EXCLUSIV Angajarea lui Călin Georgescu ca lector universitar și existența sau lipsa unui control psihologic și psihiatric la zi – probleme atinse în sesizări către Comisia de etică. Universitatea Politehnica București: Georgescu a solicitat suspendarea contractului de muncă până la finalul anului universitar. Se suspendă orice procedură disciplinară, iar cercetările în curs vor fi finalizate după încetarea suspendării contractului

30.962 de vizualizări
Călin Georgescu / Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
„Modul în care a fost organizat concursul privind angajarea domnului lector Călin Georgescu și dacă acesta are controlul medical, cel psihologic și cel psihiatric la zi”, precum și „derularea activităților didactice în perioada campaniei electorale” și „⁠dacă acesta are finalizat modulul psihopedagogic” sunt informații cerute Universității Politehnica din București în cadrul unor sesizări depuse pe 5 decembrie 2024 la Comisia de etică a instituției de învățământ superior, a anunțat Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București la solicitarea Edupedu.ro. 

În prezent, Călin Georgescu nu mai predă la universitate. Instituția de învățământ superior a anunțat în răspunsul pentru Edupedu.ro că a suspendat cercetările pe care le-a derulat cu privire la Călin Georgescu, „în conformitate cu prevederile legale”, până la finalul anului universitar, moment până la care Georgescu a cerut suspendarea contractului individual de muncă. 

Anul universitar se încheie la 30 septembrie, potrivit articolului 27 din Legea învățământului superior.  

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București a fost sesizată pe 5 decembrie 2024 cu privire la modul în care a fost angajat și a avansat în carieră Călin Georgescu, personaj cu rare apariții în media clasice până la momentul în care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din 2024, alegeri anulate în premieră în România, după ce CSAT a desecretizat informații de la serviciile secrete care au documentat imixtiunea unui „actor statal” în campania candidatului Călin Georgescu

La solicitarea Edupedu.ro, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București a afirmat că „sesizarea a fost adresată universității în data de 05 decembrie 2024, având două componente: o componentă disciplinară și una de etică”.

Sesizarea depusă la Comisia de etică a Universității Politehnica București privitoare la Călin Georgescu „vizează următoarele aspecte:

– felul în care a ajuns să fie salariat al Universității din Pitești;

– modul în care a fost organizat concursul privind angajarea domnului lector Călin Georgescu și dacă acesta are controlul medical, cel psihologic și cel psihiatric la zi;

– ⁠dacă acesta are finalizat modulul psihopedagogic;

– ⁠derularea activităților didactice în perioada campaniei electorale,

– ⁠declarații publice ale domnului Călin Georgescu”, se arată în răspunsul Universității la solicitarea Edupedu.ro.

Instituția de învățământ superior precizează că „începând cu data de 24 noiembrie 2024, domnul lector Călin Georgescu a solicitat suspendarea contractului de muncă în etape succesive, iar din data de 08 februarie 2025, a solicitat suspendarea contractului individual de muncă până la finalul anului universitar în curs. În conformitate cu prevederile legale, pe perioada suspendării contractului individual de muncă, se suspendă orice procedură disciplinară privind persoana vizată, astfel încât, cercetările aflate în curs vor fi finalizate după încetarea suspendării”.

Răspunsul integral al Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica Bucureşti la solicitarea Edupedu.ro:

Edupedu.ro: Care este statutul lui Călin Georgescu în prezent, este în continuare lector, își ține cursurile?

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti: Domnul lector Călin Georgescu a solicitat suspendarea contractului individual de muncă începând cu data de 08 februarie 2025 și până la finalul anului universitar în curs, astfel încât nu mai susține activități didactice.

Edupedu.ro: Care este stadiul cercetărilor declanșate de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica Bucureşti în acest caz, despre care instituția anunța că au fost declanșate la finalul lunii noiembrie 2024?

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti: Vă aducem la cunoștință faptul că începând cu data de 24 noiembrie 2024, domnul lector Călin Georgescu a solicitat suspendarea contractului de muncă în etape succesive, iar din data de 08 februarie 2025, a solicitat suspendarea contractului individual de muncă până la finalul anului universitar în curs.

În conformitate cu prevederile legale, pe perioada suspendării contractului individual de muncă, se suspendă orice procedură disciplinară privind persoana vizată, astfel încât, cercetările aflate în curs vor fi finalizate după încetarea suspendării.

