EXCLUSIV Calendarul oficial Bacalaureat 2020: Înscrierile încep miercuri, 3 iunie, echivalarea competenţelor, pe 11. Probele scrise, între 22 şi 25 iunie, afişarea rezultatelor pe 30 iunie

47.769 de vizualizări
Calendarul pentru Bacalaureat 2020 a fost aprobat prin Ordinul de ministru 4.307 din 21.05.2020, potrivit documentului obţinut în exclusivitate de Edupedu.ro. Acesta prevede că probele scrise rămân conform formei iniţiale. Afişarea rezultatelor are loc pe 30 iunie, marţi.

Calendarul Oficial Bacalaureat 2020:

Înscrierea candidaţilor are loc între 3 şi 10 iunie.

11-17 iunie 2020    Echivalarea şi recunoşterea competenţelor lingvistice şi digitale

22 iunie 2020                    Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
23 iunie 2020                    Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
24 iunie 2020                    Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

  • Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
  • Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

25 iunie 2020                    Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:
  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
  • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

Pe 30 iunie vor fi afişate rezultatele până la ora 12. De la ora 16, în acea zi, va avea loc sesiunea de depunere de contestaţii până la ora 20, aceasta continuând şi a doua zi, pe 1 iulie, până la ora 12.

Rezolvarea contestaţiilor are loc între 1 şi 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.

FOTO: Edupedu.ro


12 comments
  1. Dupa parerea mea, Romania este o tara care s-a vandut in tot acest timp si in loc sa fim si noi ca ceilalti din Europa pana si fratii nostri au renuntat ( R. MOLDOVA ) nuuuu, noi sa dam bacul in marea pandemie la nivel inalt..

  2. Daca noi avem examen de bac si moldovenii ( R Moldova) nu,, fiindca au renuntat la el datorita Covidului, e normal sa fie primiti la facultatile noastre cu medii f mari (pentru ca la ei scoala este ” altfel”) ? Nu e corect de loc. La facultatile din Galati ei au locuri asigurate. Pacat ca nu este aceasi regula ptr toti!

  3. Se vor putea inscrie si elevii din Republica Moldova, care acum sunt acasa? Vor putea ei ajunge la examen?

    1. Bună ziua, poate ma lămuriți și pe mine, toată lumea știe ca probele orale nu se vor susține anul acesta și totuși apar, s-a modificat cumva, și se vor susține și probele orale? Ne-ați înnebunit de cap și pe noi și pe copii cu atâtea schimbări peste schimbari

