EXCLUSIV Fragmente plagiate în doctoratul lui Daniel Grădinaru, președintele Consiliului Superior al Magistraturii. Expert consultat de G4Media.ro: ”Că plagiatul este intenționat o dovedesc din plin modificările făcute în text”

461 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media
În volumul în care judecătorul Daniel Grădinaru și-a publicat teza de doctorat susținută în 2015 există mai multe fragmente despre care un expert consultat de G4Media.ro susține că sunt plagiate. ”Foarte probabil, este vorba de un plagiat care nu poate fi ignorat”, a declarat profesorul emerit Dumitru Sandu de la Universitatea București după ce a analizat pasajele descoperite de G4Media.ro, precum și textele-sursă pe care Grădinaru nu le-a indicat în lucrarea sa. În prezent președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Grădinaru este responsabil de multe decizii-cheie din sistemul judiciar. După două luni de insistențe pentru a transmite un punct de vedere legat de exemplele prezentate în acest articol, judecătorul Daniel Grădinaru a declarat, la începutul acestei săptămâni, că ”Întrebarea este tendențioasă, unele chestii se pot verifica, nu aveți nevoie de răspunsul meu”.

În anul 2015, în perioada în care ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Apel București, judecătorul Daniel Grădinaru a obținut titlul de doctor după ce și-a susținut teza cu titlul ”Investigarea criminalistică a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene”.

Conform exemplarului depus la Biblioteca Națională a României, instituția unde a fost doctorand Grădinaru era Universitatea Titu Maiorescu, iar conducător științific, profesorul universitar Gheorghe Popa. În unele CV-uri ale judecătorului, la instituția organizatoare a studiilor de doctorat apare și Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, ceea ce indică faptul că lucrarea a fost coordonată în cotutelă sau că, la un moment dat, a avut loc un transfer.

Un an mai târziu, în 2016, Grădinaru și-a publicat teza la Editura C.H. Beck, cu titlul puțin schimbat: ”Investigarea infracțiunilor contra intereselor financiare ale UE.”

Sursa Foto: beckshop.ro

Consultând un exemplar al acestui volum, reporterul G4Media.ro a descoperit mai multe fragmente pentru care nu există indicate sursele de unde au fost preluate.

Citește analiza integrală pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Înscrierea la Evaluarea Națională Documente / Foto: Pexels.com

USR îi cere ministrului Ligia Deca să publice de urgență proiectele “de modificare a legilor Educației”: “Cum să îți permiți să ascunzi societății tocmai proiectele ce urmează să modeleze viitorul copiilor acestei țări?”

Senatoarea USR Simona Spătaru îi solicită Ligiei Deca, ministrul Educației, “publicarea urgență a proiectelor de modificare a legilor Educației, acestea nefiind prezentate în mod oficial de Ministerul Educației până la…
Vezi articolul

Monica Anisie, la TVR: Declarația pe propria răspundere ar trebui completată cu o sintagmă “după cum cunosc”, ceva care să asigure părintele că există posibilitatea să greșească / Vor exista separatoare “așa încât copiii să fie cât de cât distanțați” / Mesaj și pentru profesorii care se tem

“Nu trebuie tras la răspundere părintele în vreun fel, dacă nu a cunoscut simptomul”, prin urmare în declarația pe proprie răspundere “ar trebui adăugată o sintagmă ‘după cum cunosc’, ceva…
Vezi articolul

OFICIAL Noile reguli pentru școli, valabile de luni, aprobate prin ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății / Cursurile se suspendă la o școală dacă 50% dintre clase au activitatea întreruptă din cauza Covid-19

Ordinul cu noile reguli pentru școli a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial. Este ordinul comun cu numărul 5.338/1.082 al miniștrilor Educației și Sănătății. Este vorba despre schimbări majore…
Vezi articolul

Admiterea în clasa a V-a, regim intensiv: Înscrierea elevilor din București se face în perioada 22-26 mai, potrivit procedurii ISMB. Copiii care au un certificat de limba străină sunt exceptați de la testare. În ce condiții dau toți candidații testul de competență lingvistică – document

Procedura pentru admiterea în clasa a V-a cu predare a unei limbi moderne de circulație internațională în regim intensiv a fost publicată de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).…
Vezi articolul