Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a nu se va desfășura pentru unii elevi din Buzău. Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar “Prof.Ion Neacşu” anunță că profesorii afiliați nu participă la Evaluare pentru că se deplasează la București pentru miting

8.422 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Liderul Sindicatul Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof.Ion Neacşu” Buzău, Ion Dobre spune că profesorii afiliați acestui sindicat nu vor participa marți la Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a V-a. “Nu participăm la evaluare, nu se va desfăşura, profesorii nu vor intra la clasă”, spune liderul sindical pentru Agerpres.

Sindicatul Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof.Ion Neacşu” Buzău anunţă că profesorii afiliaţi nu se vor afla la catedre cu ocazia Evaluării Naţionale de la clasa a VI-a reprogramată în perioada 30 şi 31 mai din cauza grevei generale care, potrivit calendarul iniţial stabilit, trebuia să se desfăşoare în zilele de 24 şi 25 mai.

“Suntem în grevă, sigur mâine ne vom deplasa la Bucureşti. Faţă de săptămâna trecută, de la debutul grevei generale, nu sunt schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul de sindicalişti care participă la protest. A apărut o modificare legislativă care, spre deosebire de prevederile precedente, întrerupe vechimea în Învăţământ în condiţiile în care intri în grevă. Vor fi probabil cei care au susţinut grade didactice şi ar fi obligaţi prin asta să amâne cu un an de zile, între cei care vor ceda. Deocamdată, oamenii sigur sunt speriaţi, dar greva continuă”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof.Ion Neacşu” Buzău, Ion Dobre.

În perioada 30-31 mai ar trebui să se desfăşoare Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VI-a, reprogramată din cauza grevei generale. Sindicaliştii anunţă că nici de această dată nu vor intra la clase, dar vor continua mişcările de stradă.

“Nu participăm la evaluare, nu se va desfăşura, profesorii nu vor intra la clasă”, a mai transmis liderul SIP Buzău.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a precizat, pentru Agerpres, că instituţia este pregătită din punct de vedere logistic pentru desfăşurarea Evaluării Naţionale, dar nu poate oferi un răspuns vizavi de organizarea examenelor în contextul grevei generale declanşate de sindicatele din Învăţământ.

În jur de 3.800 de membri ai SIP au intrat în grevă generală în prima zi a săptămânii trecute. Sindicatele au transmis Guvernului că vor continua protestele şi greva generală atât timp cât solicitările lor legate de salarizare nu vor fi respectate. Totodată, sindicaliştii au atenţionat autorităţile centrale că, dacă în perioada imediat următoare nu se implică serios în soluţionarea problemelor care fac obiectul grevei generale, salariaţii din Educaţie sunt hotărâţi ca, în paralel cu greva generală, să iasă masiv în stradă. 

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
UPDATE Evaluarea națională de la clasa a VI-a a fost mutată de Ministerul Educației pe 30 și 31 mai, peste o săptămână, după ce sindicatele au anunțat că testarea nu se susține în timpul grevei generale
UPDATE Sindicatele din educație anunță pentru marți un nou marș, de la Guvern spre Palatul Cotroceni, de la ora 11:00. Până atunci, greva profesorilor continuă – spune FSLI
VIDEO FOTO „Voi sunteți de vină, Școala e-o ruină!” – Peste 15.000 de profesori au protestat astăzi în București, iar sute de elevi li s-au alăturat în marșul de la Piața Victoriei și până la Parlament. Marți, un nou protest

13 comments
  1. Și cu elevii de bacalaureat și clasa a 8 a cum rămâne? Tot noi părinții băgăm banii în meditații?vreți bani dar în scoli nu predați nimic. Meditatiile de ce le țineți stimabilii profesori, în privat, dacă sunteți în greva. Banii aia nu se pun la socoteala veniturilor voastre?

