EXCLUSIV Comisiile constituite ilegal pentru interviurile din concursul de directori de școli vor fi lăsate să funcționeze și să termine interviurile, spune secretarul de stat din Ministerul Educației Sorin Ion: „A fost o problemă de ordin general”. Se vor relua interviurile, la comisiile ilegale? „N-am să mă antepronunț”, dar „nu prea mai e posibil”

11.785 de vizualizări
Sorin Ion / Foto: ISJ Iași
Comisiile de interviu pentru concursul de directori, constituite ilegal, potrivit unui document oficial trimis de Ministerul Educației către Inspectoratul Școlar București, vor fi lăsate să funcționeze și să termine interviurile, spune pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Ministerul Educației Sorin Ion, președintele comisiei naționale pentru organizarea concursului de directori de școli. Întrebat dacă se vor relua interviurile la comisiile ilegal constituite, oficialul a răspuns: „N-am să mă ante-pronunț. În mod normal reluarea interviului nu prea mai e posibilă”.

Reamintim că Edupedu.ro a scris astăzi în exclusivitate că legalitatea interviurilor din concursul de directori de școli este contestată de Ministerul Educației printr-o adresă oficială către Inspectoratul București în care amenință, în plin concurs, cu „măsuri disciplinare”.

Președintele comisie naționale de concurs, Sorin Ion, a precizat într-un interviu pentru Edupedu.ro că mediul privat a nominalizat 200-300 de reprezentanți, specialiști în resurse umane, care erau dispuși să participe la concursul de directori în etapa interviurilor. Acesta susține că „prea puțini” au fost și solicitați, în condițiile în care metodologia prevedea, potrivit Direcției Juridice a Ministerului Educației, că prioritate la numirea în comisii o au cei din mediul economic și abia dacă nu există un specialist în HR se făcea apel la cei din mediul universitar.

„Au luat profesori universitari pe care i-au pus la foarte, foarte multe comisii – același om”, a spus Sorin Ion, explicând ce s-a întâmplat la București.

Întrebat de ce nu intervine în cazurile punctuale în care ministerul a semnalat ilegalități, secretarul de stat spune că abia „după ce se finalizează concursul, când tragem linie și facem o analiză a concursului vom discuta despre asta.” Și a mai spus că se îndoiește de ceea ce scrie în adresa pe care a semnat-o, și anume că se poate ajunge la anularea acelor interviuri care au avut loc în comisiile constituite ilegal.

Asta deși în adresa oficială scrie: „constituirea comisiilor de evaluare a probei de interviu cu încălcarea prevederilor metodologiei afectează legalitatea constituirii acestora, legalitatea activității de evaluare a candidaților la funcția de director/director adjunct și a concursului”.

Întrebat din nou „de ce desfășurați în continuare interviuri chiar dacă acele comisii sunt ilegal constituite?”, Sorin Ion a răspuns că „lucrurile trebuie să meargă mai departe, nu putem să punem în pericol desfășurarea concursului.”

Redăm interviul integral:

Edupedu.ro: Scrieți în data de 19 noiembrie, în ziua următoare întoarcerii din Finlanda, într-o adresa oficială semnată în calitate de președinte al comisie naționale pentru organizarea concursului de directori, trimisă către șefa inspectoratului școlar București, Mihaela Ștefan, aceasta fiind președintele pe București al comisie, că prioritatea la constituirea comisiilor de concurs pentru interviurile de directori era, potrivit metodologiei, sa fie ales un membru din mediu privat, și apoi, dacă nu există, atunci sa fie numit unul din mediul universitar…. (intervine secretarul de stat)

Sorin Ion: De fapt, explicația este destul de simplă. Noi am făcut niște protocoale, am făcut protocoale cu Camera de comerț, cu universități, am făcut o dată cu Camera de comerț a României, apoi cu Camera de comerț româno-americană, apoi cu Camera de comerț româno-elvețiană și așa mai departe. Am făcut cu Romanian Business Leaders… și aceștia ne-au trimis niște liste de persoane disponibile. Pe de altă parte ne-au trimis și universitățile o listă de persoane.

