“Examen de nota 10”, o serie de sfaturi video pentru elevii care susțin Evaluarea Națională 2022 și Bac 2022, de la reprezentanța Comisiei Europene în România

15.592 de vizualizări
Foto: Captură video
Reprezentanța Comisiei Europene în România anunță că vine în sprijinul elevilor care dau examenele anul acesta, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Într-o serie numită „Examen de nota 10”, vor fi publicate pe rețelele de socializare opt clipuri cu recomandări pentru probele scrise la Limba și literatura română și Matematică pentru pregătirea la Evaluarea Națională 2022 și Bacalaureat 2022.

Clipuri cu teme ca „Atenție la neatenție”, „#evaluaredezece” sau „Tips&Tricks pentru cea mai bună lucrare la BAC” vor putea fi urmărite, în perioada 2-14 iunie, pe rețelele sociale ale Reprezentanţei Comisiei Europene în România și ale Spaţiului Public European.

Fiecare clip, susţinut de elemente grafice, conține atât sfaturi oferite de profesori și exemple concrete de rezolvare a celor mai dificile exerciții, cât și detalii despre structura subiectelor și baremul de corectare. Conținutul a fost gândit de cadrele didactice astfel încât să fie clar, concis, atractiv și să acopere cea mai mare parte a materiei din programa celor două examene, se arată în comunicat.

Clipurile reprezintă o modalitate în plus de consolidare și recapitulare a cunoștințelor. Am oferit și câteva sugestii prin care pot fi evitate cele mai frecvente greșeli în rezolvarea exercițiilor. Sperăm să le fim de ajutor elevilor și le dorim mult succes la examen”, spune inițiatoarea proiectului „Pauza de mate”, unul dintre cele mai urmărite canale Youtube dedicate pregătirii elevilor la matematică.

În perioada 2-7 iunie, vor fi postate pe rețelele sociale ale Spațiului Public European, materiale video dedicate absolvenților de gimnaziu care susțin Evaluarea Națională. Ascestea cuprind:

  • Recapitulare la algebră – cele mai importante noțiuni
  • Cele mai frecvente 18 greșeli de gramatică
  • Atenție la neatenție – capcanele problemelor de geometrie
  • Cum abordăm subiectele de redactare de la Limba și literatura română

Filmele pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de Bacalaureat pot fi urmărite în perioada 9-14 iunie:

  • Sfaturi și modele de rezolvare la proba de matematică (M1)
  • Tips&Tricks la Română și greșeli frecvente
  • Cum să nu pierzi puncta prețioase la geometrie (M2)
  • Eseu fără emoții la Limba Română

Primele două video au fost publicate deja, sunt cu sfaturi pentru Evaluarea Națională 2022. În primul clip elevii sunt sfătuiți cum să recapituleze eficient la Matematică. Cum rezolvi exercițiile-capcană, pași simpli pentru ecuații grele, câte puncte poți pierde din neatenție.

Cum eviți cele mai frecvente 18 greșeli, cum abordezi subiectele dificile, de ce e important să recitești lucrarea:

Citește și: Bacalaureat 2022: Încep examenele orale / Elevii de clasa a XII-a susțin proba orală la Limba română în perioada 6-8 iunie

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Politehnica București cumpără, de aproape 800.000 de euro, publicitate la metrou, pe mașinile STB, panouri stradale și prin SMS pentru postul de știri Euronews România, o direcție dintr-un departament al instituției de învățământ

Universitatea Politehnica București, condusă de rectorul Mihnea Costoiu, vrea să promoveze postul TV de știri Euronews România, pe care îl deține, printr-o campanie estimată la peste 3,8 milioane de lei.…
Vezi articolul

Ministerul Educației calculează participarea la grevă pe baza discuțiilor informale ale profesorilor pe grupurile de WhatsApp, potrivit secretarului de stat Florian Lixandru. Acesta folosește manipulator informațiile ca să anunțe că „o parte dintre profesori ar ieși din grevă”

Ministerul Educației urmărește zilnic situația greviștilor din școli, conform declarațiilor făcute de secretarul de stat Florian Lixandru, la Euronews România. Acesta a spus inițial că are informații conform cărora „o…
Vezi articolul

Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea din București au celebrat cariera profesorului Adrian Miroiu, filosof, logician și politolog

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Universitatea din București au organizat conferința „Filosofie și politici publice. Perspective asupra contribuțiilor academice ale lui Adrian Miroiu”, pentru a celebra…
Vezi articolul