    1. Nu-i mai trimiteți la meditații, am încheiat cazul. La nivelul examenelor din ultimii ani e chiar rușinos să aibă nevoie de meditații, dacă au fost măcar pe jumătate treji la ore și poate atenți, din când în când. Și sunt ore de pregătire suplimentară GRATUITĂ în școală, pentru examene în mod special. Să nu mințiți că nu sunt, practic sunt obligatorii pentru profesorii care predau discipline de examen. Dacă nu vă folosiți de ele, e din moftul de a vă duce unde vreți exact. Și atunci de ce vă mai plângeți?

      Când vă duceți copilul la meditator, spuneți-i că nu-l plătiți, că e în grevă. Să vedem ce se întâmplă după aceea, lei de paie ce sunteți. Unul n-ați cere chitanță, unul n-ați sesiza fiscul că cineva vă ia banii așa, la negru, dar acum – gura MARE până-n tavan. Cine să vă ia în serios, perpetuatori și susținători ai corupției?

      Nu vă obligă nimeni să trimiteți copiii la meditații, singuri o faceți, iar acum vă dați viteji.

  2. Și cu elevii de bacalaureat și clasa a 8 a cum rămâne? Tot noi părinții băgăm banii în meditații?vreți bani dar în scoli nu predați nimic. Meditatiile de ce le țineți stimabilii profesori, în privat, dacă sunteți în greva. Banii aia nu se pun la socoteala veniturilor voastre?

  3. Drepturile câștigate cu multă trudă nu nu se dau de către cei care ne conduc.Nu au bani pentru profesori nici noi nu avem timp să îi ascultăm… Grevă generală!!!

    1. E amânată pe 12-13 iunie, că are impresia ministerul că se va termina greva până atunci (zero șanse, dacă ei continuă să vorbească singuri despre tichete și lipsa de bani, în timp ce împart cu ambele mâini sinecuriștilor din toate celelalte ministere, consilii de administrație, regii, companii de stat etc.)

    2. evaluarea la doi ani ani a elevilor este sistemul școlii din Israel. Diferența este mare!? Vă rog să vă informați!

    3. Este o evaluare fara note,cu niste coduri pe care nu dau elevii doi bani ,nici pe rezultate …este o pierdere de vreme pentru profesori si un prilej fericit de statistici interminabile servite pe tavă celor sus puși .

  4. Si Baia Mare, Alba Iulia, Vrancea, Iasi, Tg. Jiu… Modificarea legislativa in timpul grevei este o alta mizerie!

  5. Nu este grevă în toate instituțiile de învățământ . La liceul Mihail Sadoveanu din București se fac ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ana Bulai, sociologul care a realizat studiul World Vision despre calitatea “mesei sănătoase” din școli: Sunt comunități unde parizerul reprezintă apogeul gătitului și cartoful prăjit – maximul de gust. Dacă România nu investește în acești copii, nu are de ce să-și mai facă planuri de viitor

Ana Bulai, sociologul care a coordonat studiul „Sunt hrăniți #destul copiii României? Masa la școală și masa acasă” a spus că „sunt o mulțime de comunități în care distanța socială…
Vezi articolul
Înscrierea la Evaluarea Națională Documente / Foto: Pexels.com

Doar profesorii din București, Vaslui și Tulcea au fost puși de inspectorate să aducă adeverințe de nesancționare de la toate școlile în care au predat în ultimii 6 ani școlari / Restul inspectoratelor au cerut doar pe 2 ani, așa cum e prevăzut în modelul publicat de Minister

Doar 3 inspectorate școlare au cerut profesorilor la înscrierea la concursul de Titularizare 2024 o adeverință de nesancționare disciplinară pe 6 ani și nu pe 2 ani, așa cum este…
Vezi articolul

Ministrul Educației, despre cursurile de educație parentală la începutul grădiniței, al clasei pregătitoare, al gimnaziului și al liceului: Ne dorim mai mult decât simple “ședințe cu părinții”. Ne dorim întâlniri suport / Avem deja 200 de formatori

„Ne dorim mai mult decât simple “ședințe cu părinții”. Ne dorim întâlniri suport”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro în contextul publicării în dezbatere a draftului Strategiei pentru…
Vezi articolul