EXCLUSIV Ministerul Educației cere în instanță retragerea titlului de conferențiar obținut în 2004 de Laura Gorghiu, care astăzi candidează la funcția de rector al Universităţii Valahia din Târgovişte

4.623 de vizualizări
Foto: Bazarmedia.ro
Ministerul Educației cere în instanță retragerea titlului de conferențiar obținut în 2004 de Laura Gorghiu, care astăzi candidează la funcția de rector al Universităţii Valahia din Târgovişte. La solicitarea Edupedu.ro, Ministerul a comunicat că a dat în judecată Universitatea Valahia din Târgovişte, după ce a fost sesizat că Gorghiu “ar fi obținut în mod fraudulos postul de conferențiar universitar” fără a deține la data concursului titlul de doctor.

Ministerul Educației anunță, în răspunsul trimis la solicitarea Edupedu.ro, că a cerut pe 13 februarie 2020 Universității Valahia din Târgoviște dosarul de concurs pentru funcția de conferențiar susținut în 2004 de către Laura Monica Gorghiu.

În aceeași zi, Ministerul a delegat un reprezentant al instituției să verifice la Universitatea Valahia din Târgoviște “aspectele sesizate” cu privire la participarea la concursul de conferențiar de către Laura Monica Gorghiu fără ca aceasta să dețină titlul de doctor.

Ministerul Educației anunță, în răspunsul trimis Edupedu.ro, că “în urma analizării documentelor care au stat la baza organizării, derulării și finalizării concursului pentru postul de conferențiar al doamnei Laura Monica Gorghiu, Ministerul Educației și Cercetării a formulat (…) o acțiune în anulare aflată spre soluționare pe rolul Curții de Apel București, Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal, care are ca obiect:

  • Anularea concursului pentru ocuparea funcției de conferențiar, poziția 6 la catedra de chimie fizică și coloidală, chimie coloidală de la nivelul Facultății de Științe a Universității “Valahia” din Târgoviște, publicat în Monitorul Oficial, Partea a III-a nr. 123 din 27.02.2004;
  • Anularea în parte a OMEC nr. 4628/26.09.2004 și anume poziția 3 de la punctul B din anexa 1 la acest ordin, respectiv pentru funcția de conferențiar universitar acordată doamnei Laura Monica Gorghiu pentru catedra de chimie, poziția 6;
  • Anularea deciziei 1734/09.04.2004 emisă de către Universitatea Valahia din Târgoviște;
  • Suspendarea în parte a OMEC nr. 4628/26.09.2004 și anume poziția 3 de la punctul B din anexa la acest ordin, respectiv pentru funcția de conferențiar universitar acordată doamnei Laura Monica Gorghiu pentru catedra de chimie, poziția 6
  • Suspendarea deciziei nr. 1734/09.04.2004 emisă de către Universitatea Valahia din Târgoviște”.

“Cât privește posibilitatea de participare a d-nei Laura-Monica Gorghiu la alegerile pentru ocuparea funcției de rector, precizăm că acțiunea care are ca obiect suspendarea în parte a OEMC nr. 4628/26.09.2004 cât și a Deciziei 1734/09.04.2004 de încadrare în funcția de conferențiar universitar a fost transmisă către Curtea de Apel București urmând ca instanța, după judecarea cauzei, să pronunțe asupra efectelor juridice pe care le poate produce suspendarea actelor administrative în discuție”, precizează Ministerul Educației.

Descarcă de aici Raspunsul integral remis de Ministerul Educației la solicitarea Edupedu.ro

Raspunsul Ministerului Educatiei la solicitarea Edupedu.ro

 

Descarcă de aici CV-ul Laurei Monica Gorghiu

Potrivit informațiilor din CV, Laura Gorghiu a obținut titlul de doctor în chimie de la Universitatea din București în 2004, același an în care a devenit conferenţiar universitar la Universitatea “Valahia” din Târgovişte.

În alegerile pentru funcția de rector al Universității Valahia din Târgoviște participă Laura Monica Gorghiu care este conferențiar doctor, membru al Departamentului de Științe și Tehnologii Avansate al Facultății de Științe și Arte și în ultimii opt ani a ocupat poziția de Prorector pentru Învățământ și Asigurarea Calității, și Iulian Nicolae Udroiu care este conferențiar doctor și face parte din Departamentul de Electronică, Telecomunicații și Inginerie Electrică al Facultății de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, iar în ultimii opt ani a fost Director General Administrativ, potrivit Bazarmedia.ro.

Sursa Foto: Bazarmedia.ro

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

David Popovici a luat Bacalaureatul cu „o medie muncită” și a anunțat că își face studiile superioare în România, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București / Notele de la fiecare probă

Campion mondial la înot, David Popovici a susținut Bacalaureatul anul acesta, în sesiunea specială pentru olimpici și sportivi, ale cărei rezultate au fost anunțate vineri de Ministerul Educației. David a…
Vezi articolul

Dan Micu, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca: Ca profesor în Statele Unite, am văzut cum universitari extraordinari își țineau cursul astfel încât studenții înțelegeau atât de bine că simțeau că mai au puțin și îi ajung. La noi, ești un profesor fantastic, dar nu înțelege nimeni nimic

Profesorul și cercetătorul Dan Micu, recent întors de la University of Florida unde a fost senior-profesor în 2023 printr-o bursă Fulbright, a relatat în cadrul dezbaterii „Viitorul universităților tehnice“ care…
Vezi articolul

Universitățile pot de acum să finanțeze din fonduri proprii proiecte de mobilitate academică a studenților, iar aceștia vor beneficia cel puțin o dată pe an de prezentări ale programelor de mobilitate disponibile / Fonduri de la buget pentru creșterea numărului de mobilități – Metodologie nou aprobată

Instituțiile de învățământ superior „pot finanța, cofinanța și/sau avansa fonduri din venituri proprii pentru a susține implementarea proiectelor de mobilitate”, potrivit noii Metodologii privind mobilitatea academică a studenților, aprobată printr-un…
Vezi articolul

DOCUMENTE Înființarea consorțiilor duale universitare, aprobată oficial. Operatorii economici trebuie să asigurare pentru elevi și studenți burse cel puțin la nivelul celor acordate din fonduri publice

Ministerul Educației a aprobat, prin ordinul de ministru nr. 6.216 din 09.11.2022, metodologia privind constituirea consorțiilor pentru învățământ dual. Documentul reglementează ce este un consorțiu, actorii implicați și ce drepturi și…
Vezi articolul

BREAKING Ministerul Educației schimbă Legea învățământului superior, prin ordonanță de urgență, la mai puțin de două luni după promulgare și cu câteva zile înainte să intre în vigoare – proiect / Sunt vizate 3 modificări, inclusiv problema echivalării diplomelor de studii de lungă durată, care în forma actuală “ar crea confuzii, aplicare neunitară și tratament discriminatoriu”

Ministerul Educației a pus, vineri, în consultare publică un proiect de ordonanță de urgență ce vizează modificarea Legii Învățământului Superior, la mai puțin de două luni de când a fost…
Vezi articolul