EXCLUSIV Comisia de etică a Universității Politehnica București îl verifică pe Călin Georgescu, lector al instituției, după o sesizare referitoare la nereguli în angajarea și avansarea în carieră a acestuia – surse

113.263 de vizualizări
Universitatea Politehnica din Bucureşti / Foto: Inquam Photos – George Călin
Dosarul de angajare și etapele parcurse în cariera didactică de profesorul Călin Georgescu, lector universitar la Universitatea Națională de Știință și Tehnică Politehnica București – centrul universitar Pitești, sunt verificate de Comisia de Etică, potrivit surselor Edupedu.ro. Sesizarea a fost făcută la Pitești, acolo unde Călin Georgescu s-a angajat încă din 2021, dar fosta Universitate din Pitești a devenit centru universitar după preluarea acesteia de către Universitatea Politehnica.

Sesizarea reclamă o serie de nereguli în privința angajării și avansării în cariera didactică a profesorului Călin Georgescu, conform surselor noastre. Sunt cuprinse în sesizare și mai multe declarații publice ale angajatului Politehnicii care neagă știința, evidențele, cercetările, medicina, promovează teorii ale conspirației și în care sunt poziții care pot fi considerate incompatibile cu statutul de cadru didactic universitar.

Instituția de învățământ superior a fost sesizată imediat după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale cu privire la teoriile conspirației promovate de Călin Georgescu, aprecierile lui față de apă ca „informație” sau teoriile despre piramidele egiptene.

Călin Georgescu este în prezent lector universitar angajat ca titular la Universitatea Națională de Știință și Tehnică Politehnica București, potrivit site-ului instituției. Acesta predă la Departamentul Ingineria Mediului și Științe Inginerești Aplicate de la Facultatea de Științe, Educație Fizică şi Informatică de la Centrul universitar Pitești din 2021 până în prezent. Georgescu este titular al cursurilor „Factori de risc, depoluare și refacerea mediului” și „Gestiunea integrată a deșeurilor”, potrivit CV-ului de pe site-ul universității.

Universitatea Națională de Știință și Tehnică Politehnica București a reacționat ieri public, printr-un comunicat de presă, anunțând că este o instituție „apolitică și imparțială” și ai cărei membri au „dreptul personal” de a se implica în activități politice. Politehnica afirmă că opiniile și declarațiile membrilor comunității sale „trebuie înțelese ca strict personale, nereflectând poziția instituției, fiind separate de misiunea academică”. 

Instituția a mai anunțat că încurajează societatea să participe activ și responsabil la vot.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Picsfive | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


45 comments
  1. Toate replicile sunt de genul “Ba p-a mă-tii!” adică “da’ Ciolacu’? “da’Lasconi?”. Niciunul din cei doi n-au scris în CV că ar fi profesori universitari la Institutul Politehnic. Eu am absolvit Institutul Politehnic București pe vremea lui Ceau. In acele timpuri ierarhia era foarte clară: preparator, asistent, lector, conferențiar, profesor..Inaintai în ierarhie după ce demonstrai calități corespunzătoare: lucrări publicate, titluri obținute de la alte facultăți. Poate lucrurile azi au evoluat sau involuat și “profesor universitar” poate fi oricine. Acest Georgescu este și “doctor”, după cele scrise în cartea de vizită. In ce domeniu e doctor? Unde și-a dat doctoratul? Toate astea nu au legătură cu convingerile politice ale domniei sale dar s-a împăunat cu o mulțime de titluri necuvenite încât ar fi bine de știut.

  2. Corupția si furtul este promovată de drepturile și libertățile promovate,de către , turnul de fildeș de la Bruxelles, care nu mai are politicii din anii 90,cînd se promova cu adevărat valori , europene,astăzi e o grămadă de oamenii, adunați în parlamentul european, vinduti diverse lor, companii,intersei obscure,neam prost, trădătorii, mișei.Cititi istoria ce ați făcut cu Caragiale….

  3. Va rog să verificați și grupul de așa ziși oameni de catedră care se lăudau in presa piteșteană că sunt colegi cu acesta și au aduceau elogii,ai urau succes.Linguseala ceaușistă ,pe rit vechi…Nu avem nevoie de jigodii din astea in Învățământ !!Acu ,voi ăștia in cauză , sunați repede și promiteti titluri pe gratis redacției,sa șteargă repede dovezile !!