Edupedu.ro: Și câte persoane erau disponibile din mediul privat?

Sorin Ion: Ooo! Să zic de ordinul sutelor. Nu am numărul, dar aș estima la 200-300.

Edupedu.ro: Spuneți în aceeași adresa că ”constituirea comisiilor de evaluare a probelor de interviu cu încălcarea prevederilor metodologiei afectează legalitatea constituirii acestora. (…) Totodata va atragem atenția ca ISMB nu a respectat prevederile metodologiei”. Ce s-a întâmplat mai exact?

Sorin Ion: La București, din păcate au făcut un lucru care nu a fost tocmai în regulă, în sensul că au luat profesori universitari pe care i-au pus la foarte, foarte multe comisii – același om. Având la dispoziție o listă întreaga de oameni care și-au exprimat disponibilitatea și pe care nu i-au contactat. I-am rugat să reevalueze puțin situația. Acum eu nu știu în ce măsură s-a și întâmplat lucrul ăsta.

Edupedu.ro: Ce înseamnă să evalueze situația, ce cereați dumneavoastră exact prin adresa respectivă?

Sorin Ion: Să-i includă în comisie și pe acei oameni care, culmea, se și pregătiseră pentru asta.

Edupedu.ro: Schimbarea comisiilor în timpul interviurilor mai putea fi făcută?

Sorin Ion: O schimbare de comisie în timpul interviurilor s-a mai făcut atunci când oamenii au devenit indisponibili și de fapt, chiar și la București s-a întâmplat acest lucru și ulterior adresei doar în situația în care o persoană nu a fost disponibilă. Adică nu am făcut schimbări voluntare de comisie, din câte știu eu.

Edupedu.ro: În această adresă spuneți că această constituire a comisiilor de evaluare pentru interviu cu încălcarea prevederilor din metodologie afectează legalitatea constituirii acestora…

Sorin Ion: Deci sensul ordinului era ca în comisii să fie reprezentanți ai departamentelor de resurse umane, specialiștii în HR, sau – iar doamna director general de la direcția juridică a spus că acel sau înseamnă prioritate pentru primii – Profesori universitari. Dacă știți, adresa este semnată de către Direcția Generală juridică, de către directorul general, eu am fost doar de acord cu ea. Adică atunci când a venit din partea unui director general de la Direcția Generală juridică pe interpretarea unui act normativ nu am comentat, am considerat că e o opinie mai în temă decât a mea.

Edupedu.ro: Dumneavoastră ați atras atenția acolo că Inspectoratul Școlar București nu a respectat prevederile metodologiei, dar care erau școlile unde aceste comisii au fost formate ilegal, cum spuneți dumneavoastră?

Sorin Ion: A, nu știu asta, nu știu asta. Eu am dat o chestiune sau am fost de acord cu o chestiune la modul general, nu punctual. Nu am specificat acolo nicio școală și nicio comisie.

Edupedu.ro: Este singura astfel de adresă legată de ilegalitatea constituirii comisiilor trimise către un inspectorat sau îți mai trimis și în țară?

Sorin Ion: Semnalele noastre au venit de la București, în țară lucrurile au fost mai echilibrate, în sensul că au fost folosiți foarte mulți reprezentanți de la resurse umane, de la HR, într-o pondere mult mai importantă decât la București.

Edupedu.ro: În adresa către ISMB anunțați oficial că, pentru faptul că nu au respectat prevederile metodologiei, modalitatea de constituire va fi evaluată punctual și vor fi luate măsuri legale ce se impun, atât în privința legalității cât și în privința măsurilor disciplinare care vor fi aplicate având în vedere situațiile, care sunt de fapt niște acuzații. Ce măsuri veți lua?

Sorin Ion: După ce se finalizează concursul, când tragem linie și facem o analiză a concursului vom discuta despre asta.

