Evenimente pentru elevii interesați de spațiul cosmic: Cosmonautul român Dumitru Prunariu și un expert al Agenției Spațiale Europene explică modul cum ne apărăm de asteroizi și cum le putem folosi resursele

382 de vizualizări
Foto: MCID
Cosmonautul român Dumitru Prunariu și expertul Ian Carnelli de la Agenția Spațială Europeană (ESA) le vor vorbi elevilor din București interesați de spațiu, în cadrul a două evenimente găzduite în licee bucureștene, despre rolul asteroizilor în formarea universului, despre cum se protejează oamenii de asteroizi și despre cum pot fi folosite resursele acestora, potrivit unei informări transmise de Ministerul Cercetării. 

Evenimentele sunt gratuite și deschise către toți elevii vorbitori de limba engleză, interesați de spațiul cosmic. Este vorba despre două sesiuni de prezentări și dezbateri, care vor avea loc astfel: 

  • 9 mai, intervalul 11.00 – 12.30 – Colegiul Național “Mihai Viteazul” București
  • 10 mai, intervalul 10.00 – 11.30 – Liceul Teoretic Național București.

Evenimentul este organizat de Fundația “Asteroid” din Luxembourg, în colaborare cu mai multe școli și licee din București. Despre eveniment, la care vor participa cosmonautul Dumitru Prunariu și Managerul de misiune ESA Ian Carnelli:

  • Aceștia se vor întâlni “cu copiii bucureșteni cu scopul de a educa tinerii de astăzi despre asteroizi. În cadrul celor două sesiuni, cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu și Ian Carnelli le vor explica copiilor și tinerilor rolul asteroizilor în formarea universului nostru, cum le putem folosi resursele, cum putem deschide calea pentru explorări viitoare. Elevii vor afla direct de la expertul care conduce misiunea Agenției Spațiale Europene (ESA), numită HERA, despre cum descoperim și urmărim asteroizii și cum ne putem proteja planeta de impactul asteroizilor. Pare science fiction, dar este realitatea! Vom afla si despre rolul pe care tehnologia produsa in Romania are un rol important de jucat în ghidarea misiunii ESA HERA. 
  • Elevii vor avea ocazia să facă poze cu experții, să le pună întrebări despre spațiu, astronomie și, bineînțeles, asteroizi. Sesiunea de întrebări și răspunsuri va fi moderata de celebrul jurnalist de știința, Alexandru Mironov.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Bursele de merit vor fi acordate indiferent de medie, pentru primii 30% dintre elevii fiecărei clase – proiect. Singura condiție este nota de la purtare / Dispar 91 de mii de burse de studiu

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de ordin privind modalitatea de acordare a burselor școlare, începând din acest an școlar, 2023-2024. Printre noutăți: dispare pragul mediei pentru…
Vezi articolul

UPDATE Prima olimpiadă de securitate cibernetică pentru elevi, „glitch-uită” de întârzierile Ministerului Educației: competiția sare peste etapa locală, în lipsa unui regulament de organizare anunțat în timp util – surse

Cu două zile înainte de etapa locală a primei olimpiade naționale de securitate cibernetică (ONSC), așa cum este programat în calendarul olimpiadelor școlare naționale 2024 de către Ministerul Educației, elevii…
Vezi articolul