EXCLUSIV Câți bani primesc profesorii care participă la Evaluarea Națională, Bac, Titularizare și Definitivat. Maximul indemnizației este de 1.985 de lei

24.613 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Sumele pe care cadrele didactice le primesc pentru participarea în comisiile de examene din acest an au fost aprobate prin Ordin de ministru pe 12 iunie, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro. Sumele variază între 63 de lei pe zi pentru asistenții care participă la Evaluarea Națională și 75 de lei pe zi pentru supraveghetorii de la Bacalaureat. Indemnizația pentru președinții de comisii poate ajunge până la 1.985 de lei pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, de exemplu, în centre de evaluare cu peste 750 de absolvenți.

Reamintim că anul trecut, în 2019, un cadru didactic asistent la examenul de Evaluarea Națională a primit 52 de lei pe zi.

Pentru comisiile de examen de la Evaluarea Națională 2020:

  • președinte comisie 547 lei
  • membru comisie 465 lei
  • asistent 63 lei

Comisie de evaluare de la Evaluarea Națională:

  • la o comisie de până la 1.000 de candidați 1.260 lei
  • la o comisie de peste 1.000 candidați 1.343 lei
  • profesor evaluator 9,9 lei/lucrare corectată

Pentru examenul de Bacalaureat 2020:

  • președinte comisie până la 100 de candidați 1.259 lei
  • președinte comisie peste 100 de candidați 1342 lei
  • vicepreședinte, secretar, membru 864 lei
  • asistent 75 lei/zi

Comisii din centrele de evaluare Bacalaureat 2020:

  • președintele comisie până la 750 de candidați 1.916 lei
  • președinte comisie de peste 750 candidați 1.985 lei
  • vicepreședinte 1.094 lei
  • membru 864 lei
  • evaluator 12,4 lei/lucrare

Pentru Titularizare și Definitivat, precum și pentru toate celelalte funcții din comisii descărcați Ordinul 4.515/2020.

SURSA: pixabay.com


5 comments
  1. Comisiile de echivalare a competentelor pentru BAC au fost sarite de la plata! Spre exemplu, secretarul, care este profesor, a stat 5 zile in scoala pentru a centaliza datele de la fiecare comisie, profesorii venind la randul lor si calculand medii conform metodologiei. Vi se pare normal ca pentru o munca suplimentara care necesita multa atentie plata sa fie zero?

  2. Dacă te lasă în activitate și nu concediu de odihnă, cum vor ei, ai fi mai câștigat! Cel puțin nu ți-ai consumat 4-5 sau chiar mai multe zile din concediul de odihnă.

    1. Aceste sume reprezinta brutul? De aici se mai taie pina la net?

      Nota Redacției: Acest comentariu a fost editat, prin transformarea cuvintelor scrise cu majusculă în text normal. În scris, Caps Lock (redactarea cu litere mari a mesajelor) este înțeles de obicei ca ton agresiv, țipăt, furie. Edupedu.ro încurajează dialogul civilizat, constructiv. Prin urmare, vă rugăm să vă construiți mesajele fără a folosi majuscule în propoziții întregi și în alte cazuri decât cele în care avem de-a face cu abrevieri sau titluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Antoaneta Luchian: E nevoie de mai multă practică pedagogică în formarea inițială / Examenul de titularizare să rămână, dar să fie însoțit de masterat didactic, de asistență la clasă și mentorat real, să treacă prin toate etapele a ceea ce înseamnă viața școlii

Profesorii trebuie sprijiniți să facă mai multă practică pedagogică în formarea inițială, a afirmat recent profesoara de Educație muzicală Antoaneta Luchian, la emisiunea Educația la putere, de la TVR 2.…
Vezi articolul
Rata de promovare a concursului național de Titularizare

Titularizare 2022: Puțin peste 5 mii de posturi titularizabile, potrivit unui comunicat / Ministrul Educației califică „extrem de îngrijorător” numărul redus de posturi titularizabile la disciplinele la care se susțin probe scrise la examenele naționale

La nivel național sunt peste 5.160 de posturi titularizabile: 3.848 în mediul urban şi 1.315 în mediul rural, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Comunicatul este semnat de Sorin Cîmpeanu.…
Vezi articolul