Edupedu.ro: Dar spuneți în adresă că se poate ajunge la anularea acelor interviuri care au avut loc în comisiile constituite ilegal?

Sorin Ion: Sincer, mă îndoiesc.

Edupedu.ro: Cu toate acestea, în adresă spuneți clar că numirea în funcție se va baza pe un concurs care nu a respectat metodologia, deci legea și că asta poate atrage nulitatea acelor rezultate?

Sorin Ion: Repet, o să analizăm după ce finalizăm concursul, că încă mai avem câteva zile de interviuri și în momentul de față prioritatea este desfășurarea concursului. Tragem concluziile după.

Edupedu.ro: Dacă ați semnalat acele ilegalități, la momentul respectiv, s-a și luat vreo măsură?

Sorin Ion: Nu am deocamdată feedback în acest fel. În momentul de față eu monitorizez zi de zi concursul în toată țara. La noi vin toate situațiile speciale, noi trebuie să le dăm soluții, sunt destul de multe lucruri care ni se semnalează din țară care ar trebui îmbunătățite, deci e o perioadă destul de complicată pentru noi.

Edupedu.ro: Dar regula aceasta este valabilă în toată țara: dacă o comisie a fost făcută numind membri nu în ordinea priorităților, ci alegând mai întâi din mediul universitar, este o problemă de legalitate?

Sorin Ion: Nu m-aș pronunța, că vă dați seama, la momentul la care vom lua deciziile mă voi consulta tot cu Direcția Generală Juridică, care a întocmit acea adresă.

Edupedu.ro: Dar cum se poate proba lipsa aceasta de prioritate în numirea în comisie a membrilor?

Sorin Ion: Vedem în fiecare județ ce anume liste au avut la dispoziție, pentru că cei din companii, din mediul privat, la care faceți referire, atunci când ne-au propus persoane ne-au propus și județele în care pot activa acele persoane. Nu vom putea, în niciun caz, face în următoarele zile o analiză la nivelul fiecărui județ – câți au fost luați de acolo, câți au fost luați din mediul universitar.

Edupedu.ro: Conform interpretării juriștilor dumneavoastră…

Sorin Ion: …în momentul de față prioritatea este derularea interviurilor în bune condiții, până în data de 8 decembrie, dar în realitate zile sunt puține, pentru că săptămâna viitoare avem multe zile nelucrătoare, deci mai sunt câteva zile, de fapt, de concurs.

Edupedu.ro: În condițiile în care totuși ați semnalat aceste chestiuni care sunt ilegale, Ministerul Educației a semnalat, ați declanșat verificări la comisiile respective?

Sorin Ion: Nu nu încă. Nu.

Edupedu.ro: Dacă veți constata că numirile acestea s-au făcut în afara metodologiei, ce se poate întâmpla cu comisia respectivă? Se poate ajunge la reluarea interviului?

Sorin Ion: N-am să mă ante-pronunț. În mod normal reluarea interviului nu prea mai e posibilă, având în vedere că suntem în intervalul calendarului, deci după 8 decembrie nu mai putem organiza interviuri, este clar.

Edupedu.ro: Fiind o situație semnalată de minister drept ilegală, cum vă explicați că nu s-a făcut absolut nimic în privința acesteia și că așteptați finalizarea interviurilor, deci desfășurați în continuare interviuri chiar dacă acele comisii sunt ilegal constituite?

Sorin Ion: Da, lucrurile trebuie să meargă mai departe, nu putem să punem în pericol desfășurarea concursului.

Edupedu.ro: Chiar și în condițiile în care mențineți comisii stabilite pe o procedură ilegală?

Sorin Ion: ….

Edupedu.ro: Spuneați că nu este o problema cu schimbarea membrilor, dar totuși, deși nu s-a făcut ce ați cerut în adresa oficială, dumneavoastră, Ministerul Educației, ați mers mai departe?

