EXCLUSIV Ministrul Educației confirmă că școlile și grădinițele private pot chema elevii fizic la cursuri de luni, în timp ce la stat elevii și copiii sunt în vacanță

60.147 de vizualizări
colegiile universitare la care se intră fără BAC
Sorin Cîmpeanu / Foto: Gov.ro

Declarația ministrului Sorin Cîmpeanu, la solicitarea Edupedu.ro:

„Ministerul Educației a fost abilitat de către CNSU pentru punerea în aplicare a Articolului 7 din Hotărârea CNSU nr. 91.

Ministerul Educației a emis ordinul de instituire a vacanței conform atribuțiilor legale stabilite în Legea Educației Naționale. Ordinul Ministrului Educației instituie, prin derogare de la ordinul care aprobă structura, vacanța de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, în toate școlile și grădinițele de stat, care pot fi reglementate la nivel de structură de an școlar de către Ministerul Educației.

Prin instituirea normei derogatorii, se aplică în mod direct actul emis și este obligatoriu pentru unitățile de învățământ de stat.

Activitatea unităților de învățământ privat (inclusiv cele cuprinse în Registrul Special), precum și activitatea de tip after-school, fac obiectul prevederilor articolului 8 din Hotărârea CNSU nr. 91, fără implicarea Ministerului Educației.

Articolul 8.2 care reglementează funcționarea unităților de tip afterschool a fost preluat în HG, dar Art. 8.1 care reglementează suspendarea prezenței fizice în școli și grădinițe private nu a fost preluat în HG”.

HG-ul care lasă școlile private deschise a fost publicat în Monitorul Oficial vineri, pe 22.10.2021. Textul actului normativ prevede, contrar tuturor declarațiilor oficiale făcute săptămâna aceasta, că toate instituțiile de învățământ sunt deschise de luni, 25.10.2021, în condițiile respectării ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, cel care instituie regulile sanitare și de organizare în școli.

În paralel, ministrul Educației a emis un ordin care obligă instituțiile de învățământ de stat să intre în vacanță forțată timp de 2 săptămâni. Prin urmare, școlile private rămân deschise, din punct de vedere legal.

Articolul este în curs de actualizare


15 comments
  1. Asta e discriminare între elevi, tu nu ești conștient omule… Sau covidul se plimba doar în școlile și grădinițele la stat, nu vreți sa închideți la privat ca majoritatea aveți copii, nepoți acolo.. Sa va fie rușine ca va bateți joc de copii și părinții.

  2. Pai mallurile nu sunt tot private?!?
    Acolo de ce e nevoie de certificat ca sa intri?
    Discriminare de la o posta…
    Ar trebui sa ii amendeze CNCD ul pentru discriminare iar amenda in cuantumul maxim sa o plateasca Arafat si Cimpeanu…. Pardon Timpeanu…

  3. Deci pana la urma totul se rezuma la bani. Ai bani, duci copilul la școala, te duci liniștit la serviciu, Covidul oricum te ocoleste (ca ăla e pentru săraci și proști, nu pentru smecheri). Și chiar dacă te lovește boala, “așteptăm sa moara un pacient”, o sărăcie in spital (Îi taiem oxigenul ca și asa e putin) și se face loc.
    La ce sa te astepti într-o țară in care medicii vin la TV cu texte de genul “Am ajuns la capătul puterilor. Așteptăm să moară un pacient ca să putem găsi un loc liber pentru altcineva.” De ce nu “ne străduim să vindecăm un pacient că să putem elibera un pat?”
    Bravo Arafat! Acum chiar îți meriti cetățenia …

  4. Școlile de stat nu au mai primit dezinfectanti,etc
    Primarii,directorii nu au cumpărat..
    A fost planificat…
    Cei de la școlile particulare au internet in toate spatiile închise,deschise….plătesc părinții tot….

  5. si mai vreti sa fiti luati in serios? sa mai aiba lumea incredere in voi? dati bă drumu’ la scoli! m-am saturat de manelisti si telenoveliste!

  6. La grădinițele private Arafat nu a aflat deocamdata că și pe acolo circula covidul!!!
    Sau covidul asta e în subordinea lui !😁!

  7. Băi omule,tu ești oligofren??? Serios ,ai probleme la mansardă,sincer! Cei de la stat sunt fraieri și cei de la privat au alt statut? Ați inebunit de tot cu măsurile voastre aberante! Prostii sunt cei ce mai respecta o singura decizie aberantă și ilegală data de un Guvern interimar,care NU poate emite OUG sau HG ,ever că interimar ,decât în cazul unei Stări de Urgență,decretat de președintele României, domnul trădător de țară Johannis!!!

  8. În școlile private nu a ajuns covidul.Ce legi sunt astea la stat vacanta la privat ore.Domnule ministru pe cei de la privat ii vreți parlamentari și pe cei de la stat analfabeți.

  9. Covidul nu atinge scolile private ?
    Care este tehnica care le face imune ?
    De ce nu se poate sa aflam si noi cum reusesc ei la privat ca sa ne putem proteja si noi elevii de la “stat” ?
    Asta se numeste in cel mai fericit caz discriminare.

    1. Aceasta se cheama DISCRIMINARE..daca s-a ajuns pina aici atunci este destul de grav.Sa intelegem ca acest virus ocoloste pe cei care isi permit sa mearga la scoli private iar pe cei cu situatii materiala scazuta ii vreti analfabeti!Imi este sila de tara in care traiesc si in slujba careia ma aflu de 25 de ani…mizerabili si conrupti politiecieni au ajuns sa decidă soarta copior nostri aruncindu-i in bezna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, despre corectarea digitalizată la BAC 2023 – sesiunea de toamnă: Se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație

Ministrul Educației, Ligia Deca, transmite că „se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație, în vederea…
Vezi articolul

Noul ministru al Educației în Guvernul Ciolacu va fi fostul ministru Ligia Deca / „Mi-aș dori să pot face parte din echipa care pune în practică legile noi ale educației“, spunea aceasta cu 24 de ore în urmă

Ligia Deca a fost validată pentru funcția de ministru al Educației în viitorul cabinet Marcel Ciolacu de către biroul politic al PNL, potrivit G4Media.ro. Aceasta a fost singura candidată internă…
Vezi articolul

VIDEO Ministrul Cîmpeanu, despre propunerea ca în școli să poată preda și persoane fără pregătire didactică: Mi-a fost rușine să-i spun cuiva că nu există calea legală să predea într-o universitate, dacă n-are formare inițială

„Un arhitect care dorește să se implice în școală, să predea desen tehnic, dacă nu are DPPD-ul sau nu are o formare inițială, nu are acces în școală”, a fost…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor acuză operatorii de transport și consiliile județene de abuz de putere, spune că procesul de acordare a transportului gratuit pentru elevi este blocat / CNE cere sancțiuni și plata retroactivă a abonamentelor pe septembrie și octombrie

Consiliul Național al Elevilor (CNE) acuză, într-un comunicat emis vineri, operatorii de transport și reprezentanții autorităților județene de faptul că nu respectă noile reglementări în privința transportului elevilor. Organizația “condamnă…
Vezi articolul