Edupedu.ro
  • Știri
    • Clasa Pregătitoare
    • Știri Grădiniță
    • Știri Învățământ Primar
    • Știri Gimnaziu
    • Știri Liceu
    • Știri Universitate
    • Analize
    • Statistici
  • Evaluare Națională 2025
  • Bac 2025
  • CartON
  • Educație digitală
  • Nextlab.tech
  • BCR pentru comunitate
Statistici blog
  • 379.119.790 vizite
Edupedu.ro

Știri la zi despre educație

  • Știri
    • Clasa Pregătitoare
    • Știri Grădiniță
    • Știri Învățământ Primar
    • Știri Gimnaziu
    • Știri Liceu
    • Știri Universitate
    • Analize
    • Statistici
  • Evaluare Națională 2025
  • Bac 2025
  • CartON
  • Educație digitală
  • Nextlab.tech
  • BCR pentru comunitate

EduPedu.ro este o organizație non-profit și depinde de tine

Donează
  • BCR pentru comunitate
  • Profesori

Material susținut de BCR

Eveniment pentru profesori, la Ploiești, pe 5 martie: trei școli vor prezenta felul în care au aplicat materialele educaționale transdisciplinare disponibile gratuit pe platforma life-lab.ro / Înscrierile sunt deschise

Redacția
  • 28 februarie 2025
  • 8 minute read
  • No comments
3.834 de vizualizări
ZBOR Hub Ploiești / Foto: Instagram
Total
0
Shares
0
0
0
0
0
0
Pe 5 martie 2025, la Zbor Hub Ploiești, trei dintre școlile participante în programul LifeLab, din județul Prahova, Liceul Tehnologic „Profesor Ilie Gavrilă”, Cioranii de Jos, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza de Sus și Școala Gimnazială „I. A. Bassarabescu”, Ploiești, invită profesorii din Regiunea Muntenia să fie parte din lansarea platformei Life-Lab.ro.
  • Locurile sunt limitate, vă recomandăm să completați cât mai repede formularul: https://forms.gle/ftbjoNodRcjBMnB38, în caz că v-am convins să faceți parte din comunitatea LifeLab și să veniți să vă cunoaștem la evenimentul de miercuri, 5 martie 2025.

Această inițiativă, susținută de BCR prin programul național „Școala de Bani”, oferă profesorilor resurse digitale interactive pentru integrarea educației financiare în procesul de învățământ. Mai mult, profesorii care implementează resursele LifeLab la clasă vor avea oportunitatea de a participa la sesiuni de formare, evenimente dedicate și un concurs național care răsplătește cele mai creative moduri de integrare a educației financiare la clasă.

Fii parte din schimbare.
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către EduPedu.

REDIRECȚIONEAZĂ
3,5% ACUM

Doar 2 minute • Nu te costă nimic • 100% online
Termen limită 25 Mai

Evenimentul este organizat de către școli cu sprijinul BCR și Edupedu.ro, cu sprijinul partenerului instituțional Inspectoratul Școlar Județean Prahova și va fi deschis la ora 11:30 de Cornelia Ilona Rizea, inspector școlar general ISJ Prahova, și Claudia Oprescu, coordonatorul programului LifeLab și Școala de Bani, BCR. Moderatorul discuțiilor va fi Mihai Peticilă, jurnalist și co-fondator Edupedu.ro.

Printre invitați se numără profesori, directori de școli, inspectori școlari și experți educaționali, care vor discuta despre transformările aduse de LifeLab, impactul programului asupra elevilor și profesorilor, precum și despre competițiile dedicate cadrelor didactice.

LifeLab sprijină cadrele didactice în integrarea educației financiare în curriculumul școlar, indiferent de ciclul de învățământ sau de disciplina predată. În cadrul evenimentului vom discuta despre proiectul LifeLab, concursurile care se adresează cadrelor didactice, iar participanții vor putea participa și la ateliere de educație financiară interdisciplinară și crearea de materiale educaționale susținute chiar de cadrele didactice din Prahova implicate în proiect până acum. 

Este o oportunitate de a vă conecta cu o comunitate de profesori inovatori și de a descoperi cum educația financiară poate transforma sălile de clasă. 

Eveniment lansare Life-lab.ro la București

Life-Lab.ro este un spațiu digital dedicat profesorilor, care oferă fișe și materiale didactice cu noțiuni utile de educație financiară gata de aplicat la clasă pentru orice profesor, indiferent de disciplina predată. 