Sorin Ion: Asta pentru că suntem încă în derularea evenimentelor, de asta, și probabil c-o să facem în zilele următoare.

Edupedu.ro: Și atunci care era rostul adresei, dacă nu trebuia să se schimbe nimic și Inspectoratul nu trebuia să ia măsuri?

Sorin Ion: Nu, deci… În fapt, unul dintre motive a fost că atunci când un membru al comisiei din mediul universitar devine indisponibil el să fie înlocuit cu unul de pe lista transmisă de companii. Asta a fost ideea adresei.

Edupedu.ro: Nu este adevărat, dumneavoastră semnalați cu totul altceva în adresă, iar acum spuneți altfel. Dumneavoastră semnalați în adresă că la constituirea comisiilor nu s-a respectat prioritatea din metodologie.

Sorin Ion: Așa a spus Direcția Generală Juridică.

Edupedu.ro: Și dumneavoastră spuneți acum că doar la înlocuire să se respecte această prioritate?

Sorin Ion: Asta am spus că a fost unul dintre efecte

Edupedu.ro: Și au existat înlocuiri de acest fel?

Sorin Ion: În acest sens cred că da. În cazul în care nu s-a prezentat și a anunțat un profesor universitar că nu se prezintă, el a fost înlocuit cu cineva din mediul privat.

Edupedu.ro: Asta deși el ar fi trebuit să fie de la bun început o persoană din mediul privat care era disponibilă din moment ce a fost disponibilă pentru înlocuirea universitarului?

Sorin Ion: Așa ar fi trebui să fie. Era mult mai bine așa. Oamenii au fost disponibili, problema este că nu prea au fost numiți.

Edupedu.ro: Câți oameni din mediul de business au fost folosiți, în toată țara, pentru că dumneavoastră știți componența comisiilor de interviu?

Sorin Ion: Aș putea spune, în procente cam egale au fost reprezentanți ai universităților și reprezentanți ai mediului de afaceri. Lucrurile diferă foarte mult de la județ la județ, sunt județe în care au fost majoritari cei din mediul de business, alte județe în care au fost universitari.

Edupedu.ro: Adică ne spuneți că în cele peste 6.100 de comisii pentru școli…

Sorin Ion: Aș putea estima că jumătate și jumătate. Au fost județe în care din mediul de business nu prea am avut reprezentanți, atunci am apelat la universitari.

Edupedu.ro: Mai devreme îmi spuneți dumneavoastră că din mediul de business au venit câteva sute de propuneri de persoane. La un calcul făcut pe baza datelor de mai sus am ajunge la 3.000 de reprezentanți din fiecare parte în aceste comisii?

Sorin Ion: Nu, că un reprezentant, de regulă, face parte din mai multe comisii. În cele câteva mii de comisii nu avem câteva mii de oameni, iar lucrul ăsta este valabil și la reprezentanții inspectoratului școlar și, chiar în multe situații, și la reprezentantul consiliului local. Adică numărul de membri ai comisiilor nu este egal cu numărul de comisii. Un reprezentant poate face parte din mai multe comisii și în realitate cam așa s-a întâmplat.

Edupedu.ro: Deci metodologia permite ca un membru al unei comisii de interviu să fie totuși prezent și în altă comisie dacă interviul nu are loc în același timp?

Sorin Ion: Sigur, pot face parte. În multe localități, primăriile, de exemplu, au dat 2-3 oameni în condițiile în care aveau 10 școli. Și atunci aceștia și-au împărțit comisiile la care au fost membri.

Edupedu.ro: Pentru că ridicați problema unei sancțiuni disciplinare, în adresa pe care ați trimis-o, în momentul în care se încheie concursul spuneți că veți face o analiză împreună cu Direcția Generală Juridică, dacă sancționați disciplinar un funcționar la cine vă referiți, cine ar fi responsabil în interiorul Inspectoratului?

Sorin Ion: Cel care coordonează comisiile.

