Examenele din cadrul Bacalaureatului, amânate două luni în Franța din cauza COVID-19

317 vizualizări
Foto: Pexels.com
Examenele de liceu necesare pentru nota de la bacalaureat și pentru orientarea către universitate vor fi amânate cu două luni în Franţa din cauza situaţiei legate de pandemia de coronavirus. Vor fi susținute abia între 11-13 mai, spre deosebire de mijlocul lunii martie, transmite site-ul BFMTV.

Pandemia de Covid-19 ar face face probabil ca examenele să fie prea greu de susţinut, conform planului, au declarat vineri oficiali francezi.

Pe lângă problemele organizatorice, Ministerul francez al Educaţiei a afirmat că numărul mare de persoane bolnave ar face ca testările să fie imposibil de gestionat. Schimbarea este concepută pentru a se asigura că toată lumea are aceleaşi şanse de a trece testul şi timp suficient de pregătire.

Examenele de liceu la alegere în penultimul și ultimul an de liceu, necesare pentru nota de Bac și orientare în carieră au fost mutate abia între 11-13 mai, fiind inițial programate mijlocul lunii martie, transmite site-ul BFMTV.

Ce sunt probele de specialitate. Ce alte probe se mai dau la bacalaureatul francez, pe scurt

Probele de specialitate reprezintă 60% din nota finală Bacalaureatului. Pe lângă amânarea examinării în scris, un segment pentru evaluarea abilităţilor lingvistice ale elevilor va fi eliminat.

Potrivit education.gouv.fr, site-ul oficial al ministerului Educației din Franța, examenele de specialitate din cadrul Bacalaureatului sunt parte a recentei reforme de bacalaureat, iar ele se susțin înaintea probelor din iunie care sunt: limba și literatura franceză, filosofie, franceză oral. Elevii își aleg materiile la care să susțină probele de specialitate în funcție de cum se orientează spre facultate, spre un domeniu anume. Probe de specialitate pot fi: fizică-chimie, limbi, literaturi și culturi străine și regionale și biologie-ecologie etc. (sursa).

Franţa a înregistrat joi 392.168 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, 95% cu varianta Omicron. Totodată, s-a remarcat o scădere a numărului de cazuri în zone din ţară care au fost primele afectate de noua variantă de COVID-19. De asemenea a fost înregistrată o scădere a numărului de pacienţi în secţiile de terapie intensivă.

Vezi și: 2019 – Reforma bacalaureatului în Franța a început cu elevii din clasa a X-a. Ministrul le recomandă trei aplicații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sancțiunile ce pot fi aplicate elevilor, potrivit Legii învățământului preuniversitar: de la observația individuală și până la exmatriculare. Toate sancțiunile se comunică individual, în scris, atât elevilor, cât și părinților

Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 prevede sancțiuni pentru elevii care nu-și respectă îndatoririle. Sancțiunile ce pot fi aplicate elevilor, în funcție de gravitatea faptei, pornesc de la observația individuală și…
Vezi articolul

Scriitorul Mircea Cărtărescu: Literatura, cum se predă azi ca să treci bacul, e moartea pasiunii, mai bine ar dispărea cu totul ca materie. E rețeta sigură dacă vrei să faci tinerii să nu mai pună în veci mâna pe o carte

„Azi, în școli, nu se face practic literatură. Cei responsabili cu programele nu înțeleg ei înșiși literatura. Li se prezintă elevilor un șir de vestigii și ruine din secolele trecute,…
Vezi articolul

Managementul mai multor sisteme tehnice militare, securitatea cibernetică, inteligența artificială – noi specializări universitare / Nomenclatorul domeniilor și specializărilor universitare, actualizat printr-un proiect de hotărâre a guvernului

Lista specializărilor/programelor de studii universitare în instituțiile de învățământ superior din România, în anul 2023-2024, este actualizată cu o serie de noi specializări, preponderent din domeniul tehnic militar, dar și…
Vezi articolul

Noul clasament „oficial” al universităților românești, făcut pe repede înainte. Metodologia e în consultare publică până pe 14 aprilie, pe 15 aprilie metarankingul trebuie finalizat

Ministerul Educației a pus în consultare proiectul de Metodologie pentru un nou metaranking național (ediția pentru anul 2023), clasament anual al universităților românești, folosit în finanțarea cercetării în aceste instituții.…
Vezi articolul