Evaluarea Națională 2023. Varianta rezervă de la proba de matematică a fost publicată de Ministerul Educației

38.109 vizualizări
Subiectele de rezervă la proba de matematică a Evaluării Naționale 2023 au fost publicate de ministerul Educației. Ca și în cazul variantei 1 a subiectelor, extrasă la Evaluarea Națională, subiectele de rezervă conțineau probleme abstracte, cu figuri geometrice: trapez, cub, triunghi sau tetraedru. Doar un subiect a fost cu aplicabilitate în viața reală.
  • Doar două exerciții dintre cele 18 primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică de la Evaluarea Națională 2023 au fost mai puțin abstractizate și au avut elemente care să amintească de aplicabilitatea matematicii în viața reală, conform subiectelor consultate de Edupedu.ro. Varianta extrasă pentru probă a fost varianta nr. 1.

Ministerul Educației a publicat varianta de rezervă a subiectelor de la proba de matematică a Evaluării Naționale. Doar un subiect dintre cele 18 a avut un grad mai redus de dificultate, nefiind cu elemente abstracte ci cu aplicabilitatea în viața reală. Este vorba despre punctul 5 de la subiectul I.

“În tabelul de mai jos sunt prezentate informații referitoare la rezultatele obținute de elevii unei clase la un test de matematică.

Conform informațiilor din tabel, numărul de elevi care au obținut note mai mari sau egale cu 8, la acest test, este egal cu:
a) 5
b) 6
c) 11
d) 14

Barem de evaluare și notare

Citește și:
Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2023. La geometrie, elevii au avut două cuburi, iar aproape toate problemele date au fost abstracte, fără nicio legătură cu situații din viața reală
Rezolvarea subiectelor la Matematică, Evaluarea Națională 2023. Profesoara Florentina Pavăl: Subiectele au fost ușoare, problema 5 de la subiectul al III-lea a fost puțin mai dificilă
Baremul de corectare pentru proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ReporterIS: Primarul Iașiului acordă gratuit Mitropoliei Moldovei un teren de 7,8 milioane euro pentru un campus școlar / Aici funcționează o școală, unde părinții plătesc taxe anuale de până la aproape 20 de mii de lei, fără costurile legate de mâncare / Tot aici învață fiul cel mic al primarului

Primarul Mihai Chirica propune un proiect prin care Mitropolia Moldovei va primi gratuit un teren de 7,8 hectare din Moara de Vânt pentru a construi un campus școlar. Terenul este…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației: Începând cu data de 9 martie 2022 nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor / Ministerele Educației și Sănătății vor emite noi recomandări pentru procesul de învățământ

„Începând cu data de 9 martie 2022 nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor…
Vezi articolul

Primul laborator inteligent dintr-o școală românească, Smart Lab Inaco, a fost desemnat „Proiectul Educațional Inovator al anului 2021” și va fi premiat la Londra / În Smart Lab, elevii învață folosindu-se de roboți educaționali multifuncționali, de ochelari de realitate virtuală, de creioane, scanere și imprimante 3D

La mai puțin de trei ani de la inaugurarea primului laborator inteligent dintr-o școală publică din România, SMART LAB INACO a fost desemnat câștigătorul secțiunii „Proiectul Educațional Inovator al anului…
Vezi articolul