  4. Probabil că printre jerbele de venin aruncate de deontologii pro orice altceva decât România, putem vedea fețele impostorilor din învățământul universitar care încasează salarii și indemnizații pentru prestații contractuale și proiecte fictive duse la bun sfârșit.
    Micimea intelectuală ajunsă fraudulos in funcții bine remunerate și poziții politice influente, face ca oricare neam de sacoșă să pară un intelectual rasat printre lichelele de teapa lui. Toți acești târâie bucă sunt capabili să-și denunțe până și propria mamă petru tentativă de pruncucidere doar datorită faptului că s-au născut la șapte luni după ce tatal lor s-a întors de pe front, deși fizic la naștere erau dezvoltați ca orice copil născut la termen. Moralitatea îndoielnică și originea nesănătoasă interpretată după necesitățile contextuale fac ca acești indivizi să pară oamenii momentului. Ei întotdeauna știu să pară oamenii momentului.

  5. lipsa de cultura, mai bine zis incultura fac ca inculții și analfabeții funcționarli sa atace pe cei la care nu vor putea ajunge nici în zece vieți. Păcat, uneori îți este mila sa vezi unde am ajuns și suntem.

  6. Dacă este cadru didactic la Pitești face naveta zilnic de la București?
    Poate să.ne arate autoritățile pontajul acestui individ?
    Cum justifică banii primiți de la Pitești ?

  7. Si pe cel care nu a putut dovedi nici diploma de bacalaureat nu la verificat nimeni, a candidat cu fruntea sus si pretenție mare la presedentie!!!

  8. Cita nerușinare puteți avea la adresa d-nului Georgescu . Dar de ce nu ați analizat pina acum inteligenta tuturor celor care ne- au condus ? Va spune o femeie ( văduva) care a crescut un copil singura .Acum acel copil este profesor de tehnologie in SUA.Aici avea șansa doar sa fie amanta de boșorog bogat ! Am 67 de ani si 23 de străinătate .Am proteza la sold din cauza exploatării de străini . M- am întors in țara …. am votat ce ? Am un gust amar si as dori sa fug cit mai departe …. dar îmi iubesc căsuța si țara mea superba ! Pe unde am fost nu am permis nimanui sa jignească țara mea . Sper ca bunul Dumnezeu sa nu își ia mâna pe pe noi pedepsitii si chinuiții României !

  9. Nu credeți că pentru a fi verificată de către politehnică ar trebui să existe o relație, oricare ar fi ea între persoană și instituție?
    Din câte știu eu, nu este nici cadru didactic și nici absolvent al respectivei instituții.
    Logica ar conta în această postare pe care ați considerat-o utilă?

  10. Sunt cadru didactic universitar și conducător de doctorat. Am analizat activitatea științifică a d-lui ing Călin Georgescu și nu am găsit nimic ieșit din comun. In general, cercetătorii au ipoteze care uneori pot părea diferite de cunoașterea comună, aceea învățată in liceu. Până acum nimeni nu le-a luat în seamă, iar când Omul este lovit crunt, sar hienele să-l sfâșie. Păcat de țara aceasta că este locuită! Prof. univ. Dr. Gabi Drochioiu

  11. se face confuzie între activitatea și ținuta științifică obligatorie pentru un cadru didactic universitar și modul cum s-a obținut o diplomă (cu media 5) la o facultate privată de o persoană care nu face parte din comunitatea academică. Este o rușine pt Univ.din Pitești că a permis delirul pseudoștiințific afișat de un cadru didactic. Mă întreb ce putea să spună la cursuri. Comisia de etică ar fi trebuit să se autosesizeze dar ….

  12. nu faceți confuzie între activitatea și ținuta științifică (obligatorie) a unui cadru didactic universitar și modul cum s-a obținut o diplomă (cu media 5) la o facultate privată, a unei persoane care nu face parte din comunitatea academică

  13. dacă ați fi analizat cv-ul atent ați fi constatat ca este o bula de săpun.
    apoi, sa ne fie cu iertare, un expert ONU și director al clubului de la roma nu se angajează lector la pitesti.
    peste tot a aiurit oamenii care l-au creditat în mod superficial, profitând de naivitatea lor.
    La cursuri spunea numai “basme”, căci atât se dovedeste: un narator de mituri.

    1. ești cu capul , nu a fost portar și pe ăla îl verificau. A fost verificat pe toate părțile stai liniștit dar a defectat s-a pus contra curentului. Pacea ce a fost ? erou sau trădător ? Depinde de partea cui ești, a țării tale sau ești gbt. punct.

