EXCLUSIV Ministerul Educației cere în instanță retragerea titlului de conferențiar obținut în 2004 de Laura Gorghiu, care astăzi candidează la funcția de rector al Universităţii Valahia din Târgovişte

4.623 de vizualizări
Foto: Bazarmedia.ro
Ministerul Educației cere în instanță retragerea titlului de conferențiar obținut în 2004 de Laura Gorghiu, care astăzi candidează la funcția de rector al Universităţii Valahia din Târgovişte. La solicitarea Edupedu.ro, Ministerul a comunicat că a dat în judecată Universitatea Valahia din Târgovişte, după ce a fost sesizat că Gorghiu “ar fi obținut în mod fraudulos postul de conferențiar universitar” fără a deține la data concursului titlul de doctor.

Ministerul Educației anunță, în răspunsul trimis la solicitarea Edupedu.ro, că a cerut pe 13 februarie 2020 Universității Valahia din Târgoviște dosarul de concurs pentru funcția de conferențiar susținut în 2004 de către Laura Monica Gorghiu.

În aceeași zi, Ministerul a delegat un reprezentant al instituției să verifice la Universitatea Valahia din Târgoviște “aspectele sesizate” cu privire la participarea la concursul de conferențiar de către Laura Monica Gorghiu fără ca aceasta să dețină titlul de doctor.

Ministerul Educației anunță, în răspunsul trimis Edupedu.ro, că “în urma analizării documentelor care au stat la baza organizării, derulării și finalizării concursului pentru postul de conferențiar al doamnei Laura Monica Gorghiu, Ministerul Educației și Cercetării a formulat (…) o acțiune în anulare aflată spre soluționare pe rolul Curții de Apel București, Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal, care are ca obiect:

  • Anularea concursului pentru ocuparea funcției de conferențiar, poziția 6 la catedra de chimie fizică și coloidală, chimie coloidală de la nivelul Facultății de Științe a Universității “Valahia” din Târgoviște, publicat în Monitorul Oficial, Partea a III-a nr. 123 din 27.02.2004;
  • Anularea în parte a OMEC nr. 4628/26.09.2004 și anume poziția 3 de la punctul B din anexa 1 la acest ordin, respectiv pentru funcția de conferențiar universitar acordată doamnei Laura Monica Gorghiu pentru catedra de chimie, poziția 6;
  • Anularea deciziei 1734/09.04.2004 emisă de către Universitatea Valahia din Târgoviște;
  • Suspendarea în parte a OMEC nr. 4628/26.09.2004 și anume poziția 3 de la punctul B din anexa la acest ordin, respectiv pentru funcția de conferențiar universitar acordată doamnei Laura Monica Gorghiu pentru catedra de chimie, poziția 6
  • Suspendarea deciziei nr. 1734/09.04.2004 emisă de către Universitatea Valahia din Târgoviște”.

“Cât privește posibilitatea de participare a d-nei Laura-Monica Gorghiu la alegerile pentru ocuparea funcției de rector, precizăm că acțiunea care are ca obiect suspendarea în parte a OEMC nr. 4628/26.09.2004 cât și a Deciziei 1734/09.04.2004 de încadrare în funcția de conferențiar universitar a fost transmisă către Curtea de Apel București urmând ca instanța, după judecarea cauzei, să pronunțe asupra efectelor juridice pe care le poate produce suspendarea actelor administrative în discuție”, precizează Ministerul Educației.

Descarcă de aici Raspunsul integral remis de Ministerul Educației la solicitarea Edupedu.ro

Raspunsul Ministerului Educatiei la solicitarea Edupedu.ro

 

Descarcă de aici CV-ul Laurei Monica Gorghiu

Potrivit informațiilor din CV, Laura Gorghiu a obținut titlul de doctor în chimie de la Universitatea din București în 2004, același an în care a devenit conferenţiar universitar la Universitatea “Valahia” din Târgovişte.

În alegerile pentru funcția de rector al Universității Valahia din Târgoviște participă Laura Monica Gorghiu care este conferențiar doctor, membru al Departamentului de Științe și Tehnologii Avansate al Facultății de Științe și Arte și în ultimii opt ani a ocupat poziția de Prorector pentru Învățământ și Asigurarea Calității, și Iulian Nicolae Udroiu care este conferențiar doctor și face parte din Departamentul de Electronică, Telecomunicații și Inginerie Electrică al Facultății de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, iar în ultimii opt ani a fost Director General Administrativ, potrivit Bazarmedia.ro.

Sursa Foto: Bazarmedia.ro

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admitere 2023. Locuri fără taxă pentru studiile de licență – 20%, iar pentru studiile de masterat – 10%, la programele în limba română ale Universității Româno-Americane / Calendar admitere, înscriere online sau în campus (P)

Universitatea Româno-Americană, pașaport către o carieră aliniată cu tendințele viitorului, anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru anul universitar 2023-2024 la programele de licență și masterat și a pregătit 20% locuri…
Vezi articolul

BREAKING Rectori până la moarte. Proiectul noii Legi a educației prevede că fiecare universitate își stabilește numărul maxim de mandate pentru un rector, dar precizează în mod absurd că nu poate avea totuși “un număr nelimitat de mandate”

Dispare din legea educației limitarea clară a numărului de mandate pe care o persoană le poate ocupa ca rector al unei universități, în forma proiectului pus în dezbatere de ministrul…
Vezi articolul

Material susținut de UMF “Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Interesul studenților pentru cercetare crește când sunt sprijiniți cu burse, infrastructură și acces la profesori de top – cazul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” / Rectorul Anca Buzoianu:  Proiectul MetaboMS – exemplu de instrument ce permite studenților “să se implice direct în cercetare și diagnosticare”

Burse de până la 10.000 lei/student, acordate prin competiție, opțiunea de a participa la proiecte de cercetare în facultățile și centrele de specialitate ale universității, recrutarea activă pentru a activa…
Vezi articolul

Alegeri universitare: Claudiu-Paul Buglea a fost reales în funcția de președinte al Senatului în Universitatea din București, în fața contracandidaților Sorin Costreie și Paul-Andrei Păun

Claudiu-Paul Buglea a fost reales în funcția de președinte al Senatului Universității din București, pentru un al doilea mandat, anunță instituția de învățământ superior. „În urma votului celor 103 membri…
Vezi articolul