Este în plină derulare Concursul Național LifeLab 2025. Profesorii care dezvoltă fișe educaționale pot câștiga 15 vouchere eMAG, fiecare în valoare de 60 EUR, acordate în luna iunie. Pe de altă parte, profesorii care aplică aceste fișe la clasă au șansa de a obține 40 de vouchere eMAG, fiecare în valoare de 100 EUR, premiile fiind distribuite progresiv, câte 10 pe lună, timp de 4 luni. 

La eveniment locurile sunt limitate, iar confirmarea participării poate fi făcută până la data de 4 martie 2025 completând formularul: https://forms.gle/ftbjoNodRcjBMnB38. Veți primi confirmarea pe email, din partea organizatorilor, că vă aflați pe lista de participanți.

Agenda evenimentului

11:00 – 11:30: Sosirea și înregistrarea participanților

11:30 – 12:05: Conferința de deschidere și prezentarea platformei Life-Lab.ro

Moderator: Mihai Peticilă

Radu Simionescu, coordonator ZBOR Hub Ploiești, gazda evenimentului

Cornelia Ilona Rizea, inspector școlar general, ISJ Prahova: Importanța colaborării între inspectorate și inițiative private pentru succesul educațional

Claudia Oprescu, coordonator program Școala de bani și LifeLab, BCR: Prezentarea conținutului platformei LifeLab și noutățile aduse în acest an

11:50 – 12:05 De la teorie la practică: LifeLab și transformarea educației financiare – școli parte din program

Daniel Burlacu, director, profesor Matematică, Liceul Tehnologic „Profesor Ilie Gavrilă”, Ciorani, Prahova

Alina Gabriela Nicola, director, profesor Limba și Literatura română Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza de Sus

Angelica Georgescu, profesor fizică-chimie, Școala Gimnazială „I. A. Bassarabescu”, Ploiești

12:05 – 12:20 Platforma și concurs Lifelab by BCR – noutăți în al treilea an de program

Adina Roșca, expert educațional, coordonator dezvoltare resurse educaționale LifeLab: Metode inovative și transdisciplinare pentru o predare moderna – Platforma Life-Lab.ro

Laura Mina Raiu, conf.univ.dr. ASE, coordonator dezvoltare comunitate: concursul național LifeLab pentru profesori

12:30 – 13:30 Workshop profesori în paralel pe cicluri de studiu: preșcolar, primar, gimnaziu și liceu – Din clasă în viitor: Transformări prin LifeLab – Exemple de bune practici din cele trei școli LifeLab din județul Prahova

Sala 1 – Învățământ preșcolar

Amalia Băloiu, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza de Sus: Joc de rol – fișa ”La Magazin”

Iuliana Mocanu, Liceul Tehnologic „Profesor Ilie Gavrilă”, Cioranii de Jos: fișa “Ne jucăm, învățăm, banii îi utilizăm!”

Sala 2 – Învățământ primar

Diana Corfu, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza de Sus: fișa ”Responsabilitate financiară”

Corina Niculae, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza de Sus: fișa ”Nevoi/Dorințe”

Corina Ghidia, Liceul Tehnologic „Profesor Ilie Gavrilă”, Cioranii de Jos: fișa “Nevoile comunității!”

Anișoara Cucu, coala Gimnazială „I. A. Bassarabescu” Ploiești: fișa ”Frumoasa Românie”

Sala 3 – Învățământ gimnazial și liceal

Ofelia Costantin, profesor Matematică gimnaziu, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza de Sus: fișa “Cum să ne gestionăm cât mai eficient resursele financiare”

Angelica Georgescu, profesor Fizică-Chimie, Școala Gimnazială „I. A. Bassarabescu” Ploiești: fișa “Viteza medie”

Laura Cazan, profesor Limba și literatura Română, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza de Sus – fișa “Enigma Otiliei”

Sorana Dinela, profesor Limba Franceză, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza de Sus – fișa “Les vacances / le voyage”

Irina Costache, profesor Discipline Economice, Liceul Tehnologic „Profesor Ilie Gavrilă”, Cioranii de Jos: fișa “Negocierea contractelor”

13:30: Brunch și networking

Eveniment regional Școala de Bani

Pentru a accesa cele peste 400 de resursele educaționale gratuite, profesorii trebuie doar să își creeze un cont pe life-lab.ro. Resursele sunt structurate pe discipline și cicluri de învățământ, permițând astfel integrarea educației financiare într-un mod firesc și accesibil pentru elevi. Mai mult, profesorii care implementează resursele LifeLab la clasă vor avea oportunitatea de a participa la sesiuni de formare, evenimente dedicate și un concurs național care răsplătește cele mai creative moduri de integrare a educației financiare la clasă.

