Evaluarea Națională 2023. Varianta rezervă de la proba de matematică a fost publicată de Ministerul Educației

38.405 vizualizări
Subiectele de rezervă la proba de matematică a Evaluării Naționale 2023 au fost publicate de ministerul Educației. Ca și în cazul variantei 1 a subiectelor, extrasă la Evaluarea Națională, subiectele de rezervă conțineau probleme abstracte, cu figuri geometrice: trapez, cub, triunghi sau tetraedru. Doar un subiect a fost cu aplicabilitate în viața reală.
  • Doar două exerciții dintre cele 18 primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică de la Evaluarea Națională 2023 au fost mai puțin abstractizate și au avut elemente care să amintească de aplicabilitatea matematicii în viața reală, conform subiectelor consultate de Edupedu.ro. Varianta extrasă pentru probă a fost varianta nr. 1.

Ministerul Educației a publicat varianta de rezervă a subiectelor de la proba de matematică a Evaluării Naționale. Doar un subiect dintre cele 18 a avut un grad mai redus de dificultate, nefiind cu elemente abstracte ci cu aplicabilitatea în viața reală. Este vorba despre punctul 5 de la subiectul I.

“În tabelul de mai jos sunt prezentate informații referitoare la rezultatele obținute de elevii unei clase la un test de matematică.

Conform informațiilor din tabel, numărul de elevi care au obținut note mai mari sau egale cu 8, la acest test, este egal cu:
a) 5
b) 6
c) 11
d) 14

Barem de evaluare și notare

Citește și:
Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2023. La geometrie, elevii au avut două cuburi, iar aproape toate problemele date au fost abstracte, fără nicio legătură cu situații din viața reală
Rezolvarea subiectelor la Matematică, Evaluarea Națională 2023. Profesoara Florentina Pavăl: Subiectele au fost ușoare, problema 5 de la subiectul al III-lea a fost puțin mai dificilă
Baremul de corectare pentru proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raportul prezidențial „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, lansat în dezbatere publică: Se propune actualizarea programelor școlare de biologie, geografie, economie, cu noțiuni de mediu și schimbări climatice

S-a lansat în dezbatere publică a Raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și…
Vezi articolul

În România sunt doar 3 licee pentru elevi cu deficiențe de auz, de aceea Liceul Tehnologic Special „Beethoven” din Craiova va putea înscrie elevi în clasa a IX-a, deși niciun elev nu a promovat Bacalaureatul, transmite Ministerul Educației

În România funcționează doar 3 licee care școlarizează elevi cu deficiențe de auz, astfel că, pentru a nu îngrădi accesul la educație al acestor elevi, Liceul Tehnologic Special „Beethoven” din…
Vezi articolul