Edupedu.ro: Președinții de comisii județene?

Sorin Ion: Președinții de comise județene, da.

Edupedu.ro: Care, în majoritatea lor, sunt chiar șefii de inspectorate?

Sorin Ion: Da, unii dintre ei sunt președinți la comisiile de contestații, nu sunt chiar majoritari mai sunt și inspectori școlari adjuncți.

Edupedu.ro: Veți demara o anchetă cu direcția juridică, cu corpul de control sau ce aveți de gând să faceți, în situația în care dumneavoastră ați sesizat aceste ilegalități, despre care acum spuneți că nu ar fi chiar așa o problemă?

Sorin Ion: La finalul concursului vom avea de făcut analize nu numai pe direcția asta, pe mai multe paliere sunt probleme de reglat și mai ales avem de învățat din această primă sesiune. Pentru sesiunea a doua de concurs, clar vom face modificări la metodologie.

Edupedu.ro: Dar oamenii care vor fi numiți pe această metodologie, vor fi numiți legal în funcție dacă metodologia nu a fost respectată sau a fost viciată?

Sorin Ion: Pe asta nu pot să mă pronunț eu acum. Repet, am semnat o hârtie, o adresă întocmită de Direcția Generală juridică. Ce au scris acolo își asumă.

Edupedu.ro: Din informațiile noastre, Ministerul Educației ar fi cerut schimbarea comisiilor pentru două colegii naționale din București este vorba despre Colegiul Național „Sfântul Sava” și Colegiul Național „George Coșbuc”, tot pe principiul acesta, că ar fi fost numit un cadru universitar. Confirmați informația?

Sorin Ion: Din câte știu interviurile au avut loc acolo, s-au schimbat acele comisii?

Edupedu.ro: Asta vreau să vă întreb s-au schimbat?

Sorin Ion: Din informațiile mele nu.

Edupedu.ro: Dar erau vizate de problema aceasta cu numirea unui universitar în loc de un membru din mediul de business?

Sorin Ion: Nu, nu a fost o problemă punctuală, v-am mai spus odată, a fost o problemă de ordin general.

Edupedu.ro: Deci în toate comisiile din București au ales mai întâi din mediul universitar și după aceea din mediul economic?

Sorin Ion: În general. Au fost la început și câțiva din mediul de business, dar, să zic, minoritari. Prea puțini. Sensul metodologiei sau spiritul metodologiei era să conțină oameni specializați în resurse umane.

Edupedu.ro: Constituirea comisiilor a avut loc până pe 10 noiembrie, potrivit calendarului. De ce a fost sesizată situația din București abia pe 19 noiembrie?

Sorin Ion: Nu știu, atunci s-a luat cunoștință probabil de…

Edupedu.ro: Dumneavoastră când ați văzut aceste ilegalități, chiar în ziua în care ați semnat adresa?

Sorin Ion: Atunci, chiar în ziua aceea. Cred că vineri era.

Edupedu.ro: În perioada în care ați fost în Finlanda nu vi s-a adus la cunoștință această problemă?

Sorin Ion: Nu.

Edupedu.ro: Ați fost în acea deplasare, în Finlanda, între 14 și 18 noiembrie?

Sorin Ion: Cât am fost în Finlanda am avut delegate atribuțiile către un vicepreședinte al comisiei naționale, a avut atribuții depline.

Edupedu.ro: Acest vicepreședinte a luat vreo măsură, să facă verificări suplimentare pentru situația care era semnalată ca ilegală?

Sorin Ion: Nu.

Edupedu.ro: Deci v-a așteptat pe dumneavoastră?

Sorin Ion: Da.

Reamintim că Edupedu.ro a scris săptămâna trecută cum președintele comisiei naționale pentru concursul de directori de școli, Sorin Ion, secretar de stat la Educație, a plecat în Finlanda, pentru o săptămână, într-un proiect Erasmus+, pe fonduri europene, în plină probă de interviuri. Acesta nu făcea parte din echipa proiectului, nu parcursese procedura de selecție, iar managerul de proiect a declarat că includerea lui Sorin Ion în deplasare „s-a făcut doar un proces-verbal”.

