de ani) este actriță și prezentatoare la televiziunea Aleph News, patronată de Adrian Sîrbu. Nistor este este fiica actorului român Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central la Londra, scrie culturaladuba.ro. Părinții Catincăi Nistor sunt nașii de cununie ai fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea (PSD).

Nistor a fost timp de aproximativ un an director interimar al Teatrului Bulandra, în mandatul primarului Gabriela Firea (PSD), și a fost dată afară după un protest public al actorilor de la Bulandra. Ulterior, a fost trimisă și în judecată de noua conducere interimară pentru că și-ar fi atribuit sume de bani necuvenite.

În primă instanță, pe 19 septembrie 2021, Tribunalul București a decis să anuleze contractele încheiate pe drepturi de autor și a obligat-o pe Nistor să returneze teatrului aproape 7.000 de euro. Decizia nu este, însă, definitivă.

Catinca Nistor consideră că ceea ce s-a întâmplat la Bulandra în timpul interimatului său o va ajuta „în următoarea misiune”.

„Experiența de 11 luni de asigurare a interimatului Teatrului Bulandra, luni care au cuprins chiar perioada începutului pandemiei și am întâlnit situații dificile în primul rând din punct de vedere financiar, care m-au făcut să mă folosesc de toate resursele pe care le-am avut și experiența aceasta cred că mă va ajuta în următoarea misiune, pe care urmează să o încep”, a spus Catinca Nistor în timpul audierii de la Senat, despre situația de la Teatrul Bulandra.

Într-un interviu acordat pentru Cultura la dubă în martie 2020, pe când era managerul teatrului Bulandra, Catinca Nistor spunea: „Când am împlinit 28 de ani, mi-am dat termen până la 35 să am rostul meu la Londra, unde merg frecvent. Am început să îmi construiesc un network acolo. Visul meu e să mă trezesc dimineața, să știu cum arată bucătăria mea, make a tea și breakfast, să merg la lucru și să fac în fiecare zi același lucru, să lucrez on stage, în Londra.”

  • London School of Economics este una dintre cele mai prestigioase universități de profil economic din lume. Potrivit topului QS University Rankings, LSE este pe locul 49 în lume la categoria generală a universităților și pe locul 18 în funcție de profil, iar celebrul său masterat financiar este pe locul 9 în lume.

9 comments
  1. Este o epava, pentru ca nici nu se aude cand canta. Vocea ei zgarie timpanul, scoarta cerebrala. Are vocea unui zgarait cu unghiile pe o tabla de scoala, sau pe o tabla de zinc. Daca 2 minute o asculti cantand, farami totul in jurul tau, pentru cineva care are ureche muzicala cat de cat. Eu am ascultat numai secventa data la TV si am oprit sonorul imediat. Este o catastrofa. Nu stiu cei din sala cum au suportat-o pana la sfarsit, chiar daca nu au aplaudat-o marea majoritate.

  2. Audierile au fost un dezastru. Sunt prea putini directori cu adevărat pregătiti pentru viitoarele misiuni. Ce păcat! ICR ar fi putut avea o soarta mai buna.
    Acord Nota – 1pentru “Public speaking” in majoritatea cazurilor.

  3. Sperjur! Este de proces penal. Hai Catinca ca mai poti sa ai un proces, tu poti multe! S-a vazut deja. Felicitari jurnalistilor!

  4. “Nihil novo sub Sole”-le Romaniei, evident!Doar citind stirea,am pariat ca-i o vajnica pesedista,cu “origine sanatoasa” cum se spunea pe vremuri!Am castigat pariul!

  5. Pe doamna în cauză ați întrebat-o? Că poate trebuie să cereți și cealaltă opinie dacă tot sunteți jurnaliști cu legitimație?
    Apoi mergeți la Comisia din Senat… Cine primește CV-urile le mai și verifică? Trebuie întrebat și acolo.
    E foarte ușor să dai pe site un email scris la repezeală de cineva de la comunicare de la o universitate străină.
    Nu știu dacă femeia asta a mințit sau nu, dar voi discreditați presa cu astfel de știri scrise după O SINGURĂ SURSĂ…. Nu de alta, dar pare o făcătură. Are toate ingredientele, de la masoni, la moguli și la nașu mare… Ținta acestui „articol” pare cu totul alta.
    Trădare, trădare, dar s-o știm și noi!

  6. O sa zică ca ea a jucat … teatru in fata parlamentarilor
    Și ca altcineva i-a scris CV-ul, aducă scenariul.
    Vom vedea dacă se întâmpla ceva in situația aceasta.

  7. Dacă era așa deșteaptă nu venea să fie ,,pusă” pe funcții de conducere numita politic ,cu trafic de influență și pile.Securistii la putere .

  8. Ce rusine este acest personaj! Sa minti in Senat inseamna fals in declaratie publica si pentru asa ceva trebuie retrasa. Cam asta este respectul pe care Catinca Nistor il arata celui mai important for decizional al Romaniei. Ce zic domnii senatori, sunt complici la acest lucru? Accepta sa fie mintiti? Incredibil!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Distanțarea și izolarea socială a copiilor provocate de pandemie pot avea consecințe negative pe termen lung. Părinții nu sunt suficient de informați în legătură cu aceste riscuri – studiu în două școli din București

Distanţarea şi izolarea socială a copiilor provocate de pandemie pot avea consecinţe negative pe termen lung, deoarece le afectează starea de bine şi dezvoltarea, atât în plan fizic, fiziologic, cât…
Vezi articolul

Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online, potrivit unei modificări a Legii Educației aprobate de Parlament. Actul merge la promulgare

Legea care prevede dotarea elevilor și a profesorilor „la cerere”, de către Ministerul Educației, cu dispozitive electronice conectate la internet, a fost votată marți de Senat, în calitate de cameră…
Vezi articolul