EXCLUSIV Manualul de limba română pentru clasa a VIII-a va fi publicat joi, mai întâi pe internet, în format pdf, anunță Ministerul Educației. Manualele pentru alte 7 discipline sunt încă în etapa de contestații

4.805 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Primul manual nou de clasa a VIII-a care va ajunge la elevi, doar în varianta online momentan, este cel de Limba și Literatura Română, în timp ce alte șapte manuale se află încă în etapa de soluționare a contestațiilor, potrivit unui răspuns al Ministerului Educației pentru Edupedu.ro.

„La ora actuală se derulează etapa de soluționare a contestațiilor pentru 7 discipline: Biologie, Geografie, Chimie, Informatică, Educație  Tehnologică, Educație Socială și Consiliere. O situație specială o reprezintă Manualul de limba română, care va fi publicat în format digital pe platforma manuale.edu.ro, până joi, 17 septembrie, deoarece în urma evaluării contestațiilor, ordinea clasaților nu s-a modificat”, se arată în răspunsul Ministerului Educației.

De asemenea, reprezentanții ministerului mai menționează că „pentru disciplinele aflate în etapa de soluționare a contestațiilor au fost postate pe educatiacontinua.edu.ro, în secțiunea Instrumente de lucru pentru elevi, materiale-suport ce conțin elemente privind recapitularea, remedierea, fixarea și evaluarea unor competențe care au fost/ar fi trebuit formate/dezvoltate în anul școlar 2019-2020.”

„Pentru celelalte discipline, manualele au ajuns în depozitele de carte școlară sau în școli, fiind în același timp disponibile și pe platforma anterior menționată.Manualele de clasa a VIII-a existente deja pe platforma manuale.edu.ro fac parte din loturile pentru care au fost desemnați ofertanți câștigători. Au fost depuse oferte pentru 23 de discipline, aflate din punct de vedere al „acoperirii” cu manuale în una din cele două situații expuse mai sus”, se mai arată în răspunsul ministerului.

Conform raportului realizat de specialiștii Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, valoare totală a achiziției de manuale este estimată la 34.650.125 RON din bugetul de stat.

Ofertele declarate câștigătoare:

Citește și: Elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” nu învață dimineața, așa cum spune legea. Părinții au făcut o petiție în care cer respectarea legii

Editurile care au depus oferte:

Foto: Pixabay.com


2 comments
  1. Cănd eram școlar în anii 70-80 nu știu cum, dar în data de 15 septembrie toată lumea primea toate manualele la zi. Acum in era revoluției tehnologice și digitale sunt mari probleme cu manualele.Am senzația că suntem într-o involuție,spirala dezvoltări și-a schimbat sensul și ne îndreptăm spre origini.

  2. Ce sa zic…super..felicitari!Am reusit sa incepem si clasa a 8 a fara manuale, mai ales fara manualul de lb romana, materie la care se sustine evaluarea nationala…
    Aceasta generatie a fost de sacrificiu..din clasa 0; ei nu au avut niciodata manuale la inceputul anului scolar, abia daca le au primit in semestrul 2…
    Daca v ati gandit ca si in pandemie, cu atata stress si scoala on line fara tablete asigurate , fara masti asigurate de stat..e bine sa fie si ..fara manuale, nu?
    Si mai vreti sa nu se duca de rapa invatamantul si sa aveti oameni de baza in tara in copiii acestia…sa fim seriosi..la cata grija si interes a manifestat tara aceasta pentru ei..o sa fuga din ea mancand pamantul in alte tari unde vor demonstra ce stiu si pot si mai ales au invatat..pe banii parintilor..si nu in sistemul scolar de stat..atat de prost ….si dezinteresat..
    Rusine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii de la Colegiul Național B.P. Hasdeu din Buzău, mesaj de susținere pentru directoarea demisionară Mîndruță și semnal de alarmă față de „atitudinea neprincipială” a Inspectoratului școlar: Nu putem și nu vrem să ne creștem elevii în cultura rușinii, a compromisului, a nonvalorii, a fricii

Un mesaj de susținere semnat de profesorii de la Colegiul Național „Bogdan P. Hasdeu” (CNBPH) din Buzău a fost publicat vineri după-amiază, 12 aprilie, pe pagina de Facebook a liceului.…
Vezi articolul

Zeci de studenți care au reclamat comportamentul abuziv și umilitor al unui profesor de Psihologie, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, lăsați fără soluție de Comisia de Etică de câteva luni / Comisia a cerut date de identificare ale semnatarilor dar și „mijloace de probă – martori și înscrisuri”

În urmă cu 4 luni, zeci de studenți ai Facultății de Științe Socio-Umane, specializarea Psihologie, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au depus o sesizare către conducerea instituției…
Vezi articolul

A murit academicianul Bogdan Simionescu, fost vicepreședinte al Academiei Române, președinte al Școlii Doctorale a Academiei și director la Institutul de Chimie „Petru Poni” din Iași

Academia Română anunţă stingerea din viaţă, joi, a profesorului academician Bogdan C. Simionescu, personalitate marcantă a chimiei româneşti şi internaţionale, mentor al multor generaţii de chimişti şi vicepreşedinte al Academiei…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Dintr-o dată sunt părinți care își fac griji că “vai, Doamne!” merg copiii la școală, dar nu ne facem griji atunci când merg la festival, pe plaje supraaglomerate, în mall-uri supraaglomerate / Pe 13 septembrie părinții vor primi formulare de acord pentru vaccinare

“Nu ne facem griji pentru copii atunci când merg la festival, atunci când merg pe plaje supraaglomerate, atunci când merg în mall-uri supraaglomerate, dar dintr-o dată sunt părinți care își…
Vezi articolul
caldura calorifer

Prețul facturat pentru căldura furnizată în unitățile de învățământ din municipiu Tulcea este cu 78% mai mare decât cel de anul trecut / Primăria trebuie să suporte facturi de aproape 11 milioane de lei din bugetul local

Costurile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea vor creşte anul acesta cu aproape 3 milioane de lei, față de 2021, pe fondul creșterii prețurilor la utilități. Suma…
Vezi articolul