Foto: Q-Ed! Equalizing the chances of success in life of pre-university students through a quality digital education

În dedeplasarea de la Helsinky a fost și Mihaela Ștefan, inspector general al Inspectoratului Școlar București și președinta comisiei municipale pentru concursul de directori, Răzvan Călugăreanu, inspector general adjunct la ISMB, președintele comisiei de contestații din București și maria manea, secretar de stat în Ministerul Educației – aceștia făcând parte din echipa de proiect selectată pentru deplasare.

Revenind la legalitatea comisiilor de concurs, în pofida faptului că ministrul Sorin Cîmpeanu a insistat, în ieșirile sale publice din ultimele luni, pe participarea specialiștilor de resurse umane în comisiile de concurs, datele obținute de Edupedu.ro indică faptul că aceasta a fost o măsură slab aplicată în concursurile pentru cele aproximativ 6.200 de posturi de director și 2.400 de posturi de director-adjunct scoase la concurs (dintre care, aproape 650 în București).

Edupedu.ro a solicitat celor mai importante camere de comerț din România informații despre specialiștii din mediul privat puși la dispoziția comisiilor de interviu din școli. Au răspuns aproape toate organizațiile, iar majoritatea au indicat faptul că procesul de prezență în comisii a fost intermediat printr-o platformă pusă la dispoziție de Asociația pentru Valori în Educație – AVE România. 

Asociația a răspuns, la solicitarea Edupedu.ro, că a încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Educației. „AVE a realizat un front comun cu AmCham România, HR Club și Romanian Business Leaders și a propus aproape 300 de specialiști HR și recrutare care să facă parte din comisii. Conform datelor pe care le avem, până în acest moment, au participat in comisiile de evaluare mai puțin de jumătate dintre aceștia”. Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – AHK a răspuns și ea că „au fost recomandate două persoane care au implicație relevantă și în domeniul HR-ului și a învățământului, dar nu au fost contactate în vederea participării la comisiile de interviu”.

Tot în context politic, fostul partener de guvernare ai PNL, USR, prin senatorul citat, au făcut trimitere și la faptul că “deși este atributul Ministerului Educației, de peste 2 ani nu au avut loc faimoasele concursuri pentru ocuparea funcțiilor de inspectori generali”.

În mod normal, aceste concursuri ar fi trebuit să fie organizate înaintea concursului de directori. La începutul mandatului său, în februarie, ministrul Sorin Cîmpeanu declara “trebuie organizate mai întâi pentru inspectorii școlari generali și adjuncți, în luna martie-aprilie maximum, pentru ca mai apoi să putem organiza concursuri și pentru directorii de școli, concursuri care să privilegieze competența în detrimentul politicului”.

Concursurile pentru inspectori nu au mai avut, însă, loc înaintea celor de directori. În noiembrie 2021, din cele 42 de funcții de inspector școlar general, 38 sunt deținute de membri ai PNL și UDMR, iar 4 persoane sunt susținute de PNL în funcții. Și aceasta, deși în urmă cu 3 ani, în decembrie 2018, la lansarea raportului “România Educată”, președintele Klaus Iohannis susținea că “actualele inspectorate școlare trebuie desființate și înlocuite cu structuri de profesioniști (…) Aceste politizări se petrec în special în perioade guvernamentale pesediste. Deci PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional (…)”.

  • Mihaela Ștefan, inspectorul general de la București, căreia i-a fost adresat avertismentul Ministerului privind concursul de directori, a fost numită în funcție în iunie 2021, tot într-un context politic, anume cel al bătăliei interne din PNL, între Florin Cîțu și Ludovic Orban, pentru conducerea partidului.

