EXCLUSIV DOCUMENT Vodafone și Orange sunt câștigătorii ultimelor două loturi de tablete scoase la licitație de Ministerul Educației prin ONAC

2.284 de vizualizări

Companiile Vodafone și Orange au câștigat la egalitate ultimele două loturi de tablete scoase la licitație de Ministerul Educației, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC). Mai exact, Orange România a câștigat jumătate din loturile din Regiunea Nord-Est 1 (Bacău, Botoșani, Neamț) și Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj) cu o ofertă totală de 29.600.041 lei fără TVA, în timp ce Vodafone România a câștigat cealaltă jumătate cu 29.670.654 lei fără TVA, se arată într-un răspuns oficial ONAC pentru Edupedu.ro.

Astfel, în medie, prețul unitar fără TVA pe o tabletă este de 504 lei. Președintele ONAC, Cornelia Nagy, a precizat pentru Edupedu.ro că în momentul de față licitația este încă în perioada în care se pot depune contestații, urmând ca pe 9 noiembrie să fie semnate contractele-cadru. Mai departe, în termen de maximum 30 de zile de la data semnării, tabletele trebuie să ajungă la elevi, potrivit termenului de livrare.

DCUMENT Răspunsul ONAC la solicitarea Edupedu.ro:

Amintim că nu mai puțin de patru firme au licitat pentru ultimele două loturi de tablete destinate elevilor. Licitația este la a treia repriză, după ce prima dată a câștigat Orange și a doua oară Vodafone, însă niciuna din firme nu a avut alt competitor în cursa pentru evaluarea ofertelor la momentul respectiv. A treia oară au intrat în cursă Orange România, Vodafone România, Elsaco Solutions și Fragra Design, potrivit Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC).

Loturile scoase la licitație a treia oară:
  • Lot 3 Regiunea Nord-Est 1 – Bacău, Botoșani și Neamț, valoarea estimată fără TVA este între 11.899.159 și 14.873.948.
  • Lot 4 Regiunea Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, valoarea estimată fără TVA este între 11.837.646 și 14.796.806 lei.
Aproximativ 43.000 de tablete din cele 250.000 promise de Guvern au ajuns până acum la elevi

Până astăzi, 2 noiembrie, au fost livrate 43.455 de tablete din cele 250.000 promise de Guvern înainte de începerea anului școlar 2020-2021, potrivit datelor prezentate de subsecretarul de stat Jean Badea, la o conferință de presă organizată luni de Ministerul Educației.

„Până la acest moment sunt deja distribuite 43.455 de tablete. Au fost acoperite, față de ceea ce cunoșteam anterior, și județele Brașov, Prahova, Ilfov integral. Săptămâna aceasta, conform planului de distribuție pe care îl avem, vor mai fi livrate încă 20.815 în județele Harghita, Sibiu, Teleorman și Dâmbovița, urmând ca din acest lot de 82.000, primele patru loturi să se livreze în următoarea săptămână – 18.000”, a declarat Jean Badea.

Vodafone România a câștigat cea de-a doua licitație pentru tabletele elevilor cu o ofertă totală de aproximativ 64,8 milioane de lei cu TVA.

Loturile ofertate și câștigate de Vodafone:
  • Lot 5 Regiunea Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, valoarea ofertată de Vodafone pentru 17.827 de tablete – aprox. 10,7 milioane lei cu TVA.
  • Lot 6 Regiunea Sud-Vest – Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Gorj, valoarea ofertată de Vodafone pentru 28.526 de tablete – aprox. 17 milioane lei cu TVA.
  • Lot 8 Regiunea Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, valoarea ofertată de Vodafone pentru 30.943 de tablete – aprox. 18,5 milioane lei cu TVA
  • Lot 9 Zona Nord-Est 2 – Iași, Suceava și Vaslui, valoarea ofertată de Vodafone pentru 31.031 de tablete – aprox. 18,6 milioane lei cu TVA.

Prima licitație pentru tabletele elevilor, finalizată la sfârșitul lunii august, a fost câștigată de Orange România, care a ofertat 41.313.608,8 RON fără TVA pentru 82.826 de tablete.

Loturile ofertate și câștigate de Orange:
  • Regiunea București-Ilfov – 5.698.790 RON pentru 11.425 de bucăți
  • Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) – 17.145.751,20 RON pentru 34.374 de bucăți
  • Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova) – 18.469.067,60 RON pentru 37.027 de tablete.

1 comment
  1. Nici un detaliu despre ce tablete sunt. La un calcul simplu, pretul de achizitie pentru ~29,520 de talete de ~503, poate confirma oricine ca la asemenea cantitate, si tabletele performante de la Samsung de 10 inchi, ultimile 2 generatii se incadreaza lejer in pret (Seria A). Daca copiilor le sunt date tablete cu caracteristici inferioare la exemplul dat, ce pot spune e ca e aranjament total de facut profit nerusinos de mare.

    PS. Sper ca nu sunt niste chinezarii Huawei, Xiaomi sau ZTE, cunoscute pentru unde ajung multe date din tablete…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din cele mai sărace regiuni ale României au cele mai multe medii sub 5 la Evaluarea Naţională 2023/ Organizația Salvaţi Copiii cere autorităţilor să ia măsuri

Rezultatele elevilor la Evaluarea Naţională reflectă “disparităţile şi inegalităţile socio-economice dintre regiunile de dezvoltare ale României”, potrivit unei analize a Salvaţi Copiii România. Astfel, cele mai multe medii sub 5…
Vezi articolul

„Când vă cumpărați becurile întrebați dacă există vreo conspirație, a pus cineva în bec o cameră de filmat? Nu, pentru că aveți încredere în funcționarea mecanismelor. Aveți încredere în medicii voștri ” – Răzvan Cherecheș, expert în politici de Sănătate, despre vaccinarea împotriva COVID-19

Oamenii ar trebui să aibă încredere în medici așa cum au încredere și în alți specialiști fără să își imagineze tot felul de teorii ale conspirației, spune expertul în sănătate…
Vezi articolul

Boicotarea examenelor de către o parte din profesori de la liceele din Suceava, mai ales cei „cu ștaif”, semnalată de inspectorul școlar adjunct într-o ședință cu directorii. Le-a cerut să „forțeze un pic nota”

Directorii de licee din Suceava au primit instrucțiuni să „forțeze un pic nota” în cazul profesorilor care refuză să participe la examenele naționale. Mesajul a fost transmis de inspectorul școlar…
Vezi articolul