Edupedu.ro: Când a fost sesizată Comisia de Etică a Universității Politehnica București în cazul Călin Georgescu și ce nereguli în angajarea și avansarea în carieră a lui Călin Georgescu au fost reclamate în plângerea/plângerile primite la Universitate?

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti: Sesizarea a fost adresată universității în data de 05 decembrie 2024, având două componente: o componentă disciplinară și una de etică.

Comisia de etică a fost sesizată la aceeași dată, respectiv 05 decembrie 2024. Sesizarea vizează următoarele aspecte:

– felul în care a ajuns să fie salariat al Universității din Pitești;

– modul în care a fost organizat concursul privind angajarea domnului lector Călin Georgescu și dacă acesta are controlul medical, cel psihologic și cel psihiatric la zi;

– ⁠dacă acesta are finalizat modulul psihopedagogic;

– ⁠derularea activităților didactice în perioada campaniei electorale,

– ⁠declarații publice ale domnului Călin Georgescu.

Informații de background

Edupedu.ro a relatat în exclusivitate, pe 6 decembrie 2024, citând surse apropiate situației, că Comisia de etică a Universității Politehnica București îl verifică pe Călin Georgescu, lector al instituției, după o sesizare referitoare la nereguli în angajarea și avansarea în carieră a acestuia. 

Dosarul de angajare și etapele parcurse în cariera didactică de profesorul Călin Georgescu, lector universitar la Universitatea Națională de Știință și Tehnică Politehnica București – centrul universitar Pitești, au început a fi verificate de Comisia de Etică, potrivit surselor Edupedu.ro. Georgescu s-a angajat în 2021 la Universitatea din Pitești, care în 2023 a devenit centru universitar după fuziunea cu Universitatea Politehnica din București.

Instituția de învățământ superior a fost sesizată imediat după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale cu privire la teoriile conspirației promovate de Călin Georgescu, aprecierile lui față de apă ca „informație” sau teoriile despre piramidele egiptene.

Călin Georgescu este lector universitar angajat ca titular la Universitatea Națională de Știință și Tehnică Politehnica București, potrivit site-ului instituției. Acesta predă la Departamentul Ingineria Mediului și Științe Inginerești Aplicate de la Facultatea de Științe, Educație Fizică şi Informatică de la Centrul universitar Pitești din 2021. Georgescu este titular al cursurilor „Factori de risc, depoluare și refacerea mediului” și „Gestiunea integrată a deșeurilor”, potrivit CV-ului de pe site-ul universității.

Edupedu.ro a documentat o parte din minciunile propagate de Călin Georgescu pe TikTok, referitoare la educație: Lucian Blaga și Mihai Eminescu nu s-ar preda în școli, elevii nu ar învăța Istorie și Geografie la liceu; despre medicină: „Singura știință este Iisus Hristos” (detalii, aici).

Candidatura pro-rusului Călin Georgescu la noile alegeri prezidențiale 2025 a fost invalidată de Biroul Electoral Central, conform motivării deciziei, și se bazează pe hotărârea CCR de a anula alegerile prezidențiale: „A încălcat însăşi obligaţia de a apăra democraţia” (sursa și detalii).