Formularul pentru înregistrarea la eveniment : https://forms.gle/ftbjoNodRcjBMnB38.

Share 0
Tweet 0
Share 0
Despre LifeLab

Programul LifeLab marchează un pas important pentru generațiile de elevi care vor fi mai bine pregătiți pentru provocările financiare ale viitorului, deschizând noi orizonturi în educația financiară prin abordarea interdisciplinară și colaborativă.

LifeLab, inițiat de BCR în 2022, și susținut de Ministerul Educației prin parteneriat strategic, a pornit ca proiect pilot, în două școli din județele Brașov și Argeș, fiind extins în 2024 la nivel național, acoperind 10 școli din 4 județe și ajungând la peste 20.000 de elevi și 1.000 de profesori. Prin intermediul acestui program, educația financiară a fost integrată în toate ciclurile de învățământ, cu scopul de a dezvolta abilități de viață și competențe financiare relevante pentru elevi. Peste 400 de resurse educaționale interdisciplinare au fost realizate cu ajutorul cadrelor didactice implicate în proiect.

În 2025 Life Lab s-a extins la nivel național cu ajutorul platformei www.life-lab.ro unde cadrele didactice se pot înscrie într-o competiție. BCR prin Școala de Bani lansează o platforma digitală Life-Lab.ro care pune la dispoziția profesorilor din toată țara resurse educaționale accesibile în mod gratuit, facilitând interdisciplinaritatea și metode inovative de predare, oferind în mod gratuit peste 400 de resurse interdisciplinare disponibile pe platformă, special concepute pentru a adapta educația financiară la programa școlară. Materialele includ noțiuni teoretice, exerciții practice și scenarii aplicate, dezvoltate în colaborare cu experți educaționali și profesori din toată țara.

Cele 12 școli care au dezvoltat programul în primele două ediții:

  • Școala Gimnazială Nr 1. Poiana Mărului, județul Brașov
  • Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș
  • Colegiul Național „Radu Negru”, Făgăraș, Brașov
  • Școala Gimnazială Iernut, Mureș 
  • Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, Mureș 
  • Liceul Tehnologic „Profesor Ilie Gavrilă”, Cioranii de Jos, Prahova 
  • Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza de Sus, Prahova 
  • Școala Gimnazială „I. A. Bassarabescu”, Ploiești, Prahova 
  • Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Suceava 
  • Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, Câmpulung Moldovenesc, Suceava 
  • Școala Gimnazială Putna, Suceava

VIDEO Lansare platformă resurse educaționale life-lab.ro și concurs pentru profesori