Sorin Ion / Foto: ISJ Iași


8 comments
  1. Din comisie a făcut parte o mămică din Asociația de părinți. M-a întrebat de ce am menționat în strategie, la analiza SWOT, amenințări, faptul că ”unii elevi provin din familii cu o situație financiară precară”, nu știu că educația este gratuită? Absolut!
    Președinta comisiei, prietenă bună cu doamna dir adj interimar (adusă prin inspectorat ziua în amiaza mare) care nu a promovat la scris, dar este soția dlui inspector …și s-o mai prelungi un pic interimatul..s-o mai da iar examen și învăță și dânsa răspunsurile acelea mai bine.

  2. concursul asta a fost o mare bataie de joc pentru oamenii care puteau fi directori si care au fost depunctati la oral, ma refer la cei care nu fac parte din PNL sau PSD, si care au luat proba scrisa cu note mari, mai mari ca ale actualilor directori numiti din pix, si care mare parte nici nu s-au dus la concurs si uite ca raman pe functii, chipurile nu se gaseste alti candidati mai buni. Rusine PNL e aceeasi mizerie ca PSD mai bine v-ati uni in PCR,

  3. Este incredibil ce fac acesti responsabili din minister! Cuvantul “sau” este interpretat si rastalmacit – auzi, “spiritul metodologiei”! O metodologie trebuie sa fie clara, fara interpretari (iar aceasta cu cuvantul “sau” este de tot rasul)! O varianta conspirationista ar fi ca vor anula concursurile pentru ca nu a castigat cine trebuie si, astfel, ar urma numiri pe banda rulanta, mai ales acum ca s-a instalat un nou guvern! Personal cred ca la Minister a depus cineva o reclamatie pentru ca nu i-a placut cum a fost evaluat de catre universitar.

  4. Si comisiile care si-au batut joc de candidati care au luat note mari la scris si i-au furat pe fata la proba “orala” ce se va intampla cu ele, trebuia sa se tina cont doar de proba scrisa si atat. Ar trebui anulata proba orala peste tot si sa se repartizeze in functie de nota de la proba scrisa, asa este corect. Sa vedem atunci care directori actuali mai raman pe functie

  5. Ce ar fi să aibă voie sa folosească nota de la adjuncți și pentru directori primi? Doar a fost același interviu. Sunt mulți care au luat 7 sau mai puțin la directori primi și 9 sau peste la adjuncți(ca asa a trebuit). Ce le ar mai încurca socotelile…

  6. Ar fi o bataie de joc la adresa celor care au trecut prin acest concurs de durata.
    Sau se doresc cu orice chip, directori inregimentati politic?

    1. S-au cautat directori care, dacă nu erau înregimentati politic, s-au înregimentat în iunie-august 2021, au fost numiți apoi cu delegatie și așteptati la concurs cu dedicație. Alegerea specialiștilor în resurse- umane? Ofertă mare, posibilitate de a alege ca era de unde.Dacă în lista propunerilor erau si membri PNL, s-a găsit soluția organizării unui concurs CORECT…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Manuale noi 2024 de la Editura Art Klett. La începutul fiecărei unități de învățare din manualul de matematică, de exemplu, elevul află răspunsul la eterna întrebare: „La ce îmi folosește asta?” / Profesorii și elevii câștigă timp pentru exersare (P)

Începând din toamna 2024, elevii de clasa a VII-a vor învăța după manuale noi, aprobate în cadrul licitației organizate de Ministerul Educației. Editura Art Klett a obținut și anul acesta…
Vezi articolul

Examenul pentru directorii de școli: Nota minimă foarte probabil va fi 7, la concursul din 27 iulie. Subiectele vor testa abilitățile cognitive și manageriale. Un director administrativ să pună în aplicare proiectele finanțate prin PNRR – anunță ministrul Educației

Concursurile de directori școlari vor fi organizate pe 27 iulie 2021, când Ministerul Educației va organiza un examen scris “la care vor putea să participe toți cei care aspiră la…
Vezi articolul