Examenul de licență ar putea fi susținut pe tablete la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București

823 de vizualizări
tablete, metode de trișare
Foto: Pixabay.com
Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București ar putea susține examenul de licență de pe tabletă, a spus rectorul instituției, Viorel Jinga, la lansarea proiectului „RegInterMed”, scrie Ro Health Review.

„Pentru a cataliza și propulsa acțiunile de digitalizare în Universitate și în ecosistemul local, am pus bazele unui centru de inovație, având patru nuclee esențiale: nucleu pentru soluții digitale și tehnologii innovative, nucleu pentru analize de big data, nucleul pentru inteligență artificială în sănătate, nucleul de hub antreprenorial. Prin echipa acestui centru, am configurat procesul de e-learning, pentru a susține continuitatea actului didactic, în această perioadă dificilă.

Deși am revenit aproape în totalitate cu activitatea la patul pacientului, pregătim proiecte educaționale de la distanță. Am pus bazele unui model bazat pe o simulare medicală, simulare care va deveni un element complementar învățământului tradițional. Am început să dezvoltăm componenta de printare 3D în mediul medical.

Dezvoltăm acțiuni în direcția dezvoltării într-un domeniu mai special, cel al medicinei spațiale. Încercăm, de asemenea, pentru prima dată, să dăm examenul de licență pe tablete. Studenții vor fi prezenți în sală, dar vor susține examenul pe tablete, așa cum se întâmplă în Franța cu examenul de rezidențiat“, a declarat Viorel Jinga.

  • El a mai spus că pandemia de COVID-19 ne-a demonstrat că avem nevoie de servicii digitale, de la distanță.

„De altfel, am susținut configurarea unei strategii de digitalizare, un document strategic de care avem nevoie, pentru a da o direcție de țară digitalizării. Am văzut foarte clar că avem nevoie de legături electronice din unitățile medicale, pentru a avea traseibilitatea datelor medicale ale pacienților. Mai concret, e nevoie de acel dosar al pacientului, pe care să îl utilizăm pentru a optimiza managementul acestora, dar și pentru a utiliza datele în cercetarea medicală, pentru a avea indicatori reali asupra stării de sănătate, pentru a lua decizii cât mai corecte pentru sănătatea populației“, a explicat rectorul UMF „Carol Davila”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lista cu manualele școlare de la clasa I până la clasa a XII-a, aprobate de Ministerul Educației pentru a fi folosite în anul școlar 2024-2025, publicată de către Centrul de Politici și Evaluare în Educație

Cataloagele de manuale școlare, unul pentru clasele I-VIII și celălalt pentru învățământ liceal, aprobate pentru folosirea în anul școlar 2024-2025, au fost publicate de către Centrul Național de Politici și…
Vezi articolul

Daniel David: Au pătruns tot mai multe universități românești în clasamente, dar nu performăm la vârf. Avem nevoie de programe care să susțină excelența, să schimbe paradigme – câteva gânduri despre raportul Draghi

Recent a fost publicat „Raportul Draghi” asupra competitivității europene: The future of European competitiveness – A competitiveness strategy for Europe. Fără îndoială că raportul va genera discuții și reflecții aprinse, dar,…
Vezi articolul