Citește și:
Alianța Organizațiilor Studențești din România le cere tuturor universităților să se poziționeze împotriva oricăror acțiuni care pun la îndoială rezultatele cercetării științifice sau promovează ignoranță față de acestea
Prima reacție a lui Daniel David la atacurile lui Călin Georgescu despre „cipuri” sau „Soroș”: Sunt și voi fi un adversar al ideilor dumneavoastră despre lume, pentru că eu cred că lovesc în știință și religie, deci în șansa bunăstării românilor, trezind vechiul obscurantism care ne poate menține în bizarerii, izolare și subdezvoltare
Senatul Politehnicii București și rectorul Mihnea Costoiu văd vreo incompatibilitate între declarațiile lui Călin Georgescu pe teme care țin de științe exacte și misiunea Universității? – întrebarea unui antreprenor, în urma afirmațiilor pseudoștiințifice făcute de candidatul la alegerile prezidențiale din România, care este profesor la Politehnica
Daniel David, despre Călin Georgescu lector la Politehnica București și profesorii care promovează pseudoștiința: N-am un singur coleg așa, am mai mulți. Nu pot interveni ca ministru, autoritățile statului să aplice legea
EXCLUSIV Comisia de etică a Universității Politehnica București îl verifică pe Călin Georgescu, lector al instituției, după o sesizare referitoare la nereguli în angajarea și avansarea în carieră a acestuia – surse
„Cum fac să primesc bani? Depinde de implicarea ta”. Mecanismul prin care sunt viralizate postările lui Călin Georgescu pe rețelele sociale: mii de „voluntari” din grupuri pe Telegram primesc comentarii și videoclipuri de-a gata și „premii” pentru cele mai bune rezultate
Minciunile propagate de Călin Georgescu pe TikTok, referitoare la educație: Lucian Blaga și Mihai Eminescu nu s-ar preda în școli, elevii nu ar învăța Istorie și Geografie la liceu / Despre medicină: „Singura știință este Iisus Hristos”
Cine e Călin Georgescu, profesorul de la Politehnica ce câștigă primul tur la prezidențiale, pro-rus, antisemit cu discurs legionar și anti-Occident
Cauzele fenomenului Călin Georgescu. Infestarea instituțiilor de forță și a Bisericii Ortodoxe cu ideologia anti-occidentală. Plus: periculoasa tentativă a Academiei Române de a pune în discuție orientarea pro-Vest a României
Șase cauze ale victoriei lui Călin Georgescu, candidatul pro-Putin, cu mesaje antisemite și legionare, în primul tur al alegerilor, identificate de profesorul Radu Vancu: Războiul hibrid, cinismul lui Iohannis, lipsa reglementării TikTok în România, cum a jucat Biserica Ortodoxă Română
Teoria conspirației propagată de Călin Georgescu cu privire la contractul educațional: Se dorește controlul umanității de către sistemul oligarhic mondial. Statul român este oligarhic, este un parazit, el nu există
Premieră în mediul universitar românesc, după alegerile prezidențiale: Universitatea din București ia instituțional poziție și anunță că „respinge ferm orice formă de dictatură” și apără democrația și orientarea euroatlantică / Îndemn la alegători să nu voteze „în funcție de manipulări și promisiuni populiste”
Autoritățile să spună dacă au existat interferențe străine în alegerile prezidențiale din România și ce măsuri au luat pentru prevenirea lor – cererea Federației studenților în Drept către Președinție, Guvern, servicii de informații
FOTO A treia zi de proteste ale studenților în București, Timișoara și Cluj-Napoca. Peste 2.500 de tineri au ieșit în stradă după câștigul candidatului pro-rus Călin Georgescu în primul tur de alegeri prezidențiale 2024
VIDEO Manifestații în Piața Universității. Studenții au ieșit în stradă pentru a doua seară la rând: „Tinerii vă cer în cor, nu votați un dictator”, „Iubirea de țară nu e legionară” / Au fost circa 1.000 de protestatari
Manifestații ale studenților și tinerilor la Brașov și Timișoara, marți seara: „Uniți sub tricolor, nu sub dictator! Viitorul e la Vest, noi nu vrem să fim ca-n Est”
VIDEO Peste 250 de tineri au ieșit în stradă la Sibiu, după protestele începute la București: „O țară pacifistă nu poate fi fascistă”, „Vrem democrație, nu corupție”
VIDEO Protest în fața Teatrului Național din București. Peste 500 de studenți au scandat luni seară: „Nu fascism, nu război, nu Georgescu în turul doi! Călin Georgescu, noul Antonescu! Ne-am săturat, de aia nu plecăm, lupta antifascistă noi o câștigăm!” / La protest și-a făcut apariția jandarmeria
Mircea Miclea, explicații despre votul masiv pentru candidatul pro-rus Călin Georgescu: Ce trebuie învățat de aici? Atunci când oamenii intră în criză, crește neliniștea lor și când crește neliniștea, susțin lideri foarte autoritari sau dogme foarte rigide

8 comments
  1. Dar pe Ligia Deca, fosta ministru a educației, cu 0 experiență profesională, cum a angajat-o Pricopie pro-rector la SNSPA? Deca are toate avizele psihologice și psihiatrice? Cleptomania și mitomania or apărea în fișele psihologice și psihiatrice ale lui Ciolacu,Iohannis,Ponta?