  4. Cate calendare oficiale o sa se mai publice pana la examen? Deja au fost atat de multe schimbari incat mi-am pierdut ultima urma de speranta in sistemul de invatamant romanesc !
    Sunt elev in clasa a XII-a si pot spune cu mana pe inima ca sunt complet dezamagit si dezgustat de mentalitatea de care un intreg minister da dovada. Nu m-am simtit niciodata mai nesigur pe propriul meu viitor. Deciziile luate de catre minister sunt ad-hoc si se schimba de la o zi la alta dand dovada de o incompetenta grosolana. La scurt timp dupa intrarea in carantina am fost anuntati ca “Bacul se da in iulie” , la aflarea vestii ca Olanda si Franta vor renunta la bac , noi , stalpul evolutiei si pionieri ai infrastructurii am decis ca ” EXAMENELE NU SE ANULEAZA”. Bineinteles ca afirmatia a fost intalnita cu un val de nemultumiri din partea: medicilor, profesorilor, elevilor, sindicatelor dar am fost asigurati ca totul ” Va merge bine “. La scurt timp se renunta la probele orale “a ba nu , trebuie sa sustineti proba orala la romana , dar nu suntem siguri va anuntam mai tarziu”-ministerul educatiei 2020. Intre timp pana si fratii nostri din moldova au renuntat la miticul BAC, insa noi ,din nefericire nu.
    Eu, sunt elev in clasa a XII-a (mate-info), nu pot spune ca am media generala a ultimilor 4 ani mare, e in jurul notei de 8,50+, insa sustin vehement notiunea de ANULARE a bacalaureatului. Spun asta pentru ca putem vedea cum acest examen a fost tratat de la incepere pandemiei pana acum. Nesiguranta, indolenta, negare a adevaratei situatii, nesimtire.
    Am fost anuntati ca o sa intram maxim 10 in sala de examen , cu manusi , masca, distanta adecvata. Acum cateva zile este comunicat ca ” nu e nevoie de masti sau numar maxim de elevi in clasa” din nou dovada unui guvern instabil si al unui ministru instabil din orice punct de vedre.
    Argumentele pro sustinerii examenului sunt ca ” Domne cum sa ia toata lumea bacu, pai se umple facultatea de prosit” sau ” dorim sa oferim fiecarui copil posibilitatea de a lua o nota cat mai mare”.
    Toate argumentele pro sustinerii examenelor isi au radacinile in urmele de comunism ramas in aces popor ,mergand pe premiza “sa moara capra vecinului” sau sunt fondate in iluzii. Doamna Monica Anisie are impresia ca ” orele online si tele scoala au fost perfecte pentru tinerii romani” realitatea sustine o alta narativa, una plina de angoase si discomfort psihic, dar de ce sa ascultam elevul care ne spune clar ca nu a fost ajutat cu nimic cand pot sa stau la biro si sa ma mai gandesc la o schimbare brusca .
    Cifrele prezentei la cele 2 saptamani de pregatire sunt ata de scazute deoarece tinem la sanatatea noastra si a celor din jur.
    Ideea ca toate locurile din facultati vor fi luate de incompetenti cu medii mari nu sunt fondate in realitate deoarece un elev incapabil nu va putea intra intr-o facultate prestigioasa precum UPB sau Universitatea Bucuresti.
    Argumentul ca “eu vreau sa dau bacu pentru ca am dat bani la meditatii” e absolut irelevanta in aceasta situatie, banii nu sunt irositi, informatiile dobandite te vor ajuta pe viitor !
    Insa nimeni nu vrea sa asculte de majoritatea elevilor, profesorilor sau a parintilor care sustin vehement ca acest examen trebuie anulat si echivalat cu media celor 4 ani de liceu!
    @Mihai Peticila , si intregul site “Edupedu” promoveaza ideea de a continua cu examenul de bacalaureat. Stirile sunt partiale si refuza clar sa expuna ambele parti ale argumentului pro si contra. Nu a fost publicat faptul ca sindicatul profesorilor au lansat multiple scrisori catre ministerul educatie in care se cerea anularea bacalaureatului , nu sunt publicate parerile elevilor care nu doresc acest examne, ci doar ce ne serveste ideologia noastra.
    Sper ca lumea sa realizeze magnitudinea deciziilor luate si sa anuleze aceasta metoda de examinare innapoiata.
    Astept un raspuns de la domnul @Mihai Peticila in care sa imi spuna, daca se poate, opinia sa pertinenta de jurnalis in privire cu acest subiect, si mai presus de asta, de ce considera ca acest examen trebuie sustinut!
    Multumesc !

    1. sincer esti singurul care a zis totul atat de la fix si pe limba tuturor, in special mesajul indreptat catre edupedu. si eu am observat cenzura asta / refuzul de a publica ambele parti ale povestii si continuarea de a promova sustinerea examenelor.

      examenele trebuie anulate si punct. nu se pot sustine, nu sunt conditii si nu sunt mijloace. sunt niste examene care nu reflecta nimic si nu evalueaza nimic. echivalarea este singura metoda valida, nu exista argument rational impotriva echivalarii mediilor.

  5. Atunci eu de ce a trebuit sa ma duc la liceu sa ma inscriu urgent ieri (li s-a spus miercuri si trebuia pana joi)? Oare e posibil ca in unele judete/scoli sa se faca inscrierea mai repede?

    1. si noi am patit la fel :)) stai linistit, e o incurcatura mai mare decat ei si nu stiu cum sa o rezolve asa ca schimba orare pana nu mai au hartii de xerox :))

  6. Acest document este ilegal. Condițiile fundamentale ale drepturilor omului sunt încălcate și ignorate. Nu exista nicio măsura luată. Deci copiii vor da examenele fără profesori in clasa, nu? Pentru ca dupa cum știm din articolele anterioare, sub 20% din profesori vor fi prezenți. Asa m-aș duce și eu la bacalaureat ca sa iau 10, dacă tot se da fără profesor in clasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Ministerul Educației vrea din nou teste grilă la Evaluarea Națională și BAC-ul din 2020. Precedenta tentativă a declanșat un scandal major

Testele grilă revin în planurile Ministerului Educației pentru examenele naționale. “În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar…
Vezi articolul