EXCLUSIV Directoarea Colegiului de Muzică „George Enescu“, demisă după ce a înființat o clasă de a V-a fără aprobarea Inspectoratului Școlar București. Controlul a arătat probleme și la transferuri, transmite instituția care a cerut până la urmă Ministerului Educației să aprobe clasa deja formată / Surse: Corpul de control al ministrului Ligia Deca face verificări și la Colegiu, și la Inspectorat

22.800 de vizualizări
Colegiul Național de Muzică George Enescu din București / Foto: toe.proedus.ro
Directoarea Colegiului Național de Muzică ”George Enescu” (CNMGE) din București a fost demisă, potrivit deciziei Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), obținută de Edupedu.ro. Eliberarea din funcție vine după ce ar fi înființat o clasă de a V-a luna aceasta, inițial fără aprobarea inspectoratului școlar și după ce au fost descoperite în urma unui control al ISMB în liceu mai multe probleme la transferuri și examenele de diferențe. Corpul de control al Ministerului Educației face verificări acum atât la liceu, cât și la inspectoratul școlar București, potrivit surselor Edupedu.ro.

„În ședința din 25.09.2023, ca urmare a constatării încălcării dispozițiilor legale în vigoare referitoare la constituirea efectivelor de elevi la clasă și la transferul elevilor în clasa a V-a, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar al Municipiului București hotărât ca doamna Sebastian Cristina Ana Maria să fie eliberată din funcția de director al Colegiului Național de Muzică „George Enescu””, se arată în răspunsul Inspectoratului Școlar București pentru Edupedu.ro, document mai jos în articol.

Directoarea Cristina Sebastian a fost demisă luni, 25 septembrie, după o ședință a Consiliului de Administrație (CA) al Inspectoratului școlar București, potrivit surselor Edupedu.ro, informație confirmată miercuri, 27 septembrie, de un răspuns primit de la inspectorat, la solicitarea Edupedu.

Potrivit documentelor consultate de Edupedu.ro, conducerea liceului ar fi solicitat inspectoratului școlar al Sectorului 1, de care aparține, să mai înființeze o clasă de a V-a la începutul lunii septembrie și ar fi primit un aviz de la inspectorul de sector, după care a continuat demersurile pentru înființarea clasei la ISMB. Instituția nu ar fi dat niciun răspuns scris solicitării până la 11 septembrie, prima zi de cursuri, iar elevii au început școala la Colegiul Enescu, chiar dacă clasa nu era aprobată de ISMB sau de Ministerul Educației, așa cum prevede legislația.

Ar fi vorba de 17 elevi care ar fi primit toți calificativul maxim, astfel că liceul susține că nu îi putea departaja la probele specifice pentru a fi înscriși la clasa unei școli vocaționale, motiv pentru care a solicitat formarea unei clase noi.

Înființarea celei de-a treia clase de a V-a ar fi venit după mai multe solicitări ale unor părinți veniți din străinătate cu copiii. Discordanțe există și la acest nivel, fiind descoperite nereguli la organizarea legală a examenelor de diferență și a transferurilor mai multor elevi, ale căror cereri erau datate pe 8-11 septembrie pentru transfer, deși ședința de consiliu de administrație din liceu pentru aprobarea acelorași cereri avusese loc pe 6 septembrie, potrivit raportului controlului ISMB, consultat de Edupedu.ro.

Conform răspunsului ISMB dat la solicitarea Edupedu.ro, clasa a fost până la urmă aprobată de Ministerul Educației și ISMB: „Inspectoratul Școlar al Municipiului București a solicitat Ministerului Educației suplimentarea planul de școlarizare cu încă o clasă după ce aceasta a fost deja formată fără acordul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru a se asigura dreptul copiilor la educație și pentru a nu le fi afectat parcurs educațional”, a continuat ISMB în răspuns.