  2. Nu are dreptul nimeni sa ceara unei universitati autonome modul in care este angajat un cadru didactic.
    1. are doctorat. prin urmare are munca de cercatare cat nu aveti voi toti
    2. intotdeauna la angajate ti se cere certifocatul de integritate, cazierul si fisa psihologica.
    Nu prea intelegem care e problema voastra? toti sunteti sorosisti. cand o muri ala .scapati de sclavie

    1. Cred că un comentariu trebuie să fie făcut fără agresarea limbii române, indiferent dacă faceți sau nu parte din secta lui guru Georgescu. Ține de bun simț!
      1. Universitatea Politehnică București este universitate de stat, deci toată lumea are dreptul să solicite informații despre modul în care s-a efectuat angajarea unui cadru didactic.
      2. Ținând cont că acest individ lucrează cu tinerii, consultul psihiatric și testul psihologic sunt obligatorii, mai ales ținând cont de ideile aberante pe care le promovează.
      3. Acest individ are, conform CV-ului depus la angajarea la Universitatea din Pitești, un doctorat obținut în 1999. Când a avut timp și ce cercetare a făcut, dacă din 1990 până la obținerea titlului de doctor s-a perindat prin diverse funcții pe la Ministerul Mediului și pe la Partidul Ecologist? Știți ce înseamnă munca de cercetare?
      4. Conform CV-ului depus, a afirmat că în 1986 a obținut o diplomă de master, ceea ce era absolut imposibil, deoarece în România cursurile de master au fost introduse prin legea 288 din iunie 2004. Deci este clar că a mințit în CV, pe timpul lui Ceaușescu nu exista diploma de master! Dacă a mințit în CV, cine știe câte minciuni ascunde.
      5. Unul dintre cei mai profitori ale fondurilor Soros a fost chiar Individul despre care este vorba în articol, primul ONG al lui a avut multe parteneriate cu Fundația Soros.
      6. Se știe că a fost un beneficiar ale fondurilor USAID, în 2002, pe când era la dezvoltare durabilă, trecând și printr-un scandal de corupție, deoarece a fost acuzat de angajații USAID că gestionează discreționar fondurile americane trimise în România, neputând justifica 215.000 de dolari.
      În concluzie, ar trebui să vă documentați înainte de a repeta sloganurile sectei georgiste, care sunt de fapt minciuni.
      Apropo, poate ne spuneți ce înseamnă „certifocat” și „cercatare” și în numele cui vorbiți când spuneți „nu prea înțelegem”?

  3. Cu cătă conștiinciozitate se recomandă controlul psihologic sau de ce nu psihiatric, la persoanele incomode din punct de vedere politic…. Sistemul nu doarme, e vigilent dar nu cu toți, din păcate. Sunt cadre didactice care zburdă-n voie : abuzatori sexuali, contestatari la ordin, șpăgari de meserie etc. Ăstora nu li se recomandă controale medicale, nu li se dă nici măcar o pilulă? De ce, oare? Că și ei sunt plătitori de CAS, nu ?

  4. Invatamantul e plin de cadre politice “recalificate”. Pe de alta parte, în societatea românească, foarte trist și îngrijorător, sunt mulți cu “acte în regulă” și care au o calitate umana discutabila, și chiar mentalități criminale. Criminalitatea de altfel are multe aspecte legiferate. Foarte puține repere ne-au mai rămas. Suntem într-o criza a calității umane, în primul rând.

  5. Nu cred ca exista nici o legatura intre autosuspendarea respectivului si necesitatea ca univ sa raspunda la intrebari privind procesul de angajare al acestuia. Pur si simplu se spala pe maini in stil clasic, academic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Experiența “Școlii din valiză”: Conținutul este printre principalele provocări ale educației digitale / Trebuie să abordezi și problemele de bază ale comunităților – Angela Galeța, Fundația Vodafone România

Realizarea de conținut pentru educație digitală este una dintre cele mai mari provocări, iar orice proiect de digitalizare în învățământ trebuie să meargă dincolo de furnizarea de ajutor precum dispozitive,…
Vezi articolul

Aproape 60% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Ilfov nu au luat nota 5 la proba de matematică la simularea Evaluării Naționale 2024 / Inspectoratul școlar promite un plan de măsuri după ce va identifica “greșelile tipice și gradul de reușită pe fiecare item”

Aproape 60% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Ilfov, care au susținut simularea Evaluării Naționale nu au reușit să ia nota 5 la matematică, potrivit rezultatelor publicate de…
Vezi articolul

Directorul școlii este cel responsabil pentru organizarea procesului de ambalare individuală a testelor de salivă, spune ministrul Educației. Despre cine împarte testele elevilor: Există diriginți, există învățători, există persoane desemnate în școli

„Fiecare școală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei școli. Va apela la colegi, cadre didactice, va apela la personal didactic și didactic auxiliar, personal nedidactic și, acolo…
Vezi articolul