EXCLUSIV G4Media.ro: Chirurgul Irinel Popescu, trimis în judecată de DNA în două dosare de corupție, a fost numit de ministrul Sebastian Burduja în cel mai înalt for al cercetării / Burduja: Nu am știut situația lui, voi căuta o soluție pentru a-l revoca dacă nu demisionează

1.677 de vizualizări
Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Cercetării Sebastian Burduja l-a numit pe chirurgul Irinel Popescu în componența Consiliului Național al Cercetării Științifice, cel mai înalt organism național din domeniu, potrivit unui ordin din octombrie 2022, înnoit în februarie 2023, scrie G4Media.ro. Irinel Popescu fusese trimis în judecată de DNA în 8 decembrie 2021 pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

În 13 octombrie 2022, Sebastian Burduja a semnat un ordin de ministru prin care a modificat componența Consiliului Național al Cercetării Științifice, numindu-l ca membru printre alții și pe chirurgul Irinel Popescu, directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutului Clinic Fundeni.

În 6 februarie 2023, Ministerul Cercetării a emis un nou ordin prin care mărește numărul de membri ai Consiliului la 25, iar Irinel Popescu este din nou trecut printre aceștia.

Contactat de G4Media, ministrul Sebastian Burduja a declarat că ”pentru această poziție se organizează concurs, iar Irinel Popescu a fost singurul candidat la specializarea medicină. A dat declarație pe proprie răspundere că nu a avut abateri în cercetarea științifică și că nu a fost condamnat penal și a fost considerat eligibil. Nu am știut de această situație. Dacă aveam cea mai mică informație, căutam o soluție legală. Dacă nu demisionează, voi căuta o cale legală de revocare”.

Irinel Popescu este judecat acum după ce procurorii DNA l-au trimis în instanță sub acuzația că ar fi promis în perioada 2017-2018 că va oferi suma de 100.000 euro unor angajați ai DNA pentru a-i închide alt dosar de corupție.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


1 comment
  1. Politicienii nostrii nu stiu sa lucreze cu oamenii lor, din gasca, nu ii intereseaza sa gaseasca oameni noi, competenti, corara sa le incredinteze posturi in care pot sa miste lucrurile. Mai bine oamenii lor, cunoscuti, care sa raspunda la ordin. Sau pur si simplu le e frica ca or sa sa le arate altii cat de prosti sunt!
    Romania este in groapa gratie politicienilor care ne conduc si ne-au condus de 30 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este noul ministru al Educației Naționale din Franța, Pap Ndiaye, și care sunt perspectivele sale / Sindicatele din învățământul francez așteaptă să fie rezolvate „urgențele reale”, precum salariile

Odată cu realegerea lui Emmanuel Macron în funcția de Președinte al Republicii Franceze și, implicit, odată cu instaurarea noului guvern condus de Elisabeth Borne, ministrul Educației Naționale, al Tineretului și…
Vezi articolul

Bursele sociale se plătesc integral, pe lunile septembrie 2023 – august 2024 – adresă a Ministerului Educației / Pentru aceste burse, se va lua în calcul salariul minim net pe economie la data depunerii cererii. Lista elevilor se poate actualiza lunar

Bursele sociale se plătesc integral, pe lunile septembrie 2023 – august 2024, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document obținut de Edupedu.ro. „Nu există nicio reducere a acestor burse în…
Vezi articolul

Este incorect ca unui consilier școlar cu formare în filosofie să-i ceri să se ocupe de copii cu ADHD, spune Daniel David: Cred că este nevoie de mai mulți consilieri școlari, dar hai să vedem pe ce domenii, ce probleme vrem să rezolve

Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, a declarat, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, că „este incorect ca unui consilier școlar cu formare în filosofie să-i ceri să se ocupe…
Vezi articolul

Profesorul Radu Gologan: Bacalaureatul este învechit și nu verifică competențele unui elev de 18 ani, nici articularea la ceea ce este nou. Peste 10 ani vom avea copii care gândesc altfel și care trebuie testați altfel

„Bacalaureatul, așa cum este conceput la noi, este oarecum învechit și nu verifică competențele unui elev de 18 ani, care a trecut 12 ani prin școală. Nu verifică nici articularea…
Vezi articolul