FOTO DOCUMENT Răspunsul ISMB la solicitarea Edupedu.ro:

Cristina Sebastian a fost numită prin concurs directoare a Colegiului de Muzică „George Enescu” pe 18 aprilie 2022 și a condus liceul și în trecut, cel puțin din anul 2012 de când există articole în presă referitoare la poziția acesteia în conducerea liceului de atunci. Potrivit site-ului liceului, este profesor doctor cu o teză de doctorat la Școala Doctorală a Universității Naționale de Muzică București (UNMB) numită „Managementul învățământului muzical preuniversitar din România”.

Citește și:
Locurile în plus la Olimpiada Națională de Muzică 2023 au fost suplimentate pe bază de cerere către Ministerul Educației, în cazul Colegiului ”George Enescu” București / Directoare: Tuturor liceelor care au cerut locuri în plus li s-au dat
Nereguli la Olimpiada Națională de Muzică, semnalate de părinți: Ministerul Educației a modificat numărul de locuri pentru trei licee fără justificare, în afara regulamentului / Secretar de stat: Nu există niciun motiv de nemulțumire pentru nimeni

19 comments
  1. Dna ex director Cristina Sebastian este tipul persoanei parvenite, santajiste, vulgare, trăsături incompatibile cu statutul de cadru didactic sau cu poziția de conducător al unei instituții de învățământ de prestigiu, care a fost convinsă tot timpul că funcția și tupeul țin loc de caracter și bun-simț.

  2. Ma bucur ca se face lumina ușor ușor. Clar e cineva mai sus care are ceva cu ea, pt ca lucrul acesta e unul extrem de minor fata de ceea ce a putut sa facă femeia asta și gloata ei de discipoli care oricum o vorbesc pe la spate dar pe Facebook o adora.

    Se intra cu șpagă, a pus pe vremea când eram și eu elev aer condiționat și a reamenajat DOAR o singura clasa. Aceea unde fiul ei învăța.

    E o întreaga mafie in liceul ăla și m-as bucura ca toți cei care au fost impactati de aceasta mafie sa iasă la suprafața și sa spună lucrurilor pe nume. Nu aveți idee ce cumetrii sunt acolo…

  3. Dumnezeu nu doarme ! Chiar trebuia sa se sparga buboiul acesta din CNMGE. Numai cine este sau a trecut prin acest liceu stie ce manevre si nedreptati se fac cu copiii, favoritisme, pile si cata “implicare si munca asidua” depun multi dintre profesori acolo. Daca nu te pregătești în particular, nu ai nicio șansă sa intri la Conservator (unde am inteles ca e aceeași poveste de la admitere/pregătire cu profesori din interior pana la etc.). Si da, sefele de catedra taie și spanzura, iar directoarea e ca la ea acasă, face ce vrea cu toți profesorii care ii canta în struna și o lauda mai ceva ca pe vremea lui nea Nicu. Sper ca va veni cineva competent acum și cu chef de treaba care sa restabilească ordinea si evaluarea pe principiul valorii, sa pregătească copiii temeinic!

  4. ,,Diva,, Cristina Sebastian a dus de râpă această școala ! Această femeie , căreia săptămâni în șir nu-i călca piciorul in școală și totul se rezolva în funcție de cotizații ,prietenii , fini …persoane incompetente și corupte in calitate de coordonatori de catedre, directoarea fiind ocupată de ce vreți ,numai nu de ce ar trebui sa se ocupe un director de liceu!
    Poate acum se va schimba spre bine situația și va conta învățământul în Enescu! Felicitări Ministerului Educației pentru decizia adoptată ! Trăiască CNM ,,George Enescu,, ! FĂRĂ Sebastian Cristina
    P.S speram cine va fi numit la această funcție, sa fie antonimul lui Sebastian : un OM onest, care NU promovează nulitățile ,NU sistează dreptul copiilor de a participa in olimpiade …..etc

  5. Această demitere este un nou abuz. Conducerea CNMGE a solicitat și a primit răspuns favorabil de la IS sector 1. A fost solicitată aprobarea și către ISMB care nu răspuns cu celeritate și a rămas orb și surd la solicitarea dnei directoare, dovedind nepăsare față de elevi. Despre ce vorbim aici? ISMB este politizat până în măduva oaselor și funcționează pe modelul Buzatu 10%. Într-un final clasa suplimentara, înființată absolut legal de către conducerea CNMGE este aprobată tacit de către ISMB dovedind că demiterea directoarei CNMGE este nejustificată și abuzivă.

