Evaluarea Națională 2020 – Setul 8 de teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a a fost publicat

47.724 de vizualizări
Matematica – Test de antrenament pentru Evaluarea Nationala 2020
Noile teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 au fost publicate de Ministerul Educației. Exercițiile sunt elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituția din subordinea Ministerului care concepe subiectele pentru toate examenele naționale. Astăzi a fost publicat setul 8 al testelor de antrenament, pentru elevii de clasa a VIII-a. Baremele de la aceste teste vor fi lansate public vineri.

Ministerul precizează că testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 sunt “în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea”. 

Matematică – Testele de antrenament nr. 36-40, în format .PDF:
Matematica – Testul nr. 36 de antrenament pentru Evaluarea Nationala 2020
Matematica – Testul nr. 36 de antrenament pentru Evaluarea Nationala 2020
Limba și literatura română – Testele de antrenament nr. 36-40, în format .PDF:
Limba română – Testul nr. 36 de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020
Limba română – Testul de antrenament nr. 36 pentru Evaluarea Națională 2020

 

Limba şi literatura germană maternă – Testul de antrenament nr. 12, în format .PDF:

De remarcat că la Germană maternă – Centrul din subordinea Ministerului Educației n-a publicat decât un singur test de antrenament și astăzi, 2 iunie:

Limba și literatura germană maternă – Testul de antrenament nr 12 pentru Evaluarea Națională 2020
Limba şi literatura maghiară maternă – Testele de antrenament nr. 36-40, în format .PDF:

Specialiștii Ministerului Educației le recomandă elevilor de clasa a VIII-a să rezolve testele de pregătire pentru examene “în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări”.

 

 

 


6 comments
  1. sunt pre grele testele fata de ani trecuti acum vati gandit voi sa le scimbati? In perioada aceasta grea uni nau leptopuri calculatoarea sau tablete ba chiar si internet si voi ne dati nenerocirile astea rusine ministerului educatiei

  2. De ce aducem contextul pandemiei in discutie, avand in vedere ca materia de examen este cea parcursa pana la data de 11 martie?Dar totusi, examenul se da din primul semestru. Aceasta perioada de trei luni in care am stat in casa, ocupandu-ne exclusiv de romana si de matematica, a fost benefica pentru toti elevii fiindca am avut oportunitatea de a repeta si recapitula lucruri din urma. Am participat ani la rand la olimpiada de limba si literatura romana si aceste subiecte au un grad de dificultate mediu. La matematica anumite subpuncte sunt cu un grad mai ridicat de dificultate, pentru a reusi sa se faca o anumita departajare. Munca este cheia succesului. ;

  3. La testele de antrenament de la matematica, profilul real (M2) subiectele sunt mult peste ce a fost in anii precedenti. E bataie de joc! Da, s-a scos materie, dar exercitiile care tin locul celor din materia scoasa sunt cu mult peste nivelul Bacalaureatului din anii trecuti. Daca se va extrage un subiect din cele 20 de teste de antrenamente si se va da acela la examen, va fi jale! Degeaba veti acuza elevii, adevarul este ca v-ati batut joc!

  4. In calitate de elev reprezentant din Consiliul Judetean al Elevilor Timis si elev de clasa a VIII-a,care va avea examen national,nu cred ca este corect,echitabil sau etic sa fim obligati sa lucram pe niste subiecte de olimpiada. Profesori din scoala mea sustin faptul ca este o bataie de joc,eu sustin ca acest nivel de dificultate nu este unul mediu,ci este ceva apropiat de imposibil pentru un elev care nu a facut ore,normale,in ultimele 3 luni. Ganditi-va la elevii care locuiesc in sate,unde nu se fac ore online,cum ar trebui sa invete astfel de probleme? Nici macar eu,elev de nota 9,77,medie care bineinteles nu ma caracterizeaza,nu reusesc sa fac anumite subiecte si prin “anumite” ma refer la toate subpunctele c si uneori chiar si b de la geometire. Scriu acest comentariu,dupa ce constat ca de la subiecte usoare in ultimi ani,ajungem direct la un nivel prea exagerat. Multumesc pentru ca incercati sa ne educati,dar nu este corect modul prin care doriti sa faceti asta.

  5. Da, aceste teste de pregătire sunt bune. Dar, ar trebui sa țină cont de aceasta perioada critică si gradul de dificultate sa fie unul mediu spre usor. Este grotesc sa dai subiecte grele stiind ca multi elevi nu s -au putut pregăti cum trebuie. Sper ca , Ministerul sa fie inspirat si sa nu isi bata joc de sufletele acestor copiii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noile programe de examen la Limba română și Matematică, pentru Evaluarea Națională 2021, au fost publicate în Monitorul Oficial. Structura subiectelor se schimbă, dispar compunerile și sunt evaluate competențele de tip PISA

Noile programe de examen valabile începând cu generația aflată acum în clasa a VII-a au fost publicate în Monitorul Oficial. Programele pentru susținerea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a,…
Vezi articolul

Greșeală în subiectele de la română: O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită lui Șt. O. Iosif / “Malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen” – HotNews.ro

Ministerul Educației i-a atribuit, în subiectele de simulare, poetului român Ștefan Octavian Iosif o poezie semnată de fapt de germanul Heinrich Heine și tradusă de Șt. O Iosif, scrie HotNews.ro. Greșeala…
Vezi articolul

SURSE Probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024 / Profesorii asistenți sunt puși să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu

Sunt probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024, potrivit surselor Edupedu.ro. Profesorii asistenți sunt puși să…
Vezi articolul