Evaluări Naționale la toate clasele primare, din septembrie, au fost anunțate de ministra Educației din Franța: Rezultatele vor fi întoarse către profesori ca să-și adapteze tacticile pedagogice mai bine la copii

278 de vizualizări
Evaluarea Națională 2020
Foto: Pixabay.com
Toți elevii din clasele Pregătitoare – a IV-a din Franța vor da în fiecare an Evaluări Naționale, a anunțat ministra Educației din Franța marți la conferința tradițională de presă dinainte de începerea noului an școlar.

În plus, și elevii de clasa a VI-a și a VIII-a vor avea evaluări naționale în anul școlar 2024-2025, pentru școlile care s-au înscris voluntar la pilotare.

„Evaluările Naționale vor fi generalizate la școala primară – toți copiii vor avea testări, introducem deci și la clasa a II-a și la clasa a IV-a. Sunt instrumente prețioase pentru profesori căci completează testele profesorilor de la clasă. Ca toți elevii să progreseze trebuie să cunoaștem precis ce au achiziționat și nevoile lor și să punem în aplicare pedagogii diferențiate”, a anunțat Nicole Belloubet.

Ministra demisionară a continuat: „Evaluările sunt prețioase, din nou, pentru că rezultatele vor fi analizate și întoarse către profesori ca să se adapteze realității elevilor lor, să-i cunoască mai bine, să-și adapteze tacticile pedagogice mai bine la copii”.

Până acum, evaluările naționale în Franța se administrează la ciclul primar doar la clasa pregătitoare, CE1 (clasa I) și CM1 (clasa a III-a – din 2023). Evaluări naționale mai dau și elevii de clasa a V-a și a IX-a (care este mai mult un test de orientare). Din septembrie 2023, Franța a extins Evaluările naționale anuale și la clasa a VII-a.

Sindicatul SNUipp, care adună 160.000 de membri profesori de ciclu primar, a făcut recent apel la profesori să nu administreze testările.

  • „Aceste evaluări nu sunt utile pentru profesori”, spune Guislaine David, „și, mai presus de toate, vor duce la presiuni care vor reduce libertatea de predare”, potrivit FranceInfo, a notat Edupedu.ro marți dimineață.
  • Sindicatul cheamă profesorii la grevă marți, 10 septembrie, „pentru a protesta împotriva acestor evaluări naționale și, mai ales, pentru a cere o altă politică educațională”. „Evaluările naționale sunt cheia de boltă a unei politici educaționale nocive pentru elevi”, denunță secretarul general al SNUipp.

Educația din Franța se află pentru prima dată în istorie fără ministru plin înainte de începerea cursurilor elevilor. G4Media.ro a scris luni despre criza politică din Franța care se adâncește, după ce președintele Macron a respins un guvern al stângii care vrea destituirea șefului statului. După alegerile din iulie, Macron nu a inițiat niciun fel de consultări, pentru a asigura o stabilitate pe timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. Noi discuții au început marți, conform G4Media.

Citește și:
VIDEO LIVE Ministra demisionară a Educației din Franța anunță măsurile pentru noul an școlar: Rescriem programele școlare la Franceză și Matematică pentru grădiniță și clasele P-II / Pilotăm în 200 de școli interzicerea telefoanelor pentru elevi
Îngrijorări în Franța înainte de începerea anului școlar, fără ministru plin la Educație. Sindicatele: Nu am mai pățit asta niciodată / Ministra demisionară Belloubet organizează marți conferință de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Serbările de sfârșit de an în curtea școlii, nu sunt interzise, susține ministrul Educației. Ministerul anunțase că sunt permise ”doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”

UPDATE: Organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților nu este interzisă, potrivit ministrului Monica Anisie, într-o declarație pentru Edupedu.ro. Aceasta a spus că se…
Vezi articolul

Peste 10 olimpiade școlare județene au loc în finalul de săptămână 16-17 martie, printre care Geografia, Istoria, OLAV, Limba engleză – scris, Biologia, Informatica. Regulile de descărcare a subiectelor și baremelor pentru centrele de concurs 2024 – DOCUMENT

Primul final de săptămână din anul 2024 cu mai multe olimpiade naționale școlare – fazele județene este 16-17 martie, când au loc olimpiadele de Geografie, Istorie, Limba engleză – proba…
Vezi articolul

„Ziua libertății” – Liceenii și profesorii sunt invitați să afle care sunt pericolele traficului de persoane, ce înseamnă metoda „loverboy” și faptul că România este țara UE cu cel mai ridicat risc de traficare a minorilor – pe 28 și 29 martie, la Universitatea Româno-Americană / Ambasada Canadei și Ambasada Olandei, parteneri ai evenimentului

Pe 28 și 29 martie 2024, pentru celebrarea Zilei internaționale a libertății, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER), Ambasada Canadei și Ambasada Țărilor de Jos în România organizează…
Vezi articolul