    1. Dacă s-ar face o comisie de reexaminare pentru acești elevi toți cu nota 10 la examenul de diferențe, vor vedea cum stau lucrurile cu adevărat. Sunt aduși de umplutură cei mai mulți din ei! O clasă creată artificial!

  6. Și eu am copilul la această școală și știm toți părinții ce manevre face doamna directoare. Anul trecut a luat prin concurs altcineva postul de director pt că doamna a luat notă mică și… surpriză.. tot ea a “cîștigat”.. Mișto, nu ??? 🙃

  7. O comisie ar descoperi multe legate de încadrări la acest Colegiu!Iar dna director e și “multifuncțională: predă și teorie și vioară( cu ce drept?).Coordonatorii de caredră au 2 norme,iar colegii lor abia au 18 ore,chiar dacă sunt solicitați prin cereri scrise de către elevi/părinți(pentru ore individuale la instrument este posibil).Apoi acest comportament:”este școala mea și fac ce vreau Eu aici”!
    Apoi acel sediu nou dobândit cu mult fast,dar foarte incomod pentru elevi și profesori ca să facă naveta între ore?Probabil a fost o afacere cu cineva,având în vedere că pe strada cu sediul principal în aceeași perioadă exista o clădire cu CJ Ilfov,din care instituția respectivă se muta.Dar na,este în centrul Bucureștiului și erau alții care o vânau,iar ca școala să aibă gura închisă a primit un sediu…mai departe.

    1. Chiar asa este, dacă v ați duce copilul acolo va puteți convinge ce nedreptăți se fac, de la examinare și pana la cum sunt tratați copiii.

  8. Daca s-ar verifica toate inspectoratele și din punct de vedere al detașărilor profesorilor fara examen de titularizare pe specialitate și al suplinirilor pe ore fara lista publică, ohooo! Ce lumina s-ar face ….

  9. Ma mir! ISJ-urule sunt mână în mână cu directorii!
    Reclamatia de la minister, se duce la ISJ, apoi la director! Aici se inchide fluxul!
    Transferuri!
    Duceti-va la Ploiești, la Caragiale, sa verificati efectivele de elevi!
    Unii muncesc ani de zile si concureaza pe 26 de locuri, pentru a intra intr-o clasa cu predare intensiv engleza, altii cu pile vin prin transfer in clasa a VI-a!
    Sistem viciat!

  10. Dacă s-ar verifica si elevii cu fișa de rrom sa vada intr-adevar ca sunt chiar rrom
    oricine poate sa obtina o fișă de rrom chiar dacă nu este rrom ,sa se verifice aceste persoane cu fișa de rrom daca intr-adevar sunt rromii ,la examen profesorii parasesc sala in timpul examinării, iar daca nu faci parte din acea scoala putine sanse de a lua nota buna la examen pentru ca este sefa de catedra pe nume Dana care ea face legea ,iar elevii care au fost admiși nu au avut parte de o transparență sa apara pe lista online cît și pe lista scrisă pe geamul școli, încît să nu se stie ca ai fost admis si nu ai loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cherecheș, expert în sănătate publică: Un singur copil asimptomatic transmite cu voioșie în jur / Fiecare zi în care este amânată închiderea școlilor înseamnă cel puțin o săptămână mai mult în online / Trebuie testați elevii o dată la 3 zile

Expertul în sănătate publică și profesorul universitar Răzvan Cherecheș a criticat decizia Ministerului Educației de a păstra școlile deschise și după depășirea ratei de infectare cu coronavirus de 6 la…
Vezi articolul