EXCLUSIV Consiliul Național de Etică: Rectorul Universității Tehnice de Construcții din București a plagiat de patru ori un articol publicat de un cercetător din Taiwan

2.610 vizualizări
Foto: gov.ro
Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) a decis, în urmă cu câteva luni, că profesorul universitar Radu Văcăreanu, rector, din 2016, al Universității Tehnice de Construcții din București, a plagiat, alături de alți doi autori, un articol publicat anterior de un cercetător din Taiwan.

UPDATE: Radu Văcăreanu a trimis un drept la replică

Văcăreanu a fost sancționat cu avertisment scris și s-a dispus retragerea articolelor plagiate, iar Consiliul a demarat o anchetă împotriva Comisiei de Etică din universitate, suspectată că a mușamalizat, în 2015, o sesizare pe tema plagiatului lui Văcăreanu.

În decizia CNECSDTI din noiembrie 2021, luată inclusiv pe baza unei analize a unui specialist din SUA, se menționează că ”autorii articolelor suspecte de plagiat, au preluat informații (fragmente de text, formule matematice, precum şi o figură) prin metoda «copy-paste» într-un articolul publicat în anul 2004, iar apoi acest articol a fost tradus în limba română şi republicat ca articol în anul 2005.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


3 comments
  1. Nu fiți rai, omul nu iese din tipar cum nu ies din tipar nici cei din comisiile de disciplină!
    Era o melodie: Toate-s la fel!

  2. Dar de ramas prof. univ. ramane prof. univ., nu-i asa? Ca asta e obiceiul pe la noi…. Altii nu plagiaza niciodata, muncesc pe branci si nu ajung niciodata prof. universitari, ca nu ii lasa “sistemul”.

  3. Cel recomanda ca sa ocupe acest post,prostia si vulnerabilitatea in fata securistilor care l au propus si -l sustin .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În România sunt doar 3 licee pentru elevi cu deficiențe de auz, de aceea Liceul Tehnologic Special „Beethoven” din Craiova va putea înscrie elevi în clasa a IX-a, deși niciun elev nu a promovat Bacalaureatul, transmite Ministerul Educației

În România funcționează doar 3 licee care școlarizează elevi cu deficiențe de auz, astfel că, pentru a nu îngrădi accesul la educație al acestor elevi, Liceul Tehnologic Special „Beethoven” din…
Vezi articolul

“Economica Ripensis” – noul concurs online cu temă info-economică pentru liceeni, organizat de Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest Timișoara / Înscrieri până pe 30 martie

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara dă startul înscrierilor pentru concursul Economica Ripensis, concurs dedicat elevilor de ciclu liceal. Prima…
Vezi articolul