    2. Cine mai citește studii despre apă, bineînțeles că știe mai multe, cine nu, are păreri gratuite și răutăcioase.
      Orice somelier de apă veți întreba, vă poate spune la fel, că apa este mai mult decât H2O.
      Iar dacă nici ei nu vă lămuresc, căutați inforamațiile prețioase lăsate de japonezul Masaru Emoto, care a studiat o viață întreagă apa.
      Bineînțeles că unii pot contesta chiar și cercetările despre piramide, documente și hărți de pe vremea lui Napoleon Bonaparte, interesat și el de piramidele egiptene.
      Evidențe sunt destule, însă, ne aflăm în perioadă penibilă în care împăratul e gol, iar slujitorii laudă hainele împăratului.

      1. Trebuie verificată aplicarea criteriilor de promovare în învățământul superior. Trebuie sa dispară ignoranța,minciuna și falsul atât intelectual cât și administrativ.

    3. Anonim,… și mai cum, cumva crapă invidia în tine de nu ai curaj sa te expui…. In rest nu-i nici primu’ nici ultimu’

    4. La cel și al rectorului UPB. in CV -ul rectorului lipsesc studiile liceale și articolele imense că număr, sunt din domenii care nu le stăpânește. Probabil nu a participat la elaborarea lor.
      Cum se afirmă în Comunicatul UPB că această instituție de prestigiu este apolitică, and rectorul este vicepreședintele unui mare partid?

    5. Domnule Anonim (nu ați indicat și prenumele), statutul de expert este tranzitoriu, la fel cel de director al unui club, fie el și academic. Competențele cerute în acele funcții nu sunt în mod obligatoriu validate în sistemul universitar, care presupune lucrări publicate pe anumite filiere, la care se adaugă vechimea într-o funcție în interiorul instituției și – în primul rând, sprijin în interiorul ”clanului”, unde sunt preferați fiii, nepoții, nevestele și alte anexe sexuale. Afirmația ”la cursuri spunea numai basme” trebuie susținută ”pe text”: expunere, tematică, nivelul studenților din față, cine formulează acuzația. Adesea studenții care chiulesc sunt cei mai critici. Iar cei care sunt la Pitești nu sunt dintre cei mai sclipitori, ”geniile” se duc la București. Vă înțeleg iritarea partizană dar ar fi trebuit să fiți activ și față de Funar, față de cadrele universitare afiliate PartiduluiRomânia Mare.

  14. Pe inxteligenta lasaconi ati verificat o la dosar? rog Politehnica sa faca acest lucru imediat, înainte de (eventualul) tur 2 . Mulțumesc anticipat pentru NEdiscriminarea Domnului Candidat Călin Georgescu. PS de fapt, toate instituțiile care au luat poziție împotriva Domnului Călin Georgescu ar trebui sa verifice activitatea doamnei Lasconi Vasilica Elena.

    1. Doamnă Elena, Lasconi predă ceva undeva? Ăsta e un articol despre impostura universitară a Domnului Vostru Călin Georgescu. Un om care nu crede în știință și predă într-o universitate politehnică. Frumos îl mai apărați iar după aia ne mirăm că generațiile de azi și de mâine ies cu lacune mari în educație sau, mai rău, îndoctrinate cu bullshit New Age distribuit de pacienți submedicați. Să vă fie rușine dacă astfel vreți să dați o palmă subclasei politice actuale, susținând un produs submediocru al latrinelor securistice.

    2. Nu credeți că pentru a fi verificată de către politehnică ar trebui să existe o relație, oricare ar fi ea între persoană și instituție?
      Din câte știu eu, nu este nici cadru didactic și nici absolvent al respectivei instituții.
      Logica ar conta în această postare pe care ați considerat-o utilă?

    3. Ce sa verifice, fah, extremisto? Aia e ca o carte prea deschisa: a fost o viata jurnalist, s-a maritat devreme, a inceput o facultate, a facut un copil, a terminat apoi facultatea la Bucuresti, s-a facut mai tarziu primarita si era la al doilea mandat. Nu vede extraterestri, nu admira fascisti, nu a mintit ca a lucrat pe la ONU si alte institutii. Pare inca normala mintal si a plecat de pe o functie, nu de la asistare sociala sau cine stie ce activitati mici si obscure.