Citește și:
Educația financiară – abordată „transversal” în proiectul planurilor-cadru pentru liceu, la economie, matematică și în „zona descentralizată”, spune ministrul Daniel David / Locul ei – „în acele competențe personale, sociale și antreprenoriale” 
VIDEO Peste 90% dintre profesorii pe care i-am întrebat au spus că materialele acestea ar trebui folosite de toate cadrele didactice – Nicoleta Deliu Pașol despre instrumentele educaționale care pot fi descărcate gratuit de pe Life-lab.ro
Predarea transdisciplinară a noțiunilor practice, din realitatea de zi cu zi, la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, Câmpulung Moldovenesc – Profesoara Maria Mocriciuc: Părinții sunt încântați de ceea ce copiii spun sau fac acasă, observă că atitudinea și comportamentul lor față de bani s-au schimbat
VIDEO Trebuie să respectăm banul pentru ca el să poată să vină la noi – lecția model predată elevilor săi de profesoara Andreea Ilie, de la Colegiul Economic Suceava / Elevă: Pe mine cel mai tare mă pasionează și mă interesează să știu când să vând, cum să investesc, când să cumpăr
VIDEO Profesoara Andreea Claudia Andrieș, de la Colegiul Economic din Suceava: Informațiile acestea nu sunt limitate doar pentru elevi și cred că toată lumea are de învățat ceva, inclusiv noi, profesorii. Este un „must have”, cum spun tinerii, să știe cum să-și gestioneze finanțele în așa fel încât banii „să vorbească” pentru ei în mod plăcut
VIDEO Fast fashion la liceu. Fișă de lecție și teme de discuție captivante pentru clasa a XII-a, de la profesoara Florentina Sfichi pentru toți colegii cadre didactice / Gabriel Muntean, elev: Mi-ar plăcea să învăț la liceu cum să mă descurc la facultate, pentru că sunt sigur că o să-mi fie foarte greu
VIDEO Cum pot să fac cât mai mulți bani? – întrebarea lui Paul pentru profesorii săi / În școlile implicate în proiectul LifeLab, elevii află mai multe despre bani și despre situații reale de viață
DESCARCĂ Fișe cu secvențe de lecție pentru clasele primare / Profesoara Ionela Leonte: Am adoptat această tehnică pentru a face mai plăcută și mai pe înțelesul copiilor terminologia aceasta bancară – video
VIDEO Dacă permanent vom face lucrul acesta, sigur că va fi un plus pentru educația copiilor – Aurica Chidoveț, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Mitropolit „Iacob Putneanul” din Putna, județul Suceava
VIDEO Cum să menții atenția elevilor la clasa pregătitoare o oră întreagă – metodă inter și transdisciplinară / Profesoara Corina Dudilă: Am fost plăcut surprinsă să aflu că au foarte multe informații legate de bani / Profesoara Carla San: Acest curs m-a ajutat și pe mine să îmi sedimentez anumite cunoștințe și să le pot preda mai departe
VIDEO Excursie în Europa în clasa a II-a. Elevii învățătoarei Nina Pop și-au planificat singuri cazarea, ce să viziteze, transportul și bugetul, după ce deja de un an au „banii clasei” și pentru anul viitor plănuiesc să facă și investiții
VIDEO Implicarea elevilor crește la orele de Limba și literatura română, atunci când discutăm despre bani, spune profesoara Alexandra Dălălău, de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, școală LifeLab 2024
VIDEO Nu putem lăsa hazardul să ne conducă în viața noastră. Altminteri am fi niște bărci purtate de valurile mării acesteia agitate în zone necunoscute – profesorul Ioan Streza de la Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș, despre cum face educație financiară inclusiv la disciplina Istorie
VIDEO Mihai Boș, profesor de Matematică: Nu mergem pe conținuturi din manuale, trebuie să formăm competențe, iar acestea se pot forma prin conținuturile alese de noi
VIDEO Discuții aplicate și utile despre bani, la ora de Informatică. Fișă cu secvență de lecție pentru clasa a VII-a: structura liniară în Turbo Pascal – descarcă fișe pentru toate disciplinele și ciclurile de studiu
VIDEO Un coș plin cu mere, material didactic la clasa a IV-a / Director: Este o secvență pe care o putem integra la orice disciplină, validă atunci când tu, dascălul, rezonezi cu nevoile copilului
VIDEO Ultima noapte de cheltuială, lecția predată la clasa a XI-a pe care orice profesor o poate aplica – descarcă fișa / Daniel Burlacu, directorul Liceului Tehnologic Ciorani: Foarte mulți elevi își doresc foarte mulți bani rapid, fără să știe ce presupune parcursul acesta
VIDEO Implicarea tuturor elevilor din clasă în activități care le formează și testează competențe transdisciplinare, cu situații de învățare multiple, realizată de profesoara de limba engleză Simona Ciornei, de la Școala Gimnazială Bucșoaia
0
0
0
Share 0
Tweet 0
Share 0

Similare


Edupedu.ro este și pe Google News

ABONEAZĂ-TE
Redacția

Redacția EduPedu.ro - Tot ce e important să știi pentru Educația copilului tău. Află în timp real ce decizii iau autoritățile și cum influențează ele viața de zi cu zi a școlii și viața pe termen mediu și lung a românilor.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
  • Analize
  • Cercetare
  • Profesori
  • 4 minute read
  • 2 comments

Daniela Vasile: Matematica în clasă și matematica în viață

  • Daniela Vasile
  • 25 februarie 2025
Într-un articol recent din revista Nature (Abilitățile aritmetice ale copiilor nu se transferă între matematica aplicată și cea academică – Banerjee et al.), autorii au studiat două grupuri de copii…
Vezi articolul
  • Profesori
  • Știri
  • 12 minute read
  • 12 comments