    4. Nu se aplica absolut deloc aceeasi masura.Oricum…s-a dovedit ca frica pierderii puterii e principalul element.Asistam la o lovitura de stat cu implicarea lu Johanis.Mi se pare ca pe Calin Georgescu il vor anihila de tot cel putin politic.E evident ca sistemul recurge la orice pentru a nu pierde puterea.Sa vedem cum reactioneaza cetatenii ale caror voturi nu au valorat absolut nimic.

    5. sigur nu e trădătoare de tara ..la orice verificare; a propos ..
      castrella câte ruble va mai da zilele astea?

    6. Da’ ce, bre? Și Lasconi e angajată la centrul universitar din Pitești sau București? Cum s-o verifice comisia de etică de la Universitatea din București? O fi chiar colegă de catedră cu Georgescu panglicaru’ și nu știam noi?

    7. Foarte bine remarcat și de bun simț,

      Ar trebui să se facă astfel de constatări cu toți participanții la un astfel de post(și nu numai) înainte ca aceștia să participe la competiție!
      Faptul că se intervine doar acuma și doar pt un anumit candidat, ridică un mare semn de întrebare în ceea ce s-ar dori din aceasta constatare!

      INSTITUȚIILE STATULUI = SISTEM CORUPT

    8. De ce?! A săvârșit Lasconi, cumva, un atentat la Siguranța Națională? Nu suntem la un concurs de impostori, ca să se verifice cv.urile tuturor candidaților. Daca un elev copiaza la un examen, îi controlezi pe toți cei din sală? Nu, doar pe cel care a copiat.
      Urat stilul acesta al romanului, care atunci când nu are argumente…ataca și face diversiuni care deviază de la subiect.

    9. Acest NIMENI nu avea cum să candideze dacă serviciile își făceau datoria dar au dormit în bocanci și ne-au stricat liniștea !
      Plătește cineva ?!

    10. Sunteti sora geamana a “genialei” Elena Lasconi? Domnul Tacanel lucreaza/preda ceva nanocipuri, adevaruri si stramosi ca profesor/cadru didactic pe la Politehnica(deci exista o relatie contractuala a institutiei cu el), dar tanti Lenuta de Campulung nu cred ca-si expune neroziile in cadrul Politehnicii. Atunci ce sa-i verifice acea institutie lui Lasconi? Nu fiti suparata, aveti multi colegi in Gradina.

    11. Lasconi a lucrat la privat,la ProTv și privatu angajează și tine oamenii pe rezultate concrete ,nu pe basme !Aceeași retorica și mizerii o constat și la susținătorii AUR și PSD.Un popor de “talibani”.Vedeți cat de râu va face religia (astupa toate canalele unei judecăți juste și unei minți vigilente).Nu va credeam așa de prosti,pe ăștia de votați așa enormități dar avem o dovadă clară a performanțelor învățământului românesc ,foarte bune plătit :scoate numai super imbecili,pe banda rulanta!

  15. ce hoți sunteți! am vrut sa trimit un comentariu legat de pregătirea științifică a Dnei Lasconi și nu l-am putut trimite pe motiv că ar fi fost un mesaj publicat( că aș mai fi trimis mesajul)
    Să vă fie rușine că manipulați toate informațiile doar in defavoarea unui candidat.
    Dar revin cu întrebarea: pe Dna Lasconi nu o verifica nimeni daca macar a făcut o facultate? Pentru că limbajul și comportamentul dnei nu prea convinge că i-ar fi plăcut cartea. Ceea ce este rușinos, mai ales că suntem multi în România cu studii și nu ne dorim in fruntea țării o persoană fără educație.

  16. Dar pe Dna Lasconi nu o verifica nimeni daca macar a făcut vreo școala superioară? Pentru că limbajul, comportamentul și întreaga sa atitudine nu arată că ar fi trecut prea mult prin școală. Întreb și eu, ca simplu cadru didactic, care nu am terminat decât liceul vocațional de învățător – educator de 5 ani și am doar două licențe ( psihologie și limba și literatura română + engleza) și un master.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mita în spitale este şi o problemă de educaţie, spune ministrul Sănătății. Rafila vrea să îi trimită pe medici și asistenți la cursuri pe această temă / „Trebuie să dezobişnuim lumea să facă acest lucru considerat în România tradiţional”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că în ceea ce priveşte mita oferită în spitale există şi o problemă „de educaţie” şi, ca urmare, ar putea fi introduse cursuri în acest…
Vezi articolul