PROIECT Gradația de merit 2023 – mai multe puncte pentru profesorii care au scris proiecte pentru școală, fără să fie plătiți pentru ele / Calendarul depunerii dosarelor

  • Ștefan Lefter
  • 18 aprilie 2023
Profesorii, directorii de școli, inspectorii și personalul auxiliar care vor să obțină, timp de 5 ani, cu un sfert de salariu mai mult lunar, ar urma să depună dosarele pentru…
Vezi articolul
  • Profesori
  • 4 minute read
  • 3 comments

OFICIAL Regulile pe baza cărora profesorii și învățătorii vor fi plătiți pentru ore remediale: 20 de ore pe lună, pentru fiecare elev, cu prezența fizică în clasă / Orele de recuperare pot fi organizate și în vacanțe

  • Mihai Peticilă
  • 25 februarie 2021
Câte 20 de ore pe lună pentru fiecare elev, de recuperare a materiei, asta recomandă ministerul profesorilor și învățătorilor. Orele să fie cu prezență fizică și vor fi făcute cu…
Vezi articolul
  • Educație
  • Evaluare Națională 2025
  • Gimnaziu
  • Profesori
  • Știri
  • 4 minute read
  • One comment

Părinții, despre examenele de final de gimnaziu prevăzute de lege pentru copiii aflați acum în clasa a VI-a: Avem garanția că se vor amâna sau modifica

  • R.P.
  • 20 mai 2019
Copiii aflați acum în clasa a VI-a nu vor da la final de gimnaziu examene transdisciplinare, spune președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, Iulian Cristache. Este vorba despre “elevii uitați…
Vezi articolul
  • Profesori
  • Știri
  • 8 minute read
  • 9 comments

Cîmpeanu: Viabilitatea unui post nu va mai fi certificată doar de școală, ci viza finală va fi dată de Direcția Județeană pentru Învățământ Preuniversitar

  • Diana Ghimiși
  • 14 iulie 2022
„Viabilitatea unui post nu va mai fi certificată doar de școală, ci viza finală va fi dată de Direcția Județeană pentru Învățământ Preuniversitar, respectiv Direcția Municipiului București pentru Învățământ Preuniversitar”,…
Vezi articolul
  • Profesori
  • Știri
  • 9 minute read
  • 4 comments

Retrași din titularizare, dar ce le-a dat dreptul să dea examen de angajare în școală? Modulul psihopedagogic făcut în facultate, la finalul căruia au maximum 3 ore de predare – Oana Badea, fost secretar de stat

  • Raluca Pantazi
  • 26 iulie 2019
Au ieșit din examenul de angajare în școală după ce au văzut subiectele, și acum cer să poată fi suplinitori chiar dacă au abandonat titularizarea. Sunt aproape 4.000 de persoane,…
Vezi articolul
COPYRIGHT

Pentru că scrieți despre educație, sau cu atât mai mult datorită acestui lucru, ar fi util să citați cu link, atunci când preluați un articol, părți dintr-un articol sau o idee care v-a inspirat. Noi, la EduPedu.ro ne-am asumat această conduită etică și sperăm că și publicațiile cu mult mai multă experiență vor face la fel. Ne bucurăm că găsiți subiecte interesante pe Edupedu.ro și suntem siguri că înțelegeți rugămintea noastră de a cita sursa (cu link), ca o declarație reciprocă de respect și profesionalism. Vă mulțumim!

DESPRE NOI

EduPedu.ro este o publicație online care găzduiește exclusiv articole din domeniul educației și cercetării. Urmărim constant cum sunt educați copiii noștri, cine și cum face politicile din educație și cercetare, cine și cum îi formează pe profesori, cât de adecvate la lumea în care trăim sunt sistemele de educație și cercetare.

CONTACT REDACȚIE

Adrese e-mail
raluca.pantazi@edupedu.ro
mihai.peticila@edupedu.ro
costin.ionescu@edupedu.ro
alexa.stanescu@edupedu.ro
diana.ghimisi@edupedu.ro
stefan.lefter@edupedu.ro
ramona.florea@edupedu.ro

Notă de informare cu privire la prelucrarea de date personale prin intermediul site-ului

Politica de cookie

Modifică setarile cookie-urilor

Publicitate și parteneriate

Adresă de e-mail
comunicare@edupedu.ro

Statistici edupedu.ro
  • 379.119.790 vizite
Total
0
Share